Hrvatski Savez Dijabetičkih Udruga
Subota 04.Veljača2012 - 10:08* *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti: Dobrodošli na novi forum Hrvatskog Saveza Dijabetičkih Udruga.
Ukoliko primjetite probleme u radu foruma, molimo da kontaktirate administratora na email webmaster@zadi.hr
Hvala

Forum   Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija  
 Str: 1 ... 6 7 [8] 9
  Ispis  
Autor Tema: Trudnoća  (Posjeta: 29263 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
tia55
Diabetes junior

Spol: Ženski

« Odgovor #105 : Subota 20.Prosinac2008 - 22:56* »

Nemoj se ništa brinuti ja imam proliferativnu retinopatiju imala sam odljepljenje mrežnice prije trudnoće .Na lijevo oko vidim doista loše a dijabetičar sam 21 godinu rodilla sam prije 4 godine a moj vid je ostao isti kao i prije trubnoće što se tiče lasera nije tako strašno malo je nugodno ali sve je to za žive ljude.
Evidentirano
J.J
Forumski moderator
Ja znam...

« Odgovor #106 : Četvrtak 19.Veljača2009 - 10:58* »

Hvala na odgovorima, evo da se pohvalim da sam bila kod retinologa na poliklinici Svjetlost, i rekao je da za sada nema potrebe za laserom, tu i tamo koja mikroaneurizma ali periferno :)
Pitala sam ga za trudnoću i rekao je otprilike isto što i cathy, on ne vidi problem...ali redovne kontrole su obavezne.
Evidentirano

ave the Earth-It is the only planet with chocoalte!!!!
Gorka
Forumski moderator
Ja znam...

« Odgovor #107 : Četvrtak 04.Lipanj2009 - 08:35* »

dosla vidjeti tko nam je trudan da bar jedan trbuscic imamo na tecaju, a vi sve "tek laprdate" Cheesy
ajde manje foruma i primite se posla da imamo za kog tecaj raditi :mig:
Evidentirano

*** TIP 3 ****
rocky00
Diabetički wannabe

« Odgovor #108 : Nedjelja 19.Srpanj2009 - 16:57* »

Drage moje trebala bi pomoć... Zadnjih mjesec i po dana ja i dragi smo odlučili manje se paziti pa šta Bog da. Napomenit ću da mi je su mi zadnj Hba1c izgledali ovako: 6,5  7,0 i sad prije tjedan dana 6,6. Znam da trebali biti i bolji ali eto bar se nadam da nisu kritično loši zasad..
U svoje dijabetologice sam naručena za dva dana (skoro dva mjeseca čekam da dođem na red), izvadila sam sve šta mi je palo na pamet.. krvnu sliku, hormone štitnjače, Hba1c, 24 h urin, bila u okuliste i počela biti folnu kiselinu jer sam čula da je to važno piti par mjeseci prije trudnoće i prvih mjeseci u trudnoći..
E sad, možda zvuči glupo ali ja sam bila gotovo sigurna da nema šanse da zatrudnim odma prvi mjesec a i nije mi bila neka priša nigdi, htjela sam sa svoje strane sve "pripremit" pa onda u Božje ruke.. Međutim jutros sam radila 2 testa za trudnoću i oba su bila pozitivna...(htjela sam provjerit da s prvim nisam možda nešto falila). Ne mogu reći da mi nije drago ali sam još više od toga prestrašena.. Između ostalog zato što koristim Lantus a čula sam da ga se u trudnoći ne smije koristit.. Inače imam dijabetes već 10 godina, a sada  mi je 25g.
Dajte molim vas ako možete mi reći nešto više o Lantusu u trudnoći i općenito još koji savjet please!!!!!
Evidentirano
Tony
Administrator
Ja znam...

Spol: Muški

Profil WWW
« Odgovor #109 : Nedjelja 19.Srpanj2009 - 17:48* »

Gledajuci sa strane, a trudan nisam :), mogu samo savjetovati javiti se sto prije u Petrovu bolnicu, a oni cce ti reci sto i kako dalje.
Koliko znam Hb ne bi trebao biti preko 6, no strucno misljenje moze dati samo ljecnik!

Sretno!
Evidentirano

:bye:      Pozdrav Tony   :bye:

--profesionalni dijabetičar--
rocky00
Diabetički wannabe

« Odgovor #110 : Nedjelja 19.Srpanj2009 - 22:27* »

Tony hvala ti na odg. Sutra idem u ginekologa, a prekosutra u dijabetologice. Inače sam iz Splita, ne znam koliko su doktori ovdje upoznati sa trudnoćama s dijabetesom..pa mislim da bi mogla otići do Zagreba za svaki slučaj. Huh? Hvala još jednom! Nadam da ću se javiti sa dobrim vjestima.
Evidentirano
dtina
Diabetes junior

« Odgovor #111 : Srijeda 22.Srpanj2009 - 17:07* »

Draga rocky00....prvo da ti čestitam na trudnoći i držim palčeve da sve prođe ok....
što se doktora u Splitu tiče....moja topla preporuka je da odmah ideš u Petrovu  u Zagreb....ja sam prije 5-6 godina poslušala uvjeravanja doktora iz Splita da znaju sve o dijabetesu u trudnoći i jako zažalila....nemaju pojma....držali su me u bolnici bezveze...prouzročili hrpu nepotrebnih stresova a nisu znali nešto pametno napraviti.....u početku je čak bilo i pitanja tipa "ko mi je dopustio trudnoću s obzirom da imam dijabetes?"....nažalost sam se preselila u Zagreb tek u 33,tj. i skužila da ovde sve funkcionira savršeno....druga trudnoća je naravno isto vođena u ZG jer tu sad i živim i bilo je sve bez iti jednog problema...
čak je dosta cura iz Dalmacije bez problema vodilo cijelu trudnoću u Zagrebu....mislim da je manji problem putovati ako treba nego biti u rukama loših doktora...
sretno još jednom
Evidentirano
rocky00
Diabetički wannabe

« Odgovor #112 : Srijeda 22.Srpanj2009 - 18:14* »

E baš ti hvala dtina na odgovoru.. Naručena sam u ponedjeljak 27.7. u Petrovu i to zato što sam inzistirala kod svog ginekologa. On me šareno pogledao i rekao nešto u stilu "..pa i u Splitu žene uzimaju inzulin a ne samo u Zg-u.." Na to sam mu rekla da ne želim nikoga podcijenjivati ali da u Zagrebu postoji referentni centar za cijelu Hrvatsku gdje se bave baš tim problemom i onda se on kao složio samnom ali mi je rekao da mi ne može dati putni nalog. A do tada se nisam ni sjetila putnog naloga.. I onda sam nazvala još jednom dr. Ivanišević da pitam imam li pravo na putni nalog, na što mi je ona odg. da naravno da imam.. Eto za sad toliko od mene.. Pozdrav!!! :bye:
Evidentirano
rocky00
Diabetički wannabe

« Odgovor #113 : Srijeda 22.Srpanj2009 - 18:36* »

I samo još nešto dtina.. možeš li mi reći kakav je tebi hba1c bio na samom početku trudnoća.. znam da su prva 2 mj. najbitnija za razvoj organa.. meni je bio 6,6 i znam da to nije dobro i užasno se zbog toga bojim..  :(
Evidentirano
dtina
Diabetes junior

« Odgovor #114 : Četvrtak 23.Srpanj2009 - 18:36* »

Hba1c ti je ok.....u prvoj trudnoći bio mi je  7 i nešto...ne sjećam se točno....uglavnom nije bio baš dobar....a drugu trudnoću sam počela sa 6,2....
dobar potez ti je ovo za Petrovu....tako su i mene onda uvjeravali da znaju a poslije se uspostavilo da baš i nije tako....odležala sam skoro mjesec dana u rodilištu u Splitu, isplakala rijeku suza, vadili su mi krv po tri dana zaredom s običnim onim metalnim lancetama što sliče na žilete za profil, znači i po 8 puta dnevno....užas....a nitko od ginekologa mi nije regulirao šećer (koji je još i od silnog stresa sam po sebi divljao) jer nisu imali niti pojma koji inzulin je Humulin N koji sam tada primala....zapravo su me držali kao pod kontrolom dok se šećer sam ne smiri....eto toliko o njihovom znanju...
čak me nisu htjeli otpustit doma pa me spasila dijabetologica koja me prebacila na interni odjel i onda za par dana doma....
i da....i ja mislim da imaš pravo na putni nalog....
sretno i ako što trebaš piši... :W
Evidentirano
« Odgovor #114 : Četvrtak 23.Srpanj2009 - 18:36* »

Evidentirano
rocky00
Diabetički wannabe

« Odgovor #115 : Nedjelja 16.Kolovoz2009 - 13:11* »

Imam još jedno pitanje..od kada sam trudna strašnih problema imam sa hipoglikemijama..tj. skroz sam izgubila osječaj za hipo. Prije bi osjetila hipo već dok mi je šečer bio 3,5 a sada ništa ne osjećam čak ni kad ni kad mi se spusti na 1,4. Noćas sam zadnji put mjerila u ponoć i navila sam sat u 2h da provjerim koliki mi je..da mi nije bilo muža ne znam kako bi završila. On me je budio, ali kako se "nisam htjela" digniti on mi je izmirio šečer koji je bio 0,9. Dobro se nije unesvijestio od muke, dao mi je inekciju i za 10-15 min. sam se probudila kao da ništa nije bilo... Ne znam šta da radim sa ovim problemom i koliko to šteti plodu?! Ako neko zna nešto o tome ili da podijeli samnom svoje sikustvo vezano za isto bila bi zahvalna... U petrovu opet idem tek za 2 tjedna.
Evidentirano
tina ri
Ja znam...

« Odgovor #116 : Ponedjeljak 17.Kolovoz2009 - 18:39* »

Sto se tice hipoglikemije vjerojatno ti se tijelo naviklo na relativno uzak raspon vrijednosti secera pa je zato osjetis tek kada ti jako padne ili ju uopce ne osjetis..mislim da su i ostale cure ovdje pisale da su imale problema sa hipo u trudnoci ali u biti to je normalno jer secer bi trebao uvijek biti u normali pa isto tako se desi i da brzo sleti dolje..ja sam imala problema sa visokim secerima i mislim da je to puno gore nego nizak jer nizak ipak ne steti plodu..
Zato najbolje da mjeris secer sto cesce to bolje jedino tako ces znati u cemu je problem mozda imas preveliku dozu inzulina,jer nekome u pocetku treba vise nekome manje,meni je jako divljao prva 3 mjeseca nikako ga nisam mogla kontrolirati ali nisam imala problema sa hipoglikemijama.. 

Ako nije tajna na kojem si inzulinu i kolike su ti doze prije glavnih obroka?
Ja se spremam vec neko vrijeme za trudnocu ali nikako da se odlucim..pozz :)
Evidentirano
rocky00
Diabetički wannabe

« Odgovor #117 : Ponedjeljak 17.Kolovoz2009 - 21:51* »

Bila sam na lantusu 18 jed. pa sam se prebacila na insulatard 12 jed. u 22h + 5 jed. u 6h. A prije glavnih jela uzimam novorapid kako kad otprilike 5-8 + 5-8 + 5-8.... Nedavno sam smanjila insulatard za 2-3 jed. i imam manje hipoglikemija, ali mi zna češće i skočiti. Često mjerim pa se nadam da neće naškoditi ti povremeni viši šećeri jer ne traju dugo.. A kako to da se ti nikako ne možeš odlučiti s obzirom da imaš već iza sebe dvije uspješne trudnoće?!  :)
Evidentirano
tina ri
Ja znam...

« Odgovor #118 : Četvrtak 17.Rujan2009 - 08:04* »

Rocky kako napreduje trudnoca? :bye:
Evidentirano
cathy
Forumski moderator
Ja znam...

« Odgovor #119 : Četvrtak 17.Rujan2009 - 09:50* »

Hej Tina,
Kad si već tu, možda možeš nešto napisati na ovoj temi:
http://diabetes.hr/Forum/index.php/topic,610.0.html

Svatko mora odlučiti za sebe, ali s obzirom da imaš iskustva s nekim doktorima u Rijeci, možda da spomeneš kod koga si bila i kako je sve to išlo s tobom i tvojim trudnoćama.

Evidentirano

Evidentirano
 Str: 1 ... 6 7 [8] 9
  Ispis  

Skoči na:  

Održava i administrira TIM STUDIO

Pokreće MySQL Pokreće PHP Hrvatski Savez Dijabetičkih Udruga | Powered by SMF 1.1.16. © 2005, Simple Machines. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!
Stranica je generirana za 0.143 sekundi uz 43 upita.