|
mamicaSlatkica
|
 |
« Odgovor #270 : Utorak 30.Oľujak2010 - 22:42* » |
|
Bok Josipe, dobro došao i nadam se da će ti ovaj forum pomoći kao i meni - možda čak i jesi najmlađi, moramo pitati starosjedioce 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Vedran
|
 |
« Odgovor #271 : Srijeda 31.Oľujak2010 - 00:22* » |
|
Lijep pozdrav Josipe! Ovdje ćeš uspjeti naći i mlađih prijatelja! Ako imaš kakvih pitanja (ti ili tvoji mama ili tata) samo pitaj! Siguran sam da će ti naprimjer Gabrijel rado odgovoriti! 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
gabriel
|
 |
« Odgovor #272 : Petak 02.Travanj2010 - 23:44* » |
|
Hi Josipe!!Evo ja ti se javljam umjesto mog sina koji još nije usavršio pisanje pošto ima 6 godina i na jesen kreće u školu.Mi smo šećer dobili lani evo sad ce godina dana točno 15.4.2009.smo otkrili šećer i sada ga nosimo uvijek s nama. Ako tiikako možemo pomoć slobodno nam se obrati i rado ćemo bit na usluzi tebi i tvojim roditeljima. Lijep pozdrav!! 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Josip88
U NEKOM DRUGOM SVIJETU..
Tek učim pisati...

Spol: 
|
 |
« Odgovor #273 : Utorak 06.Travanj2010 - 18:45* » |
|
Ok fala vam!
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
nocas letjet cu ka nebu da medju zvijezdama nadjem mir tamo daleko.... u nekom drugom zivotu nekom drugom svijetu negdje....tamo daleko.... letjet cu ka nebu da nadjem mir a ti znaj.... da tamo negdje ceka te netko tako blizu.... a tako daleko...
|
|
|
|
mim
|
 |
« Odgovor #274 : Subota 17.Travanj2010 - 21:49* » |
|
Pozdrav! Ja sam Mim, nisam dijabetičar, ali je to moj tata. 76 godina, svježe hospitaliziran na intenzivnoj njezi zbog ketoacidoze. Već niz godina ima dijabetes tipa 2, ali mu se stanje pogoršalo. Bubrezi oštećeni, šećer se polako normalizira (do sad nije bio na inzulinu, ali očito će od sad biti), neuropatija prisutna i tako.... U potrazi sam za svim informacijama: od prehrane, davanja inzulina, lijekova koji mogu pomoći da mu bubrezi što dulje sačuvaju funkciju, dodataka prehrani.... Ne živim s roditeljima pa ustvari trebam i podatke koje će mami pomoći da mu planira jelovnike u skladu sa stanjem. Eto, družit ću se s vama-nadam se da me primate iako sama nemam tu dijagnozu  .
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
mzaja
|
 |
« Odgovor #275 : Subota 08.Svibanj2010 - 23:55* » |
|
Pozdrav svima Zovem se Marin, imam 29 godina, dolazim iz Zadra. Dijabetes tipa 1 imam od srpnja 2009. Od tada pa do danas promjenio sam mnoge navike. Neznam sto a kazem jos. Nisam corav, noge me sluze, bubrezi filtriraju tako da je sve do sad u redu. Najveci guk je bio 27 (kad sam otkrio dijebetes), bio sam na edukaciji u Vrhovcu. Treniram svakodnevno. Mislim da bi to bilo to za sad. Imam mnogo pitanja za Vas profesionalce.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
lala19
|
 |
« Odgovor #276 : Ponedjeljak 10.Svibanj2010 - 10:54* » |
|
javascript:void(0); ja sam ivana...imam 21god. od toga dijabetes 9god. za sad nemam nikakvih komplikacija....Hba1c mi se uglavnom kreće oko 6.5-6.7....
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Bucek
|
 |
« Odgovor #277 : Ponedjeljak 10.Svibanj2010 - 21:24* » |
|
Pozdrav slatki prijatelji, eto da se i ja predstavim. Ime mi je Ivica, rođen 1977. dijabetes tip 1 osvojio sa 4 godine znači koliko pamtim smo zajedno  . Živim i radim u Čakovcu otac četverogodišnjeg klinca, oženjen i imamo peseka. HbA1C 5,5, bio sam u 10 mjesecu prošle godine prvi puta u klinici Vuk Vrhovec i največi problem su mi rekli da je moja težina, visok ili nizak sam 170 cm a vaga je pokazala 83 kg  i tak sam morao malo zategnut remen( kao što i naša vlada preporuča) i sada imam 65 kg  . Životni ritam mi je stalno u 5 brzini, radim od 8 do 17 u vrtnom centru, dolazim doma i odlazim u teretanu, nakon toga tae bo, aktivan sam u dobrovoljnom vatrogasnom društvu, i več 3 godine igram paintball i ako imam vremena radim na uređenju nove kučice koju sam sa familijom počeo graditi prije 2 godine, ima još puno toga ali vrijeme je za mjerenje glukoze, možda poslije nastavim ako bude dobar rezultat  Ako vas nešto zanima slobodno pitajte!!!
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Ako se nekad osječaš odbačen, malen i tužan, sjeti se da si nekad bio prvi spermić u grupi ;-)
|
|
|
|
pepi
|
 |
« Odgovor #278 : Četvrtak 20.Svibanj2010 - 22:34* » |
|
Pozz. svim članovima.Zovu me Pepi star sam 53 ljeta dijabetičar sam 16 g. Za sad toliko 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
ocean
|
 |
« Odgovor #279 : Nedjelja 30.Svibanj2010 - 00:05* » |
|
Iz Splita sam, imam 49 godina, po zvanju sam ing. brodostrojarstva, radim tj plovim u svojstvu upravitelja stroja na LNG tankeru zato je nick Ocean. Diabetes mi je otkriven prije 5 dana, 12 sati i 18 minuta. Nalazim se u bolnici u Italiji u koju sam poslan sa broda u, kako mi kazu doktori jako losem stanju sa suk 25 (nataste) i visokom ketoacedozom. Prijetila kazu i koma da sam ostao na brodu. Na infuzijama proveo 4 i po dana. Koja je moja dobitna kombinacija jos nije utvrdjeno, kazu nisu bas simptomi za tip 2 a prestar za tip 1, kazu mozda LADA (volgu, moskvicha i ostala Ruska vozila ne spominju). A mozda i nije. Pretrage rade od jutra do sutra i jos nista nije definirano. Osim da imam diabetes. Imam zenu, sina i kcer, a od kucnih ljubimaca imamo motor, odavno ne sakupljam znacke i marke (presao na eure)... Emocije jos uvijek izmjesane...vrlo me veseli me sta sam izbjegao komu, ali "koma" mi je sta cu najvjerojatnije morat mijenjat posao...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Hrvatski Savez Dijabetičkih Udruga
|
 |
« Odgovor #279 : Nedjelja 30.Svibanj2010 - 00:05* » |
|
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
cathy
|
 |
« Odgovor #280 : Nedjelja 30.Svibanj2010 - 01:01* » |
|
Bok, Ocean, žao mi je zbog tvoje dijagnoze. Nadam se da ćeš se brzo oporaviti od ovih vrlo visokih šećera. Nakon toga, kada se ponovno budeš osjećao zdravim i jakim, najvažnije je da naučiš kako se što samostalnije brinuti o svome dijabetesu. To često ide metodom pokušaja i pogrešaka, ali obično ipak nije preteško i vjerujem da ćeš uspjeti. Kažeš da ćeš morati mijenjati zanimanje, šteta, razumijem da si zabrinut. Pretpostavljam da imaš pouzdane informacije o tome da je tvoj posao teško uskladiti s inzulinovisnim dijabetesom? Ne daj se, možda ipak nije tako crno. 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
ivan
|
 |
« Odgovor #281 : Petak 11.Lipanj2010 - 12:28* » |
|
Pozdrav  , Ja sam Ivan. Još sam beba, pa će umjesto mene na forumu sudjelovati moji mama i tata. Rođen sam 19.08.2009., a dijabetes sam osvijio 10.05.2010, i mislim da sam jedan od najmlađih dobitnika. Simptome sam pokazivao već oko Uskrsa, al nisu mogli pogoditi što mi je, pa sam u ketoacidozi završio na pedijatriji. Sad sam već dva tjedna doma i svi me maze i paze. Već sam se i navikao na bockanje. Jedino mi je veliki problem što mi šećeri divljaju, skaču od 3 do 26, pa opet na 2,5, sve u roku par sati  . Ima li još koja beba na forumu, molim da mi se javi. 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
cathy
|
 |
« Odgovor #282 : Petak 11.Lipanj2010 - 14:03* » |
|
Drzi se, maleni prijatelju Mislim da imamo jednog clana koji je star 11 mjeseci ili tako nekako, ali trenutno se ne mogu sjetiti nicka, sori... Potrazit cu jos. Nekako mi se cini da je jos uvijek proslo premalo vremena od dijagnoze, moguce je da su zbog toga seceri tako nestabilni, i da ce se to s vremenom popraviti.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
djani.jv
|
 |
« Odgovor #283 : Utorak 22.Lipanj2010 - 14:59* » |
|
Poz svima na forumu evo posto mi je unazad mesec i pol dana dijagnosticiran dijabetes tipa2 da se i ja ukratko predstavim.Zovem se Djani inace sam 74-o godiste trenutno odnosno zadnjih desetak godina zivim i radim izvan Hrvatske.Posto sam nov u svemu ovome svima zelim da se sto uspijesnije bore sa ovom opakom bolescu i ako je ikako moguce ne samo da se lijecimo nego nego na kraju i izlijecimo.Poseban pozdrav najmladjim forumasima i njima svakako zelim najvise srece i uspeha u lecenju.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Kanche
Gost
|
 |
« Odgovor #284 : Ponedjeljak 28.Lipanj2010 - 23:16* » |
|
Ja sam Nina, 16 god. 9 mjeseci dijabetesa tip 1. Dobro se držim  eto. što još reći? xD
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: Utorak 29.Lipanj2010 - 02:49* Kanche, Reason: typo »
|
Evidentirano
|
|
|
|
|