Hrvatski Savez Dijabetičkih Udruga
Subota 04.Veljača2012 - 10:02* *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti: Dobrodošli na novi forum Hrvatskog Saveza Dijabetičkih Udruga.
Ukoliko primjetite probleme u radu foruma, molimo da kontaktirate administratora na email webmaster@zadi.hr
Hvala

Forum   Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija  
Ova web stranica ne sadrži potpune medicinske informacije i sačinjena je kao dodatak, a ne kao zamjena za stručnost, vještinu, znanje i procjenu medicinskog osoblja koje se brine o bolesniku niti kao preporuka za bilo koji određeni program liječenja. Niti jedan bolesnik ne bi smio koristiti informacije sadržane na ovoj web stranici za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenog problema ili bolesti bez konzultacije s kvalificiranim medicinskim osobljem.
 Str: 1 ... 7 8 [9]
  Ispis  
Autor Tema: Trudnoća  (Posjeta: 29262 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
rocky00
Diabetički wannabe

« Odgovor #120 : Ponedjeljak 21.Rujan2009 - 23:20* »

Pa za sada dobro. Sad sam u malo "mirnijem" razdoblju što se tiče mučnina i puno lakše reguliram šečere. Vjerojatno zbog toga šta su se hormoni malo smirili ali i zbog novog inzulina na koji sam prešla..a to je levemir. S njim sam u usporedbi sa insulatardom prezadovoljna. Od kad sam ga počela koristit (a sad će bit skoro mjesec dana) spasila sam se. Nema više onih užasnih i prečestih hipoglikemija. Mislim..i sad mi padne šečer na 2 pa čak nekad i do 1,4 ali to se ne događa tako naglo i mogu skroz normalno funkcionirati i ne boli me glava nakon toga što je bio slučaj sa insulatardom. Kad se sitim insulatarda slabo mi odmah dođe.. :(
Evidentirano
J.J
Forumski moderator
Ja znam...

« Odgovor #121 : Nedjelja 04.Listopad2009 - 11:10* »

Evo da se i ja napokon javno pohvalim. Trinaesti gestacijski tjedan,jučer sam došla s Petrove i sve je o.k . Mučnine su prestale i sad mi je sve taaaaako fino  Grin Šećere držim pod kontrolom, od 3 do 6, iako mi je jutros ničim izazvan skočio na 12 i tu sam se izbezumila :mama: Valjda ti hormoni što divljaju...Držite nam fige :mig:
Evidentirano

ave the Earth-It is the only planet with chocoalte!!!!
Tony
Administrator
Ja znam...

Spol: Muški

Profil WWW
« Odgovor #122 : Utorak 06.Listopad2009 - 09:55* »

Na forum.hr se to zove G hormon.
I sve ga mame imaju...neke i dozivotno....
Evidentirano

:bye:      Pozdrav Tony   :bye:

--profesionalni dijabetičar--
Davor
Forumski moderator
Ja znam...

Spol: Muški

Profil WWW
« Odgovor #123 : Nedjelja 08.Studeni2009 - 21:57* »

Bila sam na lantusu 18 jed. pa sam se prebacila na insulatard 12 jed. u 22h + 5 jed. u 6h.

Hi, slucajno sam primjetio ovu recenicu i umirem od znatizelje: pretpostavljam da te neki doktor prebacio, tj. da to nisi sama odlucila. Sici s Lantusa, posebno u svjetlu nekih novih događanja, izgleda dosta mudro uoci trudnoce, ali kud bas na insulatard?!?! Pokazalo se da mu varijabilnost djelovanja moze biti i do 80% i jos kojesta drugoga..
Koji doca ti je to preporucio?
Evidentirano
tina ri
Ja znam...

Spol: Ženski

« Odgovor #124 : Četvrtak 03.Prosinac2009 - 14:50* »

Evo i mene da se pridruzim,test na trudnocu pokazao pozitivno prije desetak dana i sad cekam pregled i naravno da zatrazim uputnicu za petrovu koju cu nadam se dobit..seceri su zasada dobri jedino ujutro nakon dorucka uvijek skoci,tako mi je bilo i u prvoj i u drugoj trudnoci neznam sta se desava ali valjda su mi ti hormoni ujutro na najvisoj razini...uglavnom krecu se tokom dana od 3 do 7,a to ujutro skoci do 12 pa se piknem naknadno da se spusti..

I da vas pitam jos trudnice bivse i sadasnje ako mi je secer izmjeren recimo 9 dali je za to potrebna korekcija ili ga mogu pustit tako....malo sam zabrinuta nemojte zamjerit

I jos dali da prije petrove obavim pregled kod okuliste i ostale preglede u rijeci ili ce mi to sve oni obavit kad doem tamo,neznam kakav je postupak??

:bye:
Evidentirano
cathy
Forumski moderator
Ja znam...

« Odgovor #125 : Četvrtak 03.Prosinac2009 - 15:54* »

Cestitam, Tina!

Ovo za secere najbolje da se dogovoris s prof. Djelmisem. Ja sam spustala secer od 9, ali da sam imala vise problema s hipoglikemijama, ne bih to tako cinila.
Uglavnom, preporuka je da secer ne smije ici preko 7.8 mmol/L, i to kad je najvisi, dakle sat nakon jela. A sad, kako to tocno postici, to je druga prica i moze se veoma razlikovati od trudnice do trudnice.
Ja sam znala pojesti manje ugljikohidrata za jedan obrok, pa onda ostatak pojesti kasnije, kad se spusti onaj prvi skok nakon jela.
Takodjer, da sprijecim hipoglikemije, izbjegavala sam davanje velikih doza inzulina jednokratno, ako je potrebno piknula bih se vise puta (dakle, bolje je 3-4 puta po 2-3 jedinice, nego odjednom 12 - brojevi su proizvoljni). Medjutim, sve su ovo detalji koje definitivno treba raspraviti s doktorom.

Savjet koji mogu dati bez zadrske: cesta mjerenja secera. Zapisuj, analiziraj, usporedjuj s dozama i hranom... i sve tako.

Sto se tice okuliste, nisam sigurna kako je za vanjske pacijentice. Ja imam svoju doktoricu na V. Vrhovcu i njoj sam isla na kontrole i za vrijeme trudnoce. Tako i ti mozes ici svome dr u Rijeci, a ako netko ovdje odluci da ti treba dodatni pregled, to je izvedivo.
U Petrovoj ce ti raditi sve laboratorijske nalaze (iako je dobro da vec sad napravis barem HbA1c u Rijeci), 24-satni urin takodjer. Pratit ce ti secere preko profila, eventualno uvoditi promjene u terapiju, raditi ginekoloske preglede, cervikalne briseve te urinokulturu. Profesorica Ivanisevic obicno prati razvoj bebe ultrazvukom.

Cuvaj se i sretno :)
Evidentirano

rocky00
Diabetički wannabe

« Odgovor #126 : Nedjelja 20.Prosinac2009 - 23:25* »

Bila sam na lantusu 18 jed. pa sam se prebacila na insulatard 12 jed. u 22h + 5 jed. u 6h.

Hi, slucajno sam primjetio ovu recenicu i umirem od znatizelje: pretpostavljam da te neki doktor prebacio, tj. da to nisi sama odlucila. Sici s Lantusa, posebno u svjetlu nekih novih događanja, izgleda dosta mudro uoci trudnoce, ali kud bas na insulatard?!?! Pokazalo se da mu varijabilnost djelovanja moze biti i do 80% i jos kojesta drugoga..
Koji doca ti je to preporucio?

Sorry, nisam vidila tvoj komentar, zato odgovaram sa ovolikim zakašnjenjem.. Dr Radman me je prebacila sa lantusa na insulatard.. Ja sam je pitala zašto me ne prebaci na levemir umjesto na insulatard, a ona mi je rekla da je jedini razlog taj što levemir još nije ispitan na trudnicama tj. da je ispitivanje još u tijeku.. Međutim 2-3 tjedna nakon toga ja sam inzistirala da pređem na levemir jer mi je insulatard bio blago rečeno katastrofalan.
Evidentirano
rocky00
Diabetički wannabe

« Odgovor #127 : Nedjelja 20.Prosinac2009 - 23:58* »

Tina čestitam!!!

Šta se tiče šećera ujutro ja imam isti problem, meni ne samo da skoči nakon doručka nego mi jednostavno počne rasti negdje oko 6-7h.. To mi je bilo najizražajnije prva 3 mj, pa sam slijedeća 3 bila mirnija što se toga tiče i baš sad od nedavno se taj problem ponovo javio.. Ja ti to rješavam tako da mjerim stvarno ČESTO čak i po noći..i to uglavnom svako 2h.. Tako točno znam kad on počne rasti i tada ja nadodajem novorapid.
Ja gotovo uvijek korigiram sve poviše 7 i kao što je Cathy rekla i ja isto "razbijam" velike doze inzulina u više manjih.. Na taj način izbjegavam veći hipo, a šečere održavam u normali.. Uopće ne brojim koliko puta dnevno se ubodem..niti mi je to važno dok god su mi šečeri dobri..

Evo sad ću ti na konkretnom primjeru reći šta mi se događa:
4h 3,6 (ništa ne jedem na ovoliki šečer)
6h 5,6 (tada sam uzela levemir)
7h 7,1 (šečer i dalje raste, uzimam 5 jed. novorapida i nastavljam spavati, ovo ne smijem reći doktorici jer  bi rekla da sam luda, vjerojatno bi i ja rekla nekome da je lud ali ja sam već skužila kako moje tijelo reagira na te hormone.. OVO NARAVNO NEMOJ UZETI KAO MJERILO ZA SEBE jer je svaki organizam drugačiji)
10h 4,9 (evo..meni je trebalo 3h da mi šečer dođe na razinu 4,9 sa razine 7,1 i sa 5 jed.)

Eto ne znam koliko sam uspjela objasniti kako ti hormoni utječu na mene i kako se ja s njima nosim. Sreća je samo to da nije to slučaj svaki dan. I još nešto..ja kad si dam ujutro novorapid čekam bar sat vremena prije nego što pojedem nešto, a uglavnom taj obrok podijelim u dva dijela..tako da drugi dio pojedem za cca 2,30h.
Evidentirano
tina ri
Ja znam...

« Odgovor #128 : Četvrtak 31.Prosinac2009 - 10:10* »

Eto nazalost moja trudnoca se zavrsila  :(...stavrno nemam srece pa cak ni kad secere drzim pod kontrolom...na prvi pregled kad sam isla bila sam trudna 8 tjedana a nalaz ultrazvuka je ukazivao na trudnocu staru samo 4 tjedna, odnosno nije bio vidljiv plod vec samo gestacijska vrecica u kojoj se plod vec trebao poceti razvijati,tako da me moja ginicka narucila za 10ak dana da ponovno to provjerimo..no medutim na tom drugom pregledu nista se ni dalje nije razvijalo vec se ta gest.vrecica pocela smanjivati i upucena sam hitno u bolnicu na kiretazu,tako da sam evo jucer izasla iz bolnice sve je redu,ali bas mi je zao zato sto sam stvarno htjela i planirala tu trudnocu...rekli su mi da to moze bit povezano sa dijabetesom,ali i da nemora jer mnogo zdravih trudnica bez ikakvih problema zavrsi trudnocu eto tako,nazalost,kako sam i ja
Nadam se da cu sljedeci put imati vise srece,jer ne namjeravam odustati samo moram cekati barem 4 mjeseca i onda mogu opet krenuti na planiranje nove trudnoce

Veliki pozzić svim trudnicama i drzte se curke,zelim vam svima laganu trudnocu i zdrave bebice... :bye:
Evidentirano
cathy
Forumski moderator
Ja znam...

« Odgovor #129 : Četvrtak 31.Prosinac2009 - 14:25* »

tina, zao mi je. Puno srece ubuduce.
Evidentirano

« Odgovor #129 : Četvrtak 31.Prosinac2009 - 14:25* »

Evidentirano
kulerica
Diabetički wannabe

« Odgovor #130 : Petak 01.Siječanj2010 - 13:09* »

Jako mi je žao, ali ostani jaka, mi smo žene navikle na borbu. Čuvam ti fige za sljedeći put.
Evidentirano
rocky00
Diabetički wannabe

« Odgovor #131 : Petak 01.Siječanj2010 - 15:58* »

Ne znam šta bi rekla tina.. Baš si me rastužila sa tom viješću. Ali samo hrabro i ne odustaj!!
Evidentirano
Marsupilami
Diabetes junior

« Odgovor #132 : Subota 02.Siječanj2010 - 10:32* »

Bas mi je zao sto je tako zavrsilo :(

Puno srece drugi puta  Kiss
Evidentirano

Evidentirano
 Str: 1 ... 7 8 [9]
  Ispis  

Skoči na:  

Ova web stranica ne sadrži potpune medicinske informacije i sačinjena je kao dodatak, a ne kao zamjena za stručnost, vještinu, znanje i procjenu medicinskog osoblja koje se brine o bolesniku niti kao preporuka za bilo koji određeni program liječenja. Niti jedan bolesnik ne bi smio koristiti informacije sadržane na ovoj web stranici za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenog problema ili bolesti bez konzultacije s kvalificiranim medicinskim osobljem.
Pokreće MySQL Pokreće PHP Hrvatski Savez Dijabetičkih Udruga | Powered by SMF 1.1.16. © 2005, Simple Machines. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!
Stranica je generirana za 0.163 sekundi uz 41 upita.