|
Davor
|
 |
« Odgovor #225 : Nedjelja 06.Prosinac2009 - 12:59* » |
|
Prije 5 dana zaradila sam ovu novu gripu i sada su mi vrijednosti secera preko 20 na redovnoj bazi, tako da idem prema inzulinu Hi, Marsupilami, dobro dosla. Iako inzulin nije finalni lijek, nadam se da si nasla svoj put prema njemu jer je u ovom trenutku vjerojatno najzdravije i najbolje sto trenutno postoji za tebe. A i definitivno nije bauk kakvim ga mnogi dozivljavaju. Stoga, zivot je lijep, disi ga punim plucima i imas odlican nick 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
slatki 9
|
 |
« Odgovor #226 : Petak 11.Prosinac2009 - 20:56* » |
|
Pozdrav evo slavim prvu godišnjicu tip-a 1 (ulovio sam zadnji vlak u 33 g.) sve mi je kao u knijgama prvo svi simptomi pa remisija (sve što je dobro kratko traje  ali idemo dalje  ) dosad na Lanusu i sad se pomalo upoznajem sa Apidrom, jedinice pomalo povećavam. pratim forum od dijagnoze. tolko od mene pozdrav svima ma kolko nas ima
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
SuperHrvoje
|
 |
« Odgovor #227 : Ponedjeljak 04.Siječanj2010 - 13:01* » |
|
Pozdrav evo slavim prvu godišnjicu tip-a 1 (ulovio sam zadnji vlak u 33 g.)
jee, pozdrav, godisnjace. I meni dijagnosticiran tip1 sa 33...mladenacki 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
sponge_bob
|
 |
« Odgovor #228 : Ponedjeljak 04.Siječanj2010 - 13:34* » |
|
pozz svima  naišla sam na dosta zanimljivih stvari, pa se odlučila priključit  slatka sam već 18godina. šećeri dobri, loši, svakakvi..ovisno o danu, raspoloženju..kao i kod svih primam lantus i novorapid. zadovoljavajuće sve al može to i bolje  eto 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
fink_notle
|
 |
« Odgovor #229 : Ponedjeljak 04.Siječanj2010 - 21:49* » |
|
Pozdrav svima, red je da se priključivanjem na forum predstavim. Imam 30 godina i tip 1 dijagnosticiran prije dva mjeseca. Imam i puno pitanja, na dosta sam pronašla odgovor na ovom forumu, a otprilike toliko bih rasporedila po temama pa molim odgovore 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Vedran
|
 |
« Odgovor #230 : Ponedjeljak 04.Siječanj2010 - 22:19* » |
|
Lijep pozdrav novim članicama i članovima "slatkog foruma"! Drago mi je što ste već našli odgovore na neka od pitanja koja su vam radila probleme. Meni je najbolje što sam te odgovore dobio od ljudi koji su se s njima ranije sreli i sve sami prošli i proživjeli. Samo pitajte i nek nam forum veselo vrvi temama!
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
stevija
|
 |
« Odgovor #231 : Srijeda 06.Siječanj2010 - 19:17* » |
|
Srdačan pozdrav svim forumašima HSDU-a. Nakon skoro godinu dana proučavanja Stevije odlučio sam osnovati tvrtku te krenuti u proizvodnju prvog potpuno prirodnog zaslađivača (sladila) u Hrvatskoj. Više podataka možete vidjeti na web stranici www.stevija.com ili mi uputiti mail na info@stevija.com. Volio bih surađivati sa vama u smislu odabira pogodnog okusa konačnog proizvoda ali isto tako sam spreman podijeliti svo moje znanje o Steviji sa svima koji žele nešto više znati o toj "čarobnoj" biljci. Kako sam jedini iz Hrvatske prisustvovao svjetskom kongresu Stevia World u Shangaiu sredinom prošle godine, smatram da imam prilično stručnog znanja o načinu uzgoja i prerade kao i o njenim ljekovitim i ostalim svojstvima. Iskoristio bih priliku zamoliti sve zainteresirane da na našoj adresi upitnik@stevija.com zatraže upitnik, ispunjavanjem kojega stječete pravo na dobivanje poklona u vidu novog zaslađivača te mogućnost da sudjelujete u testiranju i kreiranju okusa novog zaslađivača. Za sada toliko. Srdačan pozdrav....
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Misija-omogućiti svakom djetetu, ženi i muškarcu da u prehrani koriste prirodne i zdrave proizvode kojima će unaprijediti kvalitetu svog života i zdravlja, te se osjećati bolje
|
|
|
|
mima1
|
 |
« Odgovor #232 : Četvrtak 07.Siječanj2010 - 11:37* » |
|
Pozdrav svima Zovem se Mirjana, imam 40 godina, dijabetes imam 10 godina (nakon rođenja djeteta), trudim se vrijednosti jutarnjih šećera imati ispod 10. Ovi praznici skroz su mi poremetili šećer (nažalost na gore). Koristim Levemir u dvije doze: ujutro 18 jed., navečer 12 jed. Novorapid prije obroka, zavisi kakav je šećer (od 8 - 12 jed. približno). U zadnje vrijeme sam nemarna pa mi se nije dalo ići na kontrolu kod interniste(otprilike 4 g.). Zadnji HbA1C bio mi je 7,1. Imala bih jedno pitanje za članove foruma: jeli netko koristio krom pikolinat i dali ima efekta? Hvala i pozdrav
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
tia55
|
 |
« Odgovor #233 : Četvrtak 07.Siječanj2010 - 16:05* » |
|
Bok mima1 ja sam koristila krom pikolinat i mnoge druge preparate kao npr. megamin zatim sam krom sve vitamine preporučene dijabetičarima međutim svi ti pripravci ne pomažu kod regulacije makar u mom slučaju možda imaju neki učinak na poboljšanje imuniteta ali stvarno nisam primjetila, mada treba probati pa se uvjeriti sam dali je dobro ili ne jer ipak svi smo mi različiti.Puno pozdrava 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
|
|
Hrvatski Savez Dijabetičkih Udruga
|
 |
« Odgovor #234 : Srijeda 13.Siječanj2010 - 20:31* » |
|
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
quarterback
Gost
|
 |
« Odgovor #235 : Subota 16.Siječanj2010 - 11:32* » |
|
Pozdrav svim forumašima, evo još jednog slatkog slučaja imam tip2 od 2002.pucam se sa Novorapidom i do jučer kako su ga nazvali revolucionarnim (glarginom) Lantusom danas prelazim na Levemir zbog povezanosti Lantusa sa tumorima pa me zanima šta kažete nije li to sa Lantusom možda opet neka tiha medijska pompa kao i sa svijnjskom gripom ili se farmaceutski močnici ipaki igraju našim životima?! 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
quarterback
Gost
|
 |
« Odgovor #236 : Subota 16.Siječanj2010 - 11:39* » |
|
Pozdrav svima od 2002.sam zadužio ljubičastu knjižicu na Vuku tip-2 imam relativno dobre šečere uz Novorapid i Lantus kojeg izbacujem svi znaju zašto pa me zanima kakva su iskustva ljudi sa Levemirom? hvala pozz 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
ksecan
|
 |
« Odgovor #237 : Ponedjeljak 18.Siječanj2010 - 11:39* » |
|
Zovem se Kristijan, rođen sam 1977. godine u Našicama. Dijabetes mi je dijagnosticiran 1987. godine i to DM tip I. Kontroliram se na Vuk-Vrhovcu, ali mogu reći da smo mi sebi sami najbolji doktori, ja čim nešto pojedem više ili što ne bih smio ne mogu izregulirati šećer i dozu inzulina ili je visoko ili je nisko. Za sada imam prvi stupanj oštećenja bubrega, pretil sam i imam povišeni krvni tlak, drugih komplikacija nemam ! Pozdrav svima !
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
gabriel
|
 |
« Odgovor #238 : Subota 30.Siječanj2010 - 13:08* » |
|
Hi! Ja sam mama malenog Gabriel Antuna koji je postao šećerko 15.04.2009.a imao je 5ipo godina.Polako se navikavamo na new life.Ima dana kad je sve haj ali ima i onih težih.HbA1c nam je o.k.oko 6,3.Još se učimo,naš šečerko i mi i svi oko nas s obzirom da je on dobio šečer u našem mjestu a zadnji je bio prije 20godina.Tako da je bilo šokovito jer nam nitko u bližoj i daljnjoj family nije imao šećer.Pozdrav! 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
coka
|
 |
« Odgovor #239 : Utorak 09.Veljača2010 - 01:16* » |
|
Pozdrav ekipi!
Zovem se Ivan, tip1 od ljeta 2005. Ubrzo ću napuniti 30 god.(za par dan), a na lito i 5 godina dijabetičkog staža. Šteta što se nepiše u radnu knjižicu. Radim u sportskom vrtiću, gdje sam se zaposlio mjesec dana posl :bye:je dijagnoze. Od kučnih ljubimaca 30 ribica i oko 100-ak crvenih kozica. Hobby: podvodni ribolov, bicikla i akvaristika... Nedavno diplomirao na kineziološkom fakultetu. Tehnički podaci: servo, klima, zadnji pokazivaći smjera HbA1c 5.8, troši 6 jaffa keksa na 1 sat treninga u gradu,a na otvorenom do kutije, ulje novorapid x 3, levemir x 2.javascript:void(0);
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Hrvatski Savez Dijabetičkih Udruga
|
Ova web stranica ne sadrži potpune medicinske informacije i sačinjena je kao dodatak, a ne kao zamjena za stručnost, vještinu, znanje i procjenu medicinskog osoblja koje se brine o bolesniku niti kao preporuka za bilo koji određeni program liječenja. Niti jedan bolesnik ne bi smio koristiti informacije sadržane na ovoj web stranici za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenog problema ili bolesti bez konzultacije s kvalificiranim medicinskim osobljem.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|