Hrvatski Savez Dijabetičkih Udruga
Subota 04.Veljača2012 - 10:14* *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti: Dobrodošli na novi forum Hrvatskog Saveza Dijabetičkih Udruga.
Ukoliko primjetite probleme u radu foruma, molimo da kontaktirate administratora na email webmaster@zadi.hr
Hvala

Forum   Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija  
 Str: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 22
  Ispis  
Autor Tema: Predstavljanje novih članova  (Posjeta: 50234 )
0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.
Laudetur
Tek učim pisati...
**

« Odgovor #210 : Četvrtak 24.Rujan2009 - 14:08* »

Lijep pozdrav svima!
Eto, ja sam ganz novi. I na forumu i s novom dijagnozom. Preciznije - iza mene je pedeseti rođendan i četiri mjeseca registriranog slatkog života. A prije toga sve je bilo tak normalno: ujutro kavica na prazni želuček, na poslu bijeg iz ureda na pivicu-dvije, pa onda dođeš doma gladan kao vuk i natrpaš se do guše... I sve to zaliješ pivicom... A onda me zaboljelo rame. Boli i boli. I ne mogu uvesti remen u hlaće. Ne mogu se počešljati desnicom... Istovremeno mi otac završava u bolnici s ranama na nogama (godinama nereguliran dijabetes, potom neredovito davanje inzulina i tako to...) pomućene svijesti, vidim kraj se kraju bliži, a ja svratih do svoje doktorice po pomoć za rame. I da se upoznamo. Bijah njezin pacijent desetak godina, ali se, hvala Bogu, nismo upoznali. Prehladice i slične stvari izliječih rakijom, kuhanim i svježim vinom... Drugo mi nije trebalo niti me išta drugo mučilo. E, pa kad me se već dočepala, potjera me u labos da me malko piknu. I onda: GUK 16, trigliceridi 7... Tlak 180/110... Genetska predispozicija, stresni život... Tata umire za nekoliko dana... Rezimirano: od tada nema više pivice, nema masnog, nema slatkog, nema... Umjesto toga jedan amaryl 2,0 ujutro... I cuker mi ne prelazi 8..., a remen više nema slobodnih rupa. Sada krećemo na nove pretrage... Da potrošim koju kunu HZZO-u kojeg uredno plaćam dvadesetak godina, a ne trošim... Tako otkrih i ovaj forum, pa kradem vaša iskustva... Hvala. I do tipkanja.
Evidentirano
cathy
Forumski moderator
Ja znam...

Spol: Ženski

« Odgovor #211 : Ponedjeljak 28.Rujan2009 - 15:29* »

Uvijek kada želim reći nekome na ovome forumu "dobrodošao", zazvuči mi to kao da mu "čestitam" na dijagnozi  Grin
Ali što je tu je, dijagnoza je tu, pa je dobro da postoji i mjesto gdje se može razgovarati o tome i svim popratnim stvarima. Dakle, Laudetur, dobrodošao nam, znam da me nećeš pogrešno razumjeti.

Tvoja priča je dobar primjer kako tip 2 nikako nije bezazlen, kako ljudi često vole misliti. Ti problemi s ramenom, je li to bio PHS (humeroskapularni periartritis), tj. oštećenje mekih tkiva oko zgloba ramena? To može biti izrazito bolno, zanima me, ako jest u pitanju PHS, je li ti bolje i kako se nosiš s time?

Evidentirano

niki
Tek učim pisati...
**

« Odgovor #212 : Utorak 29.Rujan2009 - 22:15* »

bok svima! eto i mene....imam 45 godina, dijagnosticiran mi je dijabetes tip 2 prije 2 god. Teško sam se pomirila sa tim, prošla sam valjda sve faze negacije i nepriznavanja bolesti,ali, eto, valjda ipak shvatiš neke stvari.Još uvijek "lutam" sa dijetom, ali sad se već trudim prilično.Holesterol ogroman, trigliceridi u nebu, sad se bojim pa pazim što jedem...Pokušavam prestati pušiti (nemojte sad svi vikati na mene zbog pušenja). Inače sam zdravstveni radnik ( ?! ), viša med. sestra -dijelim savjete i pametujem drugima,a vidi mene,kakav pacijent, bože! Sva sam konfuzna, stalno mislim:otkud mi to? nitko u obitelji ga nema,ali eto,imam ja. Udata sretno ,imam kćer od 19 god.Radim iznimno stresan posao (kir.op.sala) što mi baš ne pogoduje bolesti ,ali i to ću sada promijeniti, nadam se. :) Pratim ovaj forum već neko vrijeme, pa skupih hrabrosti da vam se i pridružim. Mislim da će mi možda biti malo lakše...Pozdrav svima ! :bye:
Evidentirano

što te ne ubije,to te ojača!!
Vedran
Ja znam...

Spol: Muški

« Odgovor #213 : Utorak 29.Rujan2009 - 22:37* »

Lijep pozdrav Niki!

Ne mogu odoliti a da ne pitam: Koliko mora biti visoka viša med. sestra?  Grin
Moja gđa. radi isto što i ti i ima 164 cm, te spada u niže ili niske med. sestre (instrumentarke).

Dobrodošla u klub!
Evidentirano
niki
Tek učim pisati...
**

« Odgovor #214 : Utorak 29.Rujan2009 - 22:48* »

Lijep pozdrav Niki!

Ne mogu odoliti a da ne pitam: Koliko mora biti visoka viša med. sestra?  Grin
Moja gđa. radi isto što i ti i ima 164 cm, te spada u niže ili niske med. sestre (instrumentarke).

Dobrodošla u klub!

Hvala na dobrodošlici Vedrane! ova viša sestra je visoka 165 cm, pa di spada sam Bog zna! Diplomirala sam sa 42 god. pa mi je to gušt napisati (još uvijek),jer sam si išla dokazati da ja to mogu... :)
« Zadnja izmjena: Utorak 29.Rujan2009 - 23:35* cathy » Evidentirano

Lolita
Ja znam...

« Odgovor #215 : Petak 02.Listopad2009 - 23:50* »

Bok Laudetur i Niki  :bye:
Evidentirano
niki
Tek učim pisati...
**

« Odgovor #216 : Subota 03.Listopad2009 - 13:51* »

Bok Laudetur i Niki  :bye:

:W hvala na dobrodošlici ! :)
« Zadnja izmjena: Subota 03.Listopad2009 - 15:25* cathy » Evidentirano

cathy
Forumski moderator
Ja znam...

« Odgovor #217 : Subota 03.Listopad2009 - 15:27* »

Evo i od mene dobrodošlica za niki :)

Samo da pojasnim, napravila sam malu tehničku promjenu u tvojim postovima. Kada citiraš post, nemoj brisati [/quote] na kraju citata, nego samo ispod svega napiši svoj tekst. Inače ostane nejasno tko je što napisao.
Evidentirano

niki
Tek učim pisati...
**

« Odgovor #218 : Četvrtak 08.Listopad2009 - 17:48* »

o.k. hvala, nisam baš jako umješna na kompu....pozdrav
Evidentirano

Marsupilami
Diabetes junior

« Odgovor #219 : Ponedjeljak 16.Studeni2009 - 14:34* »

Lijepi pozdrav svima  :)

Ja sam Danijela iz Zagreba, trudnica sa tek otkrivenim povisenim vrijednostima glukoze u krvi, dakle jos nemam dijagnozu.

Jos jednom lijepi pozdrav svima.

Vise nisam trudnica (nazalost bebicu smo izgubili nakon 18 dana zivota zbog komplikacija nevezanih uz dijabetes), ali sada imam dijagnozu.
Dijabetes tip2, dobila terapiju Glucophageom, max 1 tableta je ono sto mogu podnjeti (oni koji ga trose znaju da je koma za probavu), a ta 1 tableta nije mi dovoljna.
Prije 5 dana zaradila sam ovu novu gripu i sada su mi vrijednosti secera preko 20 na redovnoj bazi, tako da idem prema inzulinu  :(

Sada cu se vjerovatno malo vise s vama druziti  :W
Evidentirano
« Odgovor #219 : Ponedjeljak 16.Studeni2009 - 14:34* »

Evidentirano
cathy
Forumski moderator
Ja znam...

« Odgovor #220 : Ponedjeljak 16.Studeni2009 - 15:23* »

Bok imenjakinjo  :mig:

Dobro nam dosla, kad vec tako mora biti.

Evidentirano

Vedran
Ja znam...

« Odgovor #221 : Ponedjeljak 16.Studeni2009 - 20:52* »

Lijep pozdrav Marsupilami (Danijela)!

Kamo sreće da su okolnosti ljepše, no nemamo luksuz izbora. A za koji dan (kad ti prođe gripa) nećeš biti niti tako slatka. :mig:
Možda te to ipak ne spriječi da se ponekad podružiš sa nama. Dobrodošla!
Evidentirano
Marsupilami
Diabetes junior

« Odgovor #222 : Srijeda 18.Studeni2009 - 13:22* »

Hvala vam na dobrodoslici  :mig:
Evidentirano
Tlame1952
Tek učim pisati...
**

« Odgovor #223 : Petak 04.Prosinac2009 - 19:02* »

Pozdrav svima!
Friski sam na inzulinu tek dva tjedna. Imam 57 godina, zivim u Novskoj.
Nadam se da cu puno nauciti prateci ovaj forum.
Toliko za sada od mene  izelim svima nizak guk.
Evidentirano
Vedran
Ja znam...

« Odgovor #224 : Subota 05.Prosinac2009 - 20:49* »

Dobro nam došel, prijatel...
Svi smo u jednom trenutku bili "friški", no najgore je što smo u biti zbunjeni jer ispada (tip 2) da ono što smo učili i radili cijeli život nije u redu. Nadam se da ćeš na forumu naći odgovore na svoja pitanja, a ako ih ne nađeš - pitaj!
 :W
Evidentirano

Evidentirano
 Str: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 22
  Ispis  

Skoči na:  

Održava i administrira TIM STUDIO

Pokreće MySQL Pokreće PHP Hrvatski Savez Dijabetičkih Udruga | Powered by SMF 1.1.16. © 2005, Simple Machines. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!
Stranica je generirana za 0.175 sekundi uz 47 upita.