Hrvatski Savez Dijabetičkih Udruga
Subota 04.Veljača2012 - 09:24* *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti: Dobrodošli na novi forum Hrvatskog Saveza Dijabetičkih Udruga.
Ukoliko primjetite probleme u radu foruma, molimo da kontaktirate administratora na email webmaster@zadi.hr
Hvala

Forum   Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija  
 Str: [1] 2 3 ... 9
  Ispis  
Autor Tema: Hrana 'za dijabetičare'  (Posjeta: 33494 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
gordan
Ja znam...

Profil WWW
« : Četvrtak 06.Srpanj2006 - 13:28* »

Baš sam nešto surfao po  stranicama britanske dijabetičke udruge i naletio na ovaj tekst.
http://www.diabetes.org.uk/eatwell/meal_planning/diabeticfood.htm

Ja sam novi u svemu ovome i bilo mi je logično da neke proizvode zamijenim 'dijabetičkim' (npr Schneekoppeovi proizvodi) i sad vidim da ovdje tvrde kako za time uopće nema potrebe. Znači da je primjerice sasvim svejedno pojedem li red obične čokolade ili dijabetičke (s fruktozom).
Kakva su vaša iskustva, kupujete li vi te proizvode ili ne?
I kakav je status fruktoze u cijeloj priči? Primijetio sam da su mnogi proizvodi zaslađeni fruktozom, no i fruktoza je monosaharid kao i glukoza.
Evidentirano
Desiree
Forumski moderator
Ja znam...

Profil WWW
« Odgovor #1 : Četvrtak 06.Srpanj2006 - 14:29* »

Pa ja iz vlastitog iskustva mogu reći da mi dijabetička čokolada puno manje digne šećer nego obična. Pojedem ja i običnu ali si moram skoro duplo više inzulina dati da to pokrijem.
Od ostalih dijabetičkih proizvoda koristim samo pekmez i umjetne zaslađivače s tim da ove "normalne" stvari konzumiram umjereno.
Evidentirano

~~ Desiree ~~
gordan
Ja znam...

Profil WWW
« Odgovor #2 : Četvrtak 06.Srpanj2006 - 17:02* »

Hm, ne znam, meni se ti proizvodi cine kao bolje rjesenje. Dobro, ne sad da maznem cijelu kutiju dijetalnih kolačića, ali umjereno mi se cini ipak bolje. Jedino što su skuplji od običnih.
A što je s light majonezom, light margarinom, i sličnim stvarima. Znam da treba umjereno, ali jel to zaista bolja zamjena za obične takve proizvode?
(eh, još kad bi postojao dijetalni čips .... to mi najviše fali  :cry: )
Evidentirano
SuperHrvoje
Forumski moderator
Ja znam...

« Odgovor #3 : Četvrtak 06.Srpanj2006 - 17:08* »

Citat: "gordan"
Hm, ne znam, meni se ti proizvodi cine kao bolje rjesenje. Dobro, ne sad da maznem cijelu kutiju dijetalnih kolačića, ali umjereno mi se cini ipak bolje. Jedino što su skuplji od običnih.
A što je s light majonezom, light margarinom, i sličnim stvarima. Znam da treba umjereno, ali jel to zaista bolja zamjena za obične takve proizvode?
(eh, još kad bi postojao dijetalni čips .... to mi najviše fali  :cry: )

uf ja vec godinama trazim dijetalne sampite. Ozbiljno.
Evidentirano
Desiree
Forumski moderator
Ja znam...

Profil WWW
« Odgovor #4 : Četvrtak 06.Srpanj2006 - 19:01* »

Ja sam jedno vrijeme koristila sve te mliječne light proizvode jer sam bila na djeti. Nakon što sam vidjela da ih puno više koristim nego obične, prestala sam i sad umjereno koristim "normalne" proizvode.
Mislim da su light proizvodi dobri ako imate neke zdravstvene poteškoće pa trebate prehranu s manje masnoća ili se ne možete kontrolirati pa često pretjerate.
Plus toga danas stvarno moraš čitati sastav jer se stalno pojavljuju "light" proizvodi a ni ne znaš šta to znači. Nekad smanje unos nečega a ostalog dodaju više nego normalno.
Evidentirano

~~ Desiree ~~
renea
Tek učim pisati...
**

« Odgovor #5 : Četvrtak 06.Srpanj2006 - 19:24* »

[
Citat:
quote](eh, još kad bi postojao dijetalni čips .... to mi najviše fali  :cry: )[/

postoji light čips sa 30% manje masnoće, nije mnogo ali bolje išta nego ništa...
Evidentirano
gordan
Ja znam...

Profil WWW
« Odgovor #6 : Četvrtak 06.Srpanj2006 - 19:52* »

Citat: "renea"
[
Citat:
quote](eh, još kad bi postojao dijetalni čips .... to mi najviše fali  :cry: )[/

postoji light čips sa 30% manje masnoće, nije mnogo ali bolje išta nego ništa...

da, samo 30% ... ali za povremene užitke, zašto ne?
Btw. gdje ima tog čipsa?
Evidentirano
renea
Tek učim pisati...
**

« Odgovor #7 : Četvrtak 06.Srpanj2006 - 20:55* »

potraži ga u većim trgovinama,sigurna sam da ćeš ga naći...
Evidentirano
Desiree
Forumski moderator
Ja znam...

Profil WWW
« Odgovor #8 : Četvrtak 06.Srpanj2006 - 23:10* »

A jel fini, mislim, ko normalni čips ili se osjeti razlika?
Evidentirano

~~ Desiree ~~
renea
Tek učim pisati...
**

« Odgovor #9 : Petak 07.Srpanj2006 - 00:38* »

čips je-nemože biti loš :)  :)  a sada, mala razlika se osjeti (kao i kod velike većine "naših" proizvoda),ali ništa strašno
Evidentirano
« Odgovor #9 : Petak 07.Srpanj2006 - 00:38* »

Evidentirano
Desiree
Forumski moderator
Ja znam...

Profil WWW
« Odgovor #10 : Petak 07.Srpanj2006 - 01:09* »

Hm, sad sam već zainteresirana Cheesy
Evidentirano

~~ Desiree ~~
Davor
Forumski moderator
Ja znam...

Spol: Muški

Profil WWW
« Odgovor #11 : Petak 07.Srpanj2006 - 08:48* »

Jedna od blagodati ljetovanja s djecom dijabetičarima je i to što čovjek sazna neke novosti koje možda inaće nebi. Dakle, čips stvarno postoji (više od jedne vrste) i uopće nije loš, malci ga uredno "konzumiraju". No, ipak, rađe bi pojeo pola pravih "Pringlesa" nego cijeli dijetalni čips :)
Renea je dala dobar savjet za veće trgovine. Ono što ja čekam je dijetalno čokoladno mlijeko  :wink: , u USA je to standardna roba, a ovdje nikako da nađem  :oops:

Moje generalno stajalište o dijetalnim pripravcima: često štetno i preskupo. Pa onaj pekmez, ima ga za 2 žlice u jednoj tegli...

Nedavno sam se skinuo sa ovisnosti o Coli Light i nije lako  :(  Informacije o tim stvarima na Netu su katastrofalne. Upoznao sam kanađanina koji je radio u McD u CAN i potvrdio priću s Neta, tj. rekao da su jednu pečnicu koja je pregorjela uspjeli očistiti SAMO sa extraktom coca cole. Veli da im je 2dl coca cole jeftinija od same čaše u kojoj ju poslužuju...
Kad uvedu Fantu Light, opet će se trebati odvikavati jer je FENOMENALNA. Ima je u Češkoj, Finskoj, djelovima Njemačke i još ponegdje...
Evidentirano
SuperHrvoje
Forumski moderator
Ja znam...

« Odgovor #12 : Petak 07.Srpanj2006 - 09:04* »

Citat: "davor"

Kad uvedu Fantu Light, opet će se trebati odvikavati jer je FENOMENALNA. Ima je u Češkoj, Finskoj, djelovima Njemačke i još ponegdje...

moram priznati da sam se gadno navukao na ledeno hladnu neprocijedjenu, nezasladjenu obicnu limunadu. Jedino je rijetko nadjem po birtijama, pa mi ne preostaje drugo nego  :occasion5:
Evidentirano
gordan
Ja znam...

Profil WWW
« Odgovor #13 : Petak 07.Srpanj2006 - 09:16* »

Sutra idem u potragu za dijetalnim čipsom  :cheers:
Evidentirano
Mayaa
Diabetes junior

« Odgovor #14 : Petak 07.Srpanj2006 - 16:19* »

ima li neka dobra duša koja bi mi ukratko razjasnila koliko i kojeg voća se smije jesti kod dijabetesa  :cry:

palim se na lubenicu  :oops:

ja sam trudnica u 7 mjesecu trudnoće i nakon Ogtt-a dobila sam dijetu od 1800 kalorija.

nikad u životu nisam imala problema sa povišenim šećerom i sad sam jaaaako gladna  :(  :cry:  :x
Evidentirano

Evidentirano
 Str: [1] 2 3 ... 9
  Ispis  

Skoči na:  

Održava i administrira TIM STUDIO

Pokreće MySQL Pokreće PHP Hrvatski Savez Dijabetičkih Udruga | Powered by SMF 1.1.16. © 2005, Simple Machines. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!
Stranica je generirana za 0.194 sekundi uz 41 upita.