Hrvatski Savez Dijabetičkih Udruga
Utorak 07.Veljača2012 - 19:10* *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti: Dobrodošli na novi forum Hrvatskog Saveza Dijabetičkih Udruga.
Ukoliko primjetite probleme u radu foruma, molimo da kontaktirate administratora na email webmaster@zadi.hr
Hvala

Forum   Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija  
 Str: 1 ... 18 19 [20] 21 22
  Ispis  
Autor Tema: Predstavljanje novih članova  (Posjeta: 50383 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Berac
Diabetes junior

Spol: Muški

« Odgovor #285 : Srijeda 14.Srpanj2010 - 12:46* »

Zovem se Marko,imam secer od 3 razreda,iliti od 2005,iliti 5 godina. Imam 14 godina.
Prije par dana dosla pumpa,sad jos na edukaciju i u bolnicu(KB Sestre Milosrdnice,koja mi se i ne svida bas).
Treba jos nest dodat?
 :bye:
Evidentirano

always tell your mommy before you go off somewhere.
deny
Tek učim pisati...
**

Spol: Ženski

« Odgovor #286 : Ponedjeljak 19.Srpanj2010 - 11:44* »

Pozdrav svima zovem se Nataša imam 43 godine, dijabetes tip 2 imam 5 godina, HbA1C zadnji je bio 7, udana, u Zagrebu živim od uvijek, često me se može sresti kak pješačim po Sljemenu, vozim bicikl na Jarunu ili glavinjam po Zagrebu, nemam djece (to je jedna druga žalosna tema) od kučnih ljubimaca imam samo muža i da trenutno sam nezaposlena  :bye: :cerek:
Evidentirano
Sinisa
Tek učim pisati...
**

« Odgovor #287 : Petak 20.Kolovoz2010 - 09:13* »

Ahoj,

Siniša, 31 god. Zagreb, TIP1 već 2 god.
Evidentirano
eddoo
Tek učim pisati...
**

« Odgovor #288 : Subota 21.Kolovoz2010 - 01:55* »

Pozdrav svima..Zovem se Edin i tek sam se registrovao na ovaj forum imam 24 godine a DM tip 1 imam vec 18 godina pisem iz Tuzle..Zadnji Hba1c 6,0..Studiram na medicini 4 godina..Za sada toliko.. :W
Evidentirano
IvanaL
Diabetički učenik

« Odgovor #289 : Četvrtak 26.Kolovoz2010 - 12:44* »

Hi!
Moje ime je Ivana, stigla na ovaj savrseni svijet 1985. god, od 6 mj zivota moji roditelji vode bitku sa mojom celijakijom, a ja sam nastavila, imam problem i sa stitnjacom i eto stigao i dijabetes prvo trudnicki pa i pravi iza toga naravno tip 1....
Imam sina trenutno 2,5 god starog imam muza nemoram pisati koliko starog, imala sam kucne ljubimce koji su uginuli (pas, macka i indijske hrcke) a iz toga se moze zakljuciti da neznam brinuti o njima(sala), zivimo u prekrasnom gradicu u kojem nazalost nema kvalitetne medicinske potpore pa smo ovisni o Zg ako hocemo strucna misljenja, radimo posao koji zahtjeva sjednje 8 sati dnevno naravno za računalom, al to nadopunjavam igranjem s djetetom i dugim setnjama po prirodi.... jako sam komplicirana kaj se moze vidjeti iz mojih postova i otvorenih tema al takva sam kakva sam....
Iako se zivot ruzno ponio prema meni pokusavam ga prozivjeti punim plucima i sretnim duhom jer kaj mi preostaje....
Svima lijepi pozdrav i odlicno kaj se mozemo informirati na ovom odlicnom forumu i svaka cast onima koji su ga otvorili jer na iskustvima drugih dijabetičara se moze dosta nauciti....

Hvala na pozornosti i doviđenja...... :W
Evidentirano
mario
Tek učim pisati...
**

« Odgovor #290 : Ponedjeljak 04.Listopad2010 - 19:55* »

pozdrav svima,
zovem se mario, 43 godine- nedavno saznao da imam dijabetes, tip 2 buduci da dobro reagira na tablete i dijetu. inace, da sam "sladak" saznao sam na najtezi moguci nacin - nakon bezazlenog pada sam zaradio gips na nozi ispod kojeg se razbuktala infekcija- rezultat amputacija desne potkoljenice prije 25 dana. u bolnici mi je i postavljena dijagnoza i izmjeren secer od 18,4. najtragicnije od svega je sto ja nisam imao neke karakteristicne simptome dijabetesa osim gubitka tezine unazad 2 godine i svrbeza po tijelu. uopce nisam zedjao. ako ima jos ljudi sa slicnim problemom kao kod mene volio bih da stupim u kontakt sa njima. pozdrav
Evidentirano
cathy
Forumski moderator
Ja znam...

« Odgovor #291 : Srijeda 06.Listopad2010 - 09:59* »

Bas steta sto nisu na vrijeme skuzili hiperglikemije i tu infekciju.... ah.

Evidentirano

matea11RI
Diabetički wannabe

« Odgovor #292 : Četvrtak 07.Listopad2010 - 10:29* »

evo da se i ja predstavim..vec duze vrijeme citam ovaj forum i smatram da je bas koristan. dakle, zovem se matea :W, 25 god, dijabetes 1 imam malo vise od dvije godine. za sada je sve ok,nadam se da ce i dalje tako biti. inace, studiram, zivim s deckom..i takoo...
Evidentirano
Davor
Forumski moderator
Ja znam...

Profil WWW
« Odgovor #293 : Subota 09.Listopad2010 - 22:20* »

Pozdrav svima, posebno Mariu:
Mario, ovako sam se uzrujao zadnji puta kada sam čitao o našoj forumašici iz Zenice koja je izgubila dijete zbog glupavih liječnika.

To sa nepostojanjem ostalih simptoma je baš bauk. Tvoj post je važan poticaj društvima i ostalima koji organiziraju besplatna javna mjerenja glukoze u krvi.. Da ih je više i da si ti na neko naletio - ovo se ne bi desilo. Možda se i ti poželiš pojaviti na nekom "punktu" za mjerenje ili ako ga nema u tvojoj blizini - pokrenuti jedan? Svjetski dan se bliži.

S druge strane, život ide dalje, vjerujem da ćeš sa nekakvom protezom ili kako već - nastaviti veselo dalje. Činjenica je da nekim ljudima već i dijabetes predstavlja nepremostivu zapreku, ali ruku na srce - "nedo' Bog većeg zla", posebno Vama "lažnim dijabetičarima" sa tipom 2  Grin
« Zadnja izmjena: Subota 09.Listopad2010 - 22:26* davor » Evidentirano
mario
Tek učim pisati...
**

« Odgovor #294 : Ponedjeljak 11.Listopad2010 - 22:33* »

hvala  na dobrodoslici,
ne znam sta bih rekao... kod mene se radi o nizu nesretnih okolnosti, sumnjam da bi i punktovi sa besplatnim mjerenjem šećera pomogli jer ja ne bih svratio posto su mi odavno poznati svi simptomi a kako rekoh nisam ih imao. nekad prije 5-6 godina sam mjerio secer na poslu iz radoznalosti posto je kolegica kupila majci aparatic i bilo je sve ok. od tada do danas se nista sa mojim zdravljem nije promijenilo osim sto sam izgubio desetak kilograma ali sam to pripisao drzanju linije. kad vratim film unatrag jedino neuobicajeno sto mi se desavalo je bio povremeni svrbez po tijelu, nista posebno. razmisljam kako se zivot preokrene u sekundi- nakon povrede noge sam bio silno nesretan jer cu morati mirovati nekin 30-40 dana a onda paf, mirovanje do kraja zivota na ovaj ili onaj nacin. pokusavam posloziti kockice u glavi i krenuti dalje, jako bih volio ako na forumu ima neko sa amputacijom da mi se javi posto ja o svemu ovome nemam pojma. inace, ono sto me prilicno zacudilo je da ne boli tako strasno kako bi se moglo ocekivati. prijelom me vise bolio- ono sto je jako cudno je da nogu osjetim svakim milimetrom i da to zna biti jako frustrirajuce. nemas je a svrbe te prsti ili peta :(
pokusacu staviti sliku sebe i donija, mog psa kojem nikako nije jasno koji mi je vrag. na ovoj slici kao da se pita hocu li mu baciti oba "stapa" i sta je nedostajalo njegovom stapu koji sam mu bacao do sad

« Zadnja izmjena: Ponedjeljak 11.Listopad2010 - 22:38* Tony » Evidentirano
« Odgovor #294 : Ponedjeljak 11.Listopad2010 - 22:33* »

Evidentirano
cathy
Forumski moderator
Ja znam...

« Odgovor #295 : Utorak 12.Listopad2010 - 09:12* »

Mislim da su lijecnici ipak napravili propust sto su ti lijecili prijelom a nitko se nije sjetio izvaditi ti krv (ne samo radi secera), sve dok nije bilo kasno. Oprosti ako zvucim kao general poslije bitke; ipak, sto je tu je, spasen ti je zivot.

Nadam se da ces se upoznati s jos ljudi s amputacijom. Koliko ja znam, vecina ljudi koji imaju amputiranu nogu kao posljedicu dijabetesa, zaradili su to u starijoj dobi nakon niza godina losih secera, zapravo su rijetki slucajevi poput tvoga gdje su pojava dijabetesa i ozljeda noge nastupili istodobno. Istina je da je zivot s dijabetesom nesto kompliciraniji nego zivot s potpuno zdravim pankreasom, a amputacija je svakako dodatni teret u svemu. Ali glavu gore, ne daj se. Ti si dovoljno mlad i imas jos puno fizicke snage, a opet dovoljno "star" da si zreo i jak psihicki. Nadam se da ce se tvoj mobilnost s vremenom popraviti :)
Evidentirano

ann
Ja znam...

« Odgovor #296 : Nedjelja 28.Studeni2010 - 13:58* »

pozdrav svima,
čitam vas već neko vrijeme i puno sam korisnih informacija uspjela naći i iskoristiti, budući da sam u svijetu dijabetesa sasvim nova. Naime, dijebetes mi je otkriven prije nepuna 2 mjeseca na Vuk Vrhovcu. Simptome dijabetesa sam imala od ljeta, vid mi se pogoršao moglo bi se reći preko noći, smršavila sam nekih 5 kila, imala sam potrebu jesti puuuuno voća(što inaće baš nije moje omiljeno jelo), piti slatke hladne sokove(što isto tako nikada ne radim), bila sam jako jako žedna, pila bi dnevno po 5 litara tekućine, a inače se prisiljavam da popijem nekaj i tako to.
Sve sam to pripisivala nekim drugim stvarima, jer u to vrijeme sam promijenila prehranu zbog sumnje na intoleranciju histamina, pa sam mislila valjda zato mršavim itd. da vas ne zamaram s detaljima.
Inače sam iz Zagreba, imam 36 godina, muža i 2 klinca i posao.
 :W
Evidentirano
Eva
Staff
Ja znam...

« Odgovor #297 : Subota 18.Prosinac2010 - 18:36* »

Hej, ne zovem se Eva :), ali sam se tako htjela zvati! Imam 32 god., dijabetes tip 1 sam dobila u 12. godini. Živim u Zagrebu, imam muža, psa, a na proljeće krećemo u projekt "trudnoća"! Nadam se da će nam projekt uspjeti! :bye:
Evidentirano

Verba volant, scripta manent.
zuti
Tek učim pisati...
**

« Odgovor #298 : Srijeda 22.Prosinac2010 - 22:55* »

Pozdrav
Skračeno:
Zuti
62. godište
TIP1 od 88.god. Prvi pacijent kojeg su stavili na humani na Rebru, ujedno i prvi kod Age. Neću klevetati dotičnog, ali zbog njega sam se dve i neke prijavio i na Vuka odmah su me ubacili u Dnevnu i to zajedno sa Hrvojem (usput on me je i danas obavijestio o nemilom događaju sa Prašekicom i uputio na forum)
Nisam klasičan forumaš, ali…
Inače zdravlje? Držim se…
Uzgred sutra sam kod Manje u 12.45 (na redovnoj kontroli) pa se nadam da ću imati i nekakve friške povoljne info. Koje ću moći odmah dojaviti.
Podržimo cure (Manju, Anu, Branku, Dagmar), gospođe, jer što bi mi bez njih?

i dok Vam se Bistrooki i Nosonja ne jave iz remetinca....
Evidentirano
cathy
Forumski moderator
Ja znam...

« Odgovor #299 : Četvrtak 23.Prosinac2010 - 06:32* »

Bok zuti,

Super sto si nam se pridruzio! :)

Sretno na kontroli.
Evidentirano

Evidentirano
 Str: 1 ... 18 19 [20] 21 22
  Ispis  

Skoči na:  

Ova web stranica ne sadrži potpune medicinske informacije i sačinjena je kao dodatak, a ne kao zamjena za stručnost, vještinu, znanje i procjenu medicinskog osoblja koje se brine o bolesniku niti kao preporuka za bilo koji određeni program liječenja. Niti jedan bolesnik ne bi smio koristiti informacije sadržane na ovoj web stranici za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenog problema ili bolesti bez konzultacije s kvalificiranim medicinskim osobljem.
Pokreće MySQL Pokreće PHP Hrvatski Savez Dijabetičkih Udruga | Powered by SMF 1.1.16. © 2005, Simple Machines. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!
Stranica je generirana za 0.204 sekundi uz 48 upita.