Hrvatski Savez Dijabetičkih Udruga
Utorak 07.Veljača2012 - 18:53* *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti: Dobrodošli na novi forum Hrvatskog Saveza Dijabetičkih Udruga.
Ukoliko primjetite probleme u radu foruma, molimo da kontaktirate administratora na email webmaster@zadi.hr
Hvala

Forum   Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija  
 Str: 1 [2]
  Ispis  
Autor Tema: Najvisi HbA1c  (Posjeta: 3954 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Zeleni
Tek učim pisati...
**

« Odgovor #15 : Subota 12.Svibanj2007 - 08:32* »

Za sada imam samo dva ocitanja najvisi mi je bio 10,8 kad su mi dijagnosticirali secer, sad ja ispod 6.

Inace dok sam lezao na internom primili su tipa sa secerom 53, nije hb ali ogromno. Bio je polusvjestan, a onda je dva dana lezao na infuzijama u krevetu pored mog i samo kolutao ocima.
Evidentirano
sergio
Tek učim pisati...
**

« Odgovor #16 : Nedjelja 28.Oľujak2010 - 14:10* »

Prvi hba1c mi je bio 7,a najveci je bio preprosli,dakle prije 6 mjeseci--8,7...
Evidentirano
mirela78
Ja znam...

Spol: Ženski

« Odgovor #17 : Nedjelja 28.Oľujak2010 - 16:48* »

Moj najvisi hb je bio 11,1% kad su mi otkrili dm. Najvisi izmjereni secer mi je bio 20,7.
Evidentirano
Berac
Diabetes junior

Spol: Muški

« Odgovor #18 : Nedjelja 18.Srpanj2010 - 13:40* »

Najvisi Hb mi je bio oko 8-9,nisam siguran,a najveci secer 31,tek kad sam dobio secer i dok nisam pojma imao o istom.
A kad su mi otkrili secer bio mi je 15.
Evidentirano

always tell your mommy before you go off somewhere.
Dean_G
Tek učim pisati...
**

« Odgovor #19 : Srijeda 21.Srpanj2010 - 20:11* »

Ja sam novi ovdje ali da ipak dodam i svoje podatke. HbA1c 14,5% !!!  Najvisa vrijednost kod prve dijagnostike 30,4 kapilarno.

Zelio bih dodati samo jedno zapazanje.

Vidim da se ovdje u forumu mjesaju odredjeni pojmovi pa bih pokusao dodati svoja saznanja o toj tematici, po mogucnosti bez da ispadne da pametujem.  :nono:

U prvom post-u tanjap kaze da idemo ka niskim hemoglobinima. Eto to bas ne bi bilo najbolje jer su hemoglobini crvena krvna zrnca (laicki receno, inace proteini unutar istih) koja su zaduzena za transport kisika iz pluca u ostatak tijela i tako nam to ne bi prijalo kad bi se smanjili. Pretpostavljam da je time bilo misljeno na glykohemoglobin.

Kod zdrave osobe se glukoza veze za ca. 5% hemoglobina u krvi permanentno i to se smatra normalnim (4%-6%). Time se dobiva ciljna ili idealna vrijednost za HbA1c (glykohemoglobin). To ne treba nikako vezivati a ponajmanje mjesati sa vrijednostima mjerenim na "aparatic" iz kapilarne krvi. Postupak se iskljucivo provodi laboratorijski a zanimljiv je zbog toga jer omogucava dugorocno "citanje" pacijenta. Ova zadnja formulacija je naravno malo nategnuta. Naime radi se o tome da se kroz relativno sporu obnovu hemoglobina (8-10 tjedana) dobiva jedna srednja vrijednost na period od od prilike 2 mjeseca koja je neovisna o kratkorocnim usponima i padovima glukoze (unos hrane, spricanje insulina, kretanje, spavanje, ...). Dakle i povremene hipo- i hiper-glikose nemaju veceg utjecaja na HbA1c.
Evo samo jos jedna mala tabela o odnosu HbA1c i prosjecnoj vrijednosti secera u krvi koja se moze iscitati za ca. 2 mjeseca unatrag:

HbA1c (in %)   sredjnja vrijednost secera u krvi u mg/dl   sredjnja vrijednost secera u krvi u mmol/l
4,7                                      70                                                       3,9
5,0                                      80                                                       4,4
5,3                                      90                                                       5,0
5,6                                     100                                                       5,6
5,9                                     110                                                       6,1
6,2                                     120                                                       6,7
6,5                                     130                                                       7,2
6,8                                     140                                                       7,8
7,4                                     160                                                       8,9
8,0                                     180                                                       10
8,6                                     200                                                       11,1
9,2                                     220                                                       12,2
9,8                                     240                                                       13,3
10,4                                     260                                                       14,4
11,6                                     300                                                       16,7

Napomena: Naravno da novo dijagnosticiranim dijabeticarima sa visokim startnim vrijednostima ispadne prije "stelanja" HbA1c visok.

Dakle vazno je kolika je stalna ili prosjecna kolicina glukoze u krvi jer o tome ovisi koliko se hemoglobina veze za nju.

Nadam se da mi necete zamjeriti,

pozdrav svima.     :W :W
Evidentirano
tanjap
Ja znam...

« Odgovor #20 : Srijeda 21.Srpanj2010 - 21:02* »

aloooooooooooooo..............pa nisam sigurno misla da idemo ciljano da hb bude 13!
Evidentirano
IvanaL
Diabetički učenik

« Odgovor #21 : Četvrtak 26.Kolovoz2010 - 09:37* »

Pri dijagnosticiranju dijabetesa nataste 15,4 a uz to hemoglobin 9,2% to je bilo u trudnoci..... iza toga je slijedila mirna faza bez inzulina jer je kao pri porodu sve otislo dok 10 mj nakon poroda 18,9 ali postoji veliki ALI kad sam nakon 5-6 mj radila prvi hemoglobina iza ponovne dijagnoze dijabetesa (neznam zakaj im je toliko trebalo) bio je 6,1%.... e da i da se pohvalim da mi je let u visine bio prekinut pri 26,8
Evidentirano
ivan
Ja znam...

« Odgovor #22 : Petak 27.Kolovoz2010 - 14:57* »

Evo i ja neki dan bio na prvom mjerenju HbA1c na Rebru. Prije tri mjeseca kad su mi otkrili šećer HbA1c mi je bio 11, a nekidan 10,5. moja doktorica veli da je to ok, pošto sam zadnjih par dana malo bolestan - napao me neki virus, i imam problema sa probavom i ne želim baš jesti, a pošto sam na actrapidu i insulatardu, starci mi smanjili inzulin, pa mi šećeri još jače skaču.
Evidentirano
Hrvatski Savez Dijabetičkih Udruga

Ova web stranica ne sadrži potpune medicinske informacije i sačinjena je kao dodatak, a ne kao zamjena za stručnost, vještinu, znanje i procjenu medicinskog osoblja koje se brine o bolesniku niti kao preporuka za bilo koji određeni program liječenja. Niti jedan bolesnik ne bi smio koristiti informacije sadržane na ovoj web stranici za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenog problema ili bolesti bez konzultacije s kvalificiranim medicinskim osobljem.
 Evidentirano
 Str: 1 [2]
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Hrvatski Savez Dijabetičkih Udruga | Powered by SMF 1.1.16. © 2005, Simple Machines. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!
Stranica je generirana za 0.134 sekundi uz 37 upita.