Hrvatski Savez Dijabetičkih Udruga
Subota 04.Veljača2012 - 09:15* *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti: Dobrodošli na novi forum Hrvatskog Saveza Dijabetičkih Udruga.
Ukoliko primjetite probleme u radu foruma, molimo da kontaktirate administratora na email webmaster@zadi.hr
Hvala

Forum   Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija  
 Str: 1 [2] 3
  Ispis  
Autor Tema: pumpa  (Posjeta: 12812 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
tia55
Diabetes junior

Spol: Ženski

« Odgovor #15 : Ponedjeljak 01.Rujan2008 - 23:05* »

Pa hvala zi na odgovoru i žao mi je ako je ovo pitanje zvučalo kao dernjava ma kakvvim slovima bilo napisano.
Evidentirano
tanjap
Ja znam...

« Odgovor #16 : Petak 12.Prosinac2008 - 11:27* »

http://www.myomnipod.com/products/
Evidentirano
ivanaa
Tek učim pisati...
**

« Odgovor #17 : Petak 13.Oľujak2009 - 12:33* »

Ja sam oko 11 godina pacijentica na KBC " Rebro". Prošle je godine bolnica donirala nekoliko pumpi, i ja sam ju dobila besplatno.
Evidentirano
stylex
Ja znam...

« Odgovor #18 : Petak 13.Oľujak2009 - 14:20* »

Jel moze netko s iskustvom reci koja je prednost pumpe nad penovima?
Meni to nekako jako neprakticno izgleda, em sto si non stop 'ustekan', em kad se ides kupati moras skidati,
kad trosis nekakav sport opet vjerojatno smeta pa treba skidati, pa ne moze se skidati vise od dva sata...
Da je bar nekakav 'closed loop' onda bi mozda imalo smisla... ovako mi se cini veci teret nego korist (jako subjektivno razmisljanje).
Mislim ono, danasnje igle i penovi su takvi da ih se prakticki ne osjeti tako da se valjda jedina prednost koju, kao netko tko pumpu nikada probao nije, a to je manje uboda, cini gotovo beznacajnom. :(

Evidentirano
Tony
Administrator
Ja znam...

Spol: Muški

Profil WWW
« Odgovor #19 : Petak 13.Oľujak2009 - 15:08* »

Jel moze netko s iskustvom reci koja je prednost pumpe nad penovima?
Meni to nekako jako neprakticno izgleda, em sto si non stop 'ustekan', em kad se ides kupati moras skidati,
kad trosis nekakav sport opet vjerojatno smeta pa treba skidati, pa ne moze se skidati vise od dva sata...
Da je bar nekakav 'closed loop' onda bi mozda imalo smisla... ovako mi se cini veci teret nego korist (jako subjektivno razmisljanje).
Mislim ono, danasnje igle i penovi su takvi da ih se prakticki ne osjeti tako da se valjda jedina prednost koju, kao netko tko pumpu nikada probao nije, a to je manje uboda, cini gotovo beznacajnom. :(
Probati cu ukratko...:
Prednost je puno bolja regulacija, jer inzulin dolazi cijelo vrijeme u vrlo malim kolicinama, a ne 5-6 puta dnevno u velikim kolicinama. Pumpa daje inzulin svake 3 minute.
Za 90% stvari ne treba skidati. Osim kod kontaktnih sportova.
Takodjer, kada se skida pumpa, skida se sve osim katetera, koji ostaje. Odkopcavanje kod nespretnih traje 2 sekunde, tako o dvosatnom skidanju nema rijeci.
Meni osobno nije nikakav teret, spavanje nije problem, nece ti pobjeci po noci.
Takoder moze se pumpu skinuti 2 sata bez nekih posljedica, tako da je to za neke em sportove sasvim dosta, a sloziti ces se da se niti ne tusiras 2 sata dnevno!
Meni osobno nikada nije bio problem piknuti se, pa nisam niti zbog toga pumpu koristio.
Takodjer, kada predjes na pumpu, tvoja dnevna kolicina inzulina se prepolovi.
Naravno, ima i kontra razloga.
Kada pumpa iz nekog razloga stane, npr zaboravis je ukljuciti, ili  se zastopa kateter (rijetko), onda tvoj organizem ostaje bez inzulina skoro odmah. Nema dugodjelujuceg inzulina da pokrije prekid isporuke.
Od svih terapija koje sam probao  u mom 30 godisnjem stazu, pumpa je najbiolja i najjednostavnija za koristiti.
Naravno, ovo je samo moje mislenje. Treba probati pa vidjeti!
Evidentirano

:bye:      Pozdrav Tony   :bye:

--profesionalni dijabetičar--
tina ri
Ja znam...

« Odgovor #20 : Petak 13.Oľujak2009 - 18:53* »

E kada bi bar još tu pumpicu malo usavršili,već me čudi kako to do sada nisu još izumili,recimo da konstantno mjeri šećer i da sama prema izmjerenoj vrijednosti ispušta količinu inzulina koja je potrebna.....znam da postoji pumpa koja ima elektrodu za mjeriti šećer,ali to nije to,jer ipak je to dosta skupo a i nekako nespretno izgleda.....
Pumpa koja će sama obavljati funkciju naše uništene gušterače,potpuno sama.
Evidentirano
Tony
Administrator
Ja znam...

Spol: Muški

Profil WWW
« Odgovor #21 : Petak 13.Oľujak2009 - 18:57* »

Ja osobno to ne bi volio! :nono:
Nisam bas ljubitelj da stroj umjesto mene odlucuje koliko inzulina ce dati!
Podsjeca me na film Electric dreams!
Evidentirano

:bye:      Pozdrav Tony   :bye:

--profesionalni dijabetičar--
tina ri
Ja znam...

« Odgovor #22 : Petak 13.Oľujak2009 - 19:08* »

Zašto ne,onda bi jedina briga bila samo nositi tu pumpu,ako se to može nazvati brigom.Ja bi to volila,odmah bi je stavila..
Evidentirano
martin
Gost
« Odgovor #23 : Utorak 24.Oľujak2009 - 18:33* »

Zašto ne,onda bi jedina briga bila samo nositi tu pumpu,ako se to može nazvati brigom.Ja bi to volila,odmah bi je stavila..

Tina  kaj  mislis  da  pumpa  po noci  poludi ?

http://diabetes.hr/Forum/index.php/topic,94.msg5261.html#new
Evidentirano
tina ri
Ja znam...

« Odgovor #24 : Srijeda 25.Oľujak2009 - 10:08* »

Pa nebi smjela da poludi.Ipak bi trebali garantirati sa 100%-tnom sigurnošću za nju,kada bi je izumili i stavili u uporabu,inače ne dolazi u obzir,da bi je stavila...
Evidentirano
« Odgovor #24 : Srijeda 25.Oľujak2009 - 10:08* »

Evidentirano
martin
Gost
« Odgovor #25 : Srijeda 25.Oľujak2009 - 10:18* »

Pa nebi smjela da poludi.Ipak bi trebali garantirati sa 100%-tnom sigurnošću za nju,kada bi je izumili i stavili u uporabu,inače ne dolazi u obzir,da bi je stavila...

Nema  100% garancije  za  nista  pa  niti  za  pumpu.
Prije  nekih  2/3  godine  sam  se  zagrijao  za  pumpu
isao sam  na  prezentaciju ,  ali  sam  odustao .

Pogledaj
http://www.minimed.com/products/insulinpumps/

Sada bi trebalo raditi kako treba. Admin to the rescue... :mig:
« Zadnja izmjena: Srijeda 25.Oľujak2009 - 22:05* Tony » Evidentirano
tina ri
Ja znam...

« Odgovor #26 : Srijeda 25.Oľujak2009 - 20:10* »

Nema  100% garancije  za  nista  pa  niti  za  pumpu.
Prije  nekih  2/3  godine  sam  se  zagrijao  za  pumpu
isao sam  na  prezentaciju ,  ali  sam  odustao .

Pogledaj
http://www.minimed.com/products/inzulinpumps/
Da ali mi pričamo o nečemu šta ne postoji tako da nemožeš znati dali bi ta stvar bila sigurna ili ne,možda to bude za 10,20,50 godina izumljeno potpuno savršeno i sigurno.........a možda ne bude nikada..........
Evidentirano
martin
Gost
« Odgovor #27 : Četvrtak 26.Oľujak2009 - 11:24* »

Citat:
Da ali mi pričamo o nečemu šta ne postoji tako da nemožeš znati dali bi ta stvar bila sigurna ili ne,možda to bude za 10,20,50 godina izumljeno potpuno savršeno i sigurno.........a možda ne bude nikada..........

Hehe  to  bi  mi  slatki  trebali  izumiti   
Evidentirano
amna
Ja znam...

« Odgovor #28 : Utorak 31.Oľujak2009 - 16:15* »

Mislim da inzulinska pumpica ima vise prednosti nego mana. Na kraju krajeva, ne bi smjela imati nekakve defekte i nedostatke, jer se radi o automatskom uredjaju koji sam ubrizgava inzulin, je l'?
Mislim nije to fen ni mikser za kolace, ona ubrizgava lijek.
Da sam u mogucnosti, probala bih ju.
Evidentirano
amna
Ja znam...

« Odgovor #29 : Utorak 31.Oľujak2009 - 16:20* »

Prosle godine, jedna mi je dijabetologinja iz Sarajeva koja se bavi tim pumpicama rekla da kosta oko 7000 KM (cca 26000 KN) i svaki mjesec repromaterijal 400 KM (cca 1500 KN).
Za mene jos uvijek preskupo. Kad bi barem bio repromaterijal besplatan.  Undecided
Evidentirano

Evidentirano
 Str: 1 [2] 3
  Ispis  

Skoči na:  

Održava i administrira TIM STUDIO

Pokreće MySQL Pokreće PHP Hrvatski Savez Dijabetičkih Udruga | Powered by SMF 1.1.16. © 2005, Simple Machines. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!
Stranica je generirana za 0.165 sekundi uz 42 upita.