Hrvatski Savez Dijabetičkih Udruga
Subota 04.Veljača2012 - 09:18* *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti: Dobrodošli na novi forum Hrvatskog Saveza Dijabetičkih Udruga.
Ukoliko primjetite probleme u radu foruma, molimo da kontaktirate administratora na email webmaster@zadi.hr
Hvala

Forum   Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija  
 Str: [1] 2
  Ispis  
Autor Tema: Hlađenje inzulina  (Posjeta: 4105 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
kkurilj
Skoro profi diabetičar

Profil WWW
« : Ponedjeljak 12.Lipanj2006 - 09:18* »

Potaknut clankom o hlađenju inzulina zanima me na koji nacin ljeti hladite svoje penove odnosno inzuline? Ok jasno mi je kod kuce, ali recimo kad ste na poslu, izletu,... ?
Koja je zapravo maksimalna temperatura na kojoj inzulin smije biti bez hlađenja?
Sviđa mi se ova frio futrol no za online narucivanje, odnosno za postarinu traze 24$ a sama futrola kosta 25$. Vrijedili zaista ta futorla 49$?
Evidentirano

novootkriveni slatkiš tipa 1 -
Tony
Administrator
Ja znam...

Spol: Muški

Profil WWW
« Odgovor #1 : Ponedjeljak 12.Lipanj2006 - 10:36* »

Ja dok samkoristio penove, sam imao jedan stalno sa sobom. Znalo mi se je desiti da moram promjeniti ampulu dan-dva ranije a preostali inzulin baciti.
Lantus je pogotovo osjetljiv na to.
A sto se torbice tice, preporuka moja je da se dogovoris s nekoliko ljudi koji su zainteresirani pa da zajedno narucite. Tada postarinu djelite na broj ljudi pa ispada jeftinije. Ja to uvijek radim kada npr knjige narucujem sa Amazon.com ili slicno.
Evidentirano

:bye:      Pozdrav Tony   :bye:

--profesionalni dijabetičar--
Davor
Forumski moderator
Ja znam...

Profil WWW
« Odgovor #2 : Ponedjeljak 12.Lipanj2006 - 11:34* »

kkurilj:
ni ja ne znam kolika je maksimalna temperatura, ali i da ju netko definira, mislim da je to vrlo neiskoristivo. Činjenica je da će ti inzulin izgubiti na "jakosti" nakon određenog vremena. Tony kaže da je to za Lantus posebno važno, a ja sam ćuo da su ovi super brzi (Novorapid, Humalog) jako osjetljivi.
Na insulatardu (mutnom) se fino vidi razlika u boji otopine koju si nosio 3tjedna sa sobom od one koja je stajala u frižideru. Moja cura ima praktičniju teoriju: uvijek nosi inzulin sa sobom, pa se ako je vruće, eventualno povećaj dozu.

Što se tiće narućivanja, slobodno ako se odlučiš narući i za mene jednu, pa da podijelimo poštarinu. Iako se ćesto i poštarina razlikuje s obzirom na broj narućenih artikala. No, kao što rekoh, ako ti se da zamarati, narući i za mene.
Evidentirano
Desiree
Forumski moderator
Ja znam...

Profil WWW
« Odgovor #3 : Ponedjeljak 12.Lipanj2006 - 13:42* »

Ja sam do sad koristila torbicu za inzulin koju sam kupila u Austriji. Ima dosta pretinaca, za inzulin, aparatić, trakice, lancete, dodatne stvari za pumpu.
Unutra sam dobila posebnu futrolu za 2 pena koja je izvana kao aluminijska folija a iznutra ima one mjehuriće sa zrakom za zaštitu od udaraca. Tu furolu metneš u torbicu i pokraj toga vrečicu s gelom (koju prethodno držiš u frižideru par sati) koju sam isto dobila u kompletu.
Evo link: http://www.loom.de/english/loom.htm .To je ona Loom Tour Milano XL. Kad sam ju ja kupovala koštala je oko 100 DEM. Sad vidim da je 86,90 EUR :shock: . Ipak pretjerana cijena. Ali ja sam jako zadovoljna i imam ju već 8 god.
Evidentirano

~~ Desiree ~~
Davor
Forumski moderator
Ja znam...

Profil WWW
« Odgovor #4 : Četvrtak 23.Travanj2009 - 13:23* »

Zeljkov tata:
hvala na linku. Nema tu nikakve reklame - ako je korisno i potrebno dijabetičarima.

Ne budi ljen, malo sam se potrudio oko linka trgovine s torbicama u Sloveniji i saznao zanimljive informacije za Zagreb i okolicu! (vježbajte slovenski, nije teško! :) :

Torbica 1:
individualna- za en peresnik, barva bordo ali rdeča, cena 23,10€

Torbica 2:
Dvojna- za dva peresnika, barva rdeča, bordo, modra in črna, cena 26,10€

Torbica 3:
Large- 140x180mm, barva rdeča in bordo, cena 28,60€

Torbica 4:
XL- 155x210mm, barva modra, bordo, rdeča in črna, cena 36,10€.

Najbolji dio:
Slovenci će Vam rado poslati torbicu na "poste restante", na vaše ime s otkupninom na najbližu poštu sa HR granicom. Konkretno, Jasenice na Dolenjskem - ispostavu je gotovo moguće pogoditi kamenom sa prelaza Bregana. To zadovoljstvo Vas košta ekstra 4€ i stvarno funkcionira! Ponesete putovnicu i s njom podignete torbicu. Sve se može dogovoriti putem emaila trgovina@zaloker-zaloker.si
(Ima još jedna slična rasprava pa ću i tamo postati post).

Evidentirano
kulerica
Diabetički wannabe

« Odgovor #5 : Četvrtak 23.Travanj2009 - 15:19* »

Prošlo ljeto sam dobila futrolu za 2 pena, potopi se u hladnu vodu 8 minuta i kristalići koji su u njoj se pretvore kao u neki gel, po par dana čuva temperaturu, i prezadovoljna sam s njom.
Evidentirano
niksa
Diabetes junior

« Odgovor #6 : Subota 25.Travanj2009 - 20:24* »

Prije par godina sam nabavio nekakvu futrolu za dva pena (http://medicool.com/diabetes/diabetes_travel_frio.php)
Koristim je samo kad zavrući  :) i prilično sam zadovoljan. Nisam je ostavljao direkto na sunce,ali je često u ruksaku po planinama i radi bez greške. Predivan je osjećaj (nakon iskustava koja sam imao sa pregrijanim inzulinom  :( ) kada negdje na terenu u ruku uzmeš hladni Novopen3 i znaš/pretpostavljaš da je sve u redu
Evidentirano
fila
Diabetički wannabe

« Odgovor #7 : Nedjelja 27.Rujan2009 - 00:01* »

Imam pitanje dali se inzulini smiju držati na sobnoj temperaturi konkretno LEVEMIR   ,
Evidentirano
cathy
Moderator
Ja znam...

Spol: Ženski

« Odgovor #8 : Nedjelja 27.Rujan2009 - 11:05* »

Na kutiji piše da je u redu da bude na sobnoj temperaturi (tj. maksimalno do 30 stupnjeva Celzija) do 6 tjedana ukupno.
Evidentirano

fila
Diabetički wannabe

« Odgovor #9 : Nedjelja 27.Rujan2009 - 11:35* »

Mene zanima dali Vi držite na sobnoj temperaturi mi držimo pa se pitamo dali bi bilo bolje da se drži u frižideru.
Evidentirano
« Odgovor #9 : Nedjelja 27.Rujan2009 - 11:35* »

Evidentirano
cathy
Moderator
Ja znam...

« Odgovor #10 : Nedjelja 27.Rujan2009 - 11:39* »

Na sobnoj držim onaj pen koji koristim, a zalihe su u frižideru, dok ne dođu na red za korištenje.
Evidentirano

Lolita
Ja znam...

« Odgovor #11 : Nedjelja 27.Rujan2009 - 12:21* »

Na sobnoj držim onaj pen koji koristim, a zalihe su u frižideru, dok ne dođu na red za korištenje.

x
Evidentirano
Maja
Ja znam...

« Odgovor #12 : Nedjelja 27.Rujan2009 - 12:52* »

X
Evidentirano

Freedom's Just Another Word for Nothin' Left to Lose
krcko
Ja znam...

« Odgovor #13 : Nedjelja 27.Rujan2009 - 16:32* »

Ja sam si prvo vrijeme Levemir davao drito iz frizidera (klik). Onda su mi se pocele pojavljivati otekline na mjestu uboda (klik2). Sada radim isto ka Cathy i oteklina vise nema. Naravno, moguce je da uzrocno-posljedicnih veza nema nego je sve skupa rezultat ciste paranoje  :bonk: Silly face
« Zadnja izmjena: Nedjelja 27.Rujan2009 - 16:35* krcko » Evidentirano

Yorn desh born, der ritt de gitt der gue,
Orn desh, dee born desh, de umn börk! börk! börk!
Vedran
Ja znam...

« Odgovor #14 : Nedjelja 27.Rujan2009 - 18:20* »

Koliko se sjećam edukacije, rekli su kako inzulin (zalihe) treba čuvati u frižideru (ne u zamrzivaču), a pen koji se koristi držati na sobnoj temperaturi.
Evidentirano

Evidentirano
 Str: [1] 2
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Hrvatski Savez Dijabetičkih Udruga | Powered by SMF 1.1.16. © 2005, Simple Machines. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!
Stranica je generirana za 0.292 sekundi uz 50 upita.