Hrvatski Savez Dijabetičkih Udruga
Subota 04.Veljača2012 - 10:12* *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti: Dobrodošli na novi forum Hrvatskog Saveza Dijabetičkih Udruga.
Ukoliko primjetite probleme u radu foruma, molimo da kontaktirate administratora na email webmaster@zadi.hr
Hvala

Forum   Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija  
Ova web stranica ne sadrži potpune medicinske informacije i sačinjena je kao dodatak, a ne kao zamjena za stručnost, vještinu, znanje i procjenu medicinskog osoblja koje se brine o bolesniku niti kao preporuka za bilo koji određeni program liječenja. Niti jedan bolesnik ne bi smio koristiti informacije sadržane na ovoj web stranici za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenog problema ili bolesti bez konzultacije s kvalificiranim medicinskim osobljem.
 Str: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 22
  Ispis  
Autor Tema: Predstavljanje novih članova  (Posjeta: 50232 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Dada
Ja znam...

« Odgovor #255 : Ponedjeljak 22.Oľujak2010 - 20:56* »

Pozz,
i ja sam tvojih godina i konstitucije i završila u bolnici u ketoacidozi i s HbA1c 13, doduše ne jučer nego prije tri i pol godine (ali kao da jest jučer bilo Roll Eyes i ja sam se tad pitala koji sam tip i tako to, ali nakon takvih nalaza (ne znam kakvi su tvoji), vjeruj mi, obično nema dileme a meni to sliči na tip 1
no, što god bilo, dobro došla i dobro se držala nakon dijagnoze :W
Evidentirano
mamicaSlatkica
Diabetes junior

« Odgovor #256 : Ponedjeljak 22.Oľujak2010 - 21:25* »

Bok, evo me opet - sa pomoćnog kreveta no glavno da sam ipak primljena ! :-)

Nisam u prošlom postu stigla pisati više - no zaista sam htjela napomenuti da mi zaista nije cilj tražiti "pravu" dijagnozu na forumu - ono sam onako bubnula pitanje iz čiste radoznalosti , ne zaozbiljno ...i ja se ispričavam - moglo se krivo svatiti, al nisam stigla nadopisati da pitanjce nije ozbiljno...

Nije mi na kraj pameti kraj doktora stručnjaka tražiti ili mijenjati dijagnozu na forumu ili ne pridržavati se njegovih savjeta.
Neka me euforija čopila pa sam bubnula pitanje ravno u rebra.  Embarrassed
Znam da ću vas kasnije trebati za savjete I PODRŠKU oko svih nedoumica koje me budu pratile i koje ste vi svi prošli.
A kaj ću - zelena sam na ovom forumu i odma prekršila pravilo ..tccc

Nekako sam po svojim simptomima (unatoš godinicama) bila uvjerena da sam tip 1 no sad više nisam tako sigurna, možda je ipak tip2.
Uglavnom sutra počinju prave pretrage .
Danas je bilo ovako - nakon ručka i užine i inzulina poslijepodne je šećer bio 11 ...a sad navečer nakon dodatnog inzulina evo me na 5,5 !

Krcko - fora mi je onaj tvoj prijedlog, možda bi i bilo zainteresiranih za pogađanje kad stignu  nalazi (ne zaozbač več čisto da provjerite svoju "stručnost" i rekreirate moždane vijuge... ) al mislim da ne bum imala dovoljno vremena sve pisati - uzela sam si laptop u bolnicu da ipak pohvatam nešto od posla dok sam tu ....
Uglavnom pozdrav svima i jedno pitanje - ovo je topic samo za predstavljanje, jel tak?
Pa da ne "zachatam" ovdje previše bi li trebala  pokrenuti novi topic ? -> i da vas tamo "gnjavim" sa svojim stanjem i pitanjima ... hehe ...

Dada - pozdrav i tebi - ja ti još poooooojma nemam kaj je to HbA1c 13   - zvuči mi ko naziv neke svemirske letjelic ..hehehe

Pozdrav svima i gibam sad !!!!
Evidentirano
mamicaSlatkica
Diabetes junior

« Odgovor #257 : Ponedjeljak 22.Oľujak2010 - 21:38* »

Lijep pozdrav slatkoj mamici!
Čisto onak usput, koliko mogu pročitati, tebi bude svejedno koji si tip Grin
Bitno da si vesela i ne vidiš nikakvu tragediju u trenutnoj situaciji. Slobodno se fotkaj za uspomenu na liniju, jer kad ti odrede klopu i terapiju za čas ćeš ti na svoju "sretnu kilažu".
Ovih ćeš dana "priječi" na intenzivno zdravu prehranu, no to ne znaći da ćeš se odreći svojih napasti.
U biti, vidjeti ćeš da dijabetes ne treba primiti kao bolest, već prije kao stil života.

A kad se onda raspišeš s pitanjima... tu smo.

Pozdrav veseloj slatkici!

Bok,
stvarno sam se nekako od samog početka postavila pema svemu da ne paničarim oko toga koji sam tip ... koji jesam - jesam - bitno je da sve stavim pod kontrolu ....evo sad klopam jogurt jer mi je već palo na 4 i nešto sitno pa su mi dali to valjda da ne bu prenisko ...još jedan pozdrav svima pa se selim na novi topic ...  laka vam noć dobri ljudi !!!!!!
Evidentirano
sergio
Tek učim pisati...
**

« Odgovor #258 : Utorak 23.Oľujak2010 - 16:02* »

zovem se sergio,imam 16 godina i od toga 4 godine dijabetes...hba1c extra solidan 7,1...volim popiti malo vise i nisam gurman tako da nemam problema sa hranom...volim igrati kladionicu i takodje igrati tenis i kosarku...nadam se da cu saznati nesto iz iskustva drugih...
Evidentirano
krcko
Ja znam...

« Odgovor #259 : Utorak 23.Oľujak2010 - 18:14* »

Krcko - fora mi je onaj tvoj prijedlog, možda bi i bilo zainteresiranih za pogađanje kad stignu  nalazi (ne zaozbač več čisto da provjerite svoju "stručnost" i rekreirate moždane vijuge... )

Evo Grin

Doduse nisam uspio staviti poll, ne znam jesam li corav ili nije omoguceno na ovom forumu...
Evidentirano

Yorn desh born, der ritt de gitt der gue,
Orn desh, dee born desh, de umn börk! börk! börk!
mamicaSlatkica
Diabetes junior

« Odgovor #260 : Utorak 23.Oľujak2010 - 18:43* »

zovem se sergio,imam 16 godina i od toga 4 godine dijabetes...hba1c extra solidan 7,1...volim popiti malo vise i nisam gurman tako da nemam problema sa hranom...volim igrati kladionicu i takodje igrati tenis i kosarku...nadam se da cu saznati nesto iz iskustva drugih...
Bok, dobrodošao na forum - ja sam skroz nova u svemu, ti ipak imaš više "staža" iako si mlađi ... npr. znaš što znači hba1c :-) ..ja se nadam da bum i ja mogla tak reći da mi je taj svemirski hba1c exra solidan...tebe ću pak zasigurno priupitati kako dugo ti je trebalo da se naučiš dobro pripremiti za trening i dali si uspješan u tome - naime, naravno da me je strah da mi se ne desi neka teška hipoglikemija, nadam se da ću i ja to uspjeti skužiti ... dobro se pripremiti i skužiti simptome. Još jednom - dobrodošao.

Krcko - izgleda da bumo morali preskočiti taj poll..nema veze - ionako ne stignem izvještavati kad niš još ne kužim i nemam kod sebe sad nalaze...
Evidentirano
Tony
Administrator
Ja znam...

Spol: Muški

Profil WWW
« Odgovor #261 : Petak 26.Oľujak2010 - 09:45* »

Eto ti i poll
Evidentirano

:bye:      Pozdrav Tony   :bye:

--profesionalni dijabetičar--
Dada
Ja znam...

« Odgovor #262 : Petak 26.Oľujak2010 - 16:10* »

kratica za glikolizirani hemoglobin, pošto sam ga spomenula, da ga i izgovorim do kraja :) krvni nalaz koji pokazuje prosjek šećera u zadnja tri mjeseca otprilike... a što se tiče dijagnoze tip1-tip2, meni je rečeno da tip2 nikako ne može upasti u ketoacidozu u kojoj sam ja bila niti imati tako visoke prosjeke, iz jednostavnog razloga što njihova gušterača ipak radi, i tip2 je obično sekundarna posljedica drugih metaboličkih poremećaja, za razliku od nas "autoimunih".
isto tako, oni kojima je tek dijagnosticiran dijabetes, imat će vjerojatno ono razdoblje nakon dijagnoze gdje će tijelo na terapiju inzulinom i uz one zadnje službe svoje vlastite gušterače uspjeti bez posebnih problema održavati razine blizu normali. nije neka utjeha, ali eto... zato, hrabro, i mislim da bavljenje sportom svakako može samo pomoći, uz par šećernih klikera u džepu i procjenu vlastitih granica. ja sam osobno luda za plivanjem, samo što mi nije previše dostupno. ali bilo kakva aktivnost, pa makar i obično hodanje, sigurno pomaže.
moje najgore hipo (što je i osnovna tema ovdje)  posljedica su prečestih hipo, ili kako mi je dr objasnio - opet je došla poplava, a ja se spustila na 1. kat... da se popnem koji kat više, tj. popravim toleranciju na hipo, trebat će mi malo vremena, a moram to bez lifta, of course :mig:
Evidentirano
Dada
Ja znam...

« Odgovor #263 : Petak 26.Oľujak2010 - 16:19* »

mala isprika - pobrkala sam teme  Roll Eyes
ovo je predstavljanje novih članova, a ja i dalje nastavila o najgorim hipo... doduše, svašta sam udrobila, ali eto...
Evidentirano
mamicaSlatkica
Diabetes junior

« Odgovor #264 : Subota 27.Oľujak2010 - 10:07* »

@Dada, hvala na objašnjenju. Čitala sam i ja o tom razdoblju koji zovu "medeni mjesec" - kod nekih zna čak trajati i duže.Mislim da najčešće upozoravaju da se ljudi onda opuste i ne kontroliraju a trebali bi biti svjesni da to razdoblje remisije ne traje zauvijek i da se i dalje trebaju redovito kontrolirati.
Nekako sam sve više sigurna da sam i ja tip1, al čekali bumo da doktor još to potvrdi.I on je gotovo siguran da sam tip1 ali još neke nalaze treba pogledati.

@Tony, vidim da si napisao "evo ti poll" al niš se ne vidi. A uostalom ja bi ionako trebala imati nalaze kod sebe da vam sve napišem a nemam ih pa bumo poll zaboravili ...
Evidentirano
« Odgovor #264 : Subota 27.Oľujak2010 - 10:07* »

Evidentirano
cathy
Forumski moderator
Ja znam...

Spol: Ženski

« Odgovor #265 : Subota 27.Oľujak2010 - 10:16* »

mamice, ovdje je tema:

http://diabetes.hr/Forum/index.php/topic,691.0.html

Konzilij sastavljen od strucnjaka-dijabeticara-nemaju-veze-s-medicinom-al-vole-se-igrat-doktora-po-forumu (me included) Grin zakljucio je da si tip 1, ili eventualno "specijalni slucaj" tipa 1, sto ti ga dodje na isto.

Evidentirano

mirela78
Ja znam...

« Odgovor #266 : Subota 27.Oľujak2010 - 22:26* »

a što se tiče dijagnoze tip1-tip2, meni je rečeno da tip2 nikako ne može upasti u ketoacidozu u kojoj sam ja bila niti imati tako visoke prosjeke, iz jednostavnog razloga što njihova gušterača ipak radi,

Hmm... Ja sam prije godinu dana dosla u bolnicu u vrlo visokoj ketoacidozi i sa Hb A1C 11,1, a tip 2 sam. Gusteraca mi radi i vise nego dobro... da ne objasnjavam sad ovdje. Vec sam pisala o mojoj dijagnozi.
Evidentirano
Dada
Ja znam...

« Odgovor #267 : Nedjelja 28.Oľujak2010 - 10:06* »

ako sam te dobro skužila, ti si ipak imala malo kompleksiji metabolički disbalans od čega je povišen šećer bio samo jedna od stavki. bude ljudi kojima organizam "kolabira" u tom smislu, i koji izvjesno vrijeme trebaju inzulin pa ih onda vrate na uobičajenu terapiju tipa 2. ali, ako nemaš prekomjernu težinu, povišene masnoće i dr. nezgode s tijelom u tom smislu, dakle, ako su ti svi nalazi te vrste u redu, i završiš u bolnici kao što je većina nas, te i vrijeme pokaže (ne treba tu nekih dugih dilema), znači ako je klinička slika jasna, onda se radi o tipu 1
Evidentirano
mirela78
Ja znam...

« Odgovor #268 : Nedjelja 28.Oľujak2010 - 16:43* »

Upravo tako.

Nisam htjela reci da nije tip1. Htjedoh reci da i oni kojima se ispostavi da su tip 2 mogu biti u vrlo visokoj ketoacidozi i imati prilicno visok HbA1C pri dijagonoz dijabetesa.
Evidentirano
Josip88
U NEKOM DRUGOM SVIJETU..
Tek učim pisati...
**

Spol: Muški

« Odgovor #269 : Utorak 30.Oľujak2010 - 21:37* »

Bok :W ja sam Josip.Imam 10 godina i idem u četvrti razred.Prije tri mjeseca sam dobio dijabetes.Na inzulinu sam dva puta dnevno,samo što se moram bosti četri puta,jer dva inzunila se nesmiju miješat koje primam.Mama mi je pokazala ovaj forum jučer..Meni se je svidjeo i odlučio sam se registritrati...Jesam li ja najmljađi ovdje?  Grin
Evidentirano

nocas letjet cu ka nebu
da medju zvijezdama nadjem mir
tamo daleko....
u nekom drugom zivotu
nekom drugom svijetu
negdje....tamo daleko....
letjet cu ka nebu da nadjem mir
a ti znaj.... da tamo negdje
ceka te netko
tako blizu.... a tako daleko...

Evidentirano
 Str: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 22
  Ispis  

Skoči na:  

Ova web stranica ne sadrži potpune medicinske informacije i sačinjena je kao dodatak, a ne kao zamjena za stručnost, vještinu, znanje i procjenu medicinskog osoblja koje se brine o bolesniku niti kao preporuka za bilo koji određeni program liječenja. Niti jedan bolesnik ne bi smio koristiti informacije sadržane na ovoj web stranici za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenog problema ili bolesti bez konzultacije s kvalificiranim medicinskim osobljem.
Pokreće MySQL Pokreće PHP Hrvatski Savez Dijabetičkih Udruga | Powered by SMF 1.1.16. © 2005, Simple Machines. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!
Stranica je generirana za 0.287 sekundi uz 53 upita.