|
Maja
|
 |
« Odgovor #15 : Utorak 25.Siječanj2005 - 14:32* » |
|
Ne mislim da ću profitirati ležanjem u Petrovoj, tamo idem isključivo radi ginekoloških pretraga a ne šećera. Uvjeti u bolnici ionako su totalno nerealni pa ni rezultati koji se tamo dobiju nemaju veze sa svakodnevnim životom. Što se tiče uzimanja godišnjeg čuvam ga za svadbicu 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Freedom's Just Another Word for Nothin' Left to Lose
|
|
|
|
cathy
|
 |
« Odgovor #16 : Srijeda 26.Siječanj2005 - 11:16* » |
|
Ne mislim da ću profitirati ležanjem u Petrovoj, tamo idem isključivo radi ginekoloških pretraga a ne šećera. Uvjeti u bolnici ionako su totalno nerealni pa ni rezultati koji se tamo dobiju nemaju veze sa svakodnevnim životom.
istina, ali neki medicinski profesionalci tamo nisu dovoljno dijabetoloski pismeni da bi skuzili tu jednostavnu cinjenicu. inace, mislis da ce te tamo netko pitati jesi li dosla radi ginekoloskih ili dijabetoloskih problema?  ne zelim te obeshrabriti, zapravo mislim da je dobro da poduzimas neke korake.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Maja
|
 |
« Odgovor #17 : Nedjelja 30.Siječanj2005 - 10:37* » |
|
Mislim da sam ipak malo prekasno pocela nesto poduzimati jer mi je kucni test jutros pokazao da sam trudna Sta su ti radili na prvom pregledu u Petrovoj kad si znala da si trudna? Koliko se ostaje u bolnici?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
cathy
|
 |
« Odgovor #18 : Ponedjeljak 31.Siječanj2005 - 08:48* » |
|
Cestitam na trudnoci! U Petrovoj su mi radili 24-satni profil glukoze (pocinje u 10 ujutro, pa onda svaka tri sata), ginekoloski pregled (prof. Djelmis), krvne pretrage, urinokulturu i transvaginalni ultrazvuk (prof. Ivanisevic) Ostala sam samo 24 sata, zato jer su mi seceri bili cijelo vrijeme ispod 6. Zapravo ne znam da li bih ostala dulje i da nisu bili dobri. Sretno I da, zaboravila sam reci, prof. Djelmis ima isti postotak uspjesnih trudnoca i poroda kao i drugi lijecnici u Petrovoj koji se ne bave dijabetesom. Hocu reci, mozes se pouzdati u njegovu strucnost. Samo sredi secere!
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
cathy
|
 |
« Odgovor #19 : Ponedjeljak 31.Siječanj2005 - 09:44* » |
|
Edit gornjeg posta: htjela sam reci "kao i drugi lijecnici koji ne vode pacijentice s dijabetesom (dakle vode tzv. manje rizicne trudnoce)"
To je dobar rezultat, s obzirom na sve rizike koji postoje u kombinaciji trudnoca/dijabetes tip 1
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Maja
|
 |
« Odgovor #20 : Ponedjeljak 31.Siječanj2005 - 18:29* » |
|
Imam jedno možda bedasto pitanje: smije li se za vrijeme trudnoće inzulin i dalje davati u trbuh? Ja si naime uglavnom tamo dajem.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
cathy
|
 |
« Odgovor #21 : Utorak 01.Veljača2005 - 09:41* » |
|
Smije 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Maja
|
 |
« Odgovor #22 : Srijeda 02.Veljača2005 - 08:18* » |
|
Evo mene sa još malo pitanja :?: Piješ li kakve vitamine, željezo ili sl. ili to ovisi o krvnoj slici? Daje li ti tvoj ginekolog i uputnice za Vuk Vrhovac ili samo za Petrovu? To mi je najkompliciranije od svega jer su mi doktori rasuti po cijelom gradu.
Kako se osjećaš?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
cathy
|
 |
« Odgovor #23 : Srijeda 02.Veljača2005 - 10:10* » |
|
Majo, napisala sam ti privatnu poruku
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Desiree
|
 |
« Odgovor #24 : Subota 05.Veljača2005 - 19:38* » |
|
Imam dijabetes 14 godina i ponosna sam mama 6 i pol mjesecnog sina Robetra. Iz okolice Zagreba sam i sve kontrole vezane uz trudnocu i secer sam obavljala u Vuk Vrhovcu (profili svaka 2 tjedna) i Petrovoj (UZV svaki mjesec i ginekoloski pregled 2 puta kroz trudnocu). Bila sam na prekoncepcijskom pregledu u Petrovoj (7 dana u bolnici) kod prof.Djelmisa koji mi je vodio cjelu trudnocu (i njegova supruga prof. Ivanisevic). Mislim da je to super stvar i govorim iz vlastitog iskustva da to nije nimalo gubitak vremena. Sta se tice dijabetesa, istina je da si tu moramo najvise same pomoci i regulirat se ali sa ginekoloske strane je jako dobro napraviti prekoncepcijsku obradu. Meni su otkrili bakteriju escherichiu coli za koju sam dobila antibiotike i koje sam se rjesila prije nego sto sam ostala trudna. Kada mi je prof.Djelmis pregledao sve nalaze i kada je bio zadovoljan regulacijom secera, dao mi je "zeleno svjetlo" za trudnocu i rekao da dodjem cim mi izostane menstruacija. Ostala sam trudna iz prvog pokusaja i vec sljedeci mjesec sam dosla u Petrovu gdje sam lezala 10 dana, dok nisu culi na UZV otkucaje srca i vidjeli plod. Necu sada puno duljiti, uglavno rodila sam 21.7.2004 na carski rez u Petrovoj (naravno) u 38.tjednu trudnoce (standardna procedura za dijabeticarke). Ako vas nesto zanima slobodno pitajte! Uglavnom, cjelo iskustvo nije bilo toliko traumaticno koliko sam mislila (i koliko su me drugi neiskusni prestrasili) i bez razmisljanja cu za koje 3 godine opet sve ponoviti!
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
  ~~ Desiree ~~
|
|
|
|
Hrvatski Savez Dijabetičkih Udruga
|
 |
« Odgovor #24 : Subota 05.Veljača2005 - 19:38* » |
|
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Maja
|
 |
« Odgovor #25 : Nedjelja 06.Veljača2005 - 09:35* » |
|
Tako mi je drago čuti neku lijepu priču! Ja sam imala namjeru krenuti istim tempom kao ti ali eto desilo se da sam zatrudnjela prije vremena. Nadam se da neće biti problema. Jedva čekam Petrovu idući tjedan da vidim da li je sve u redu. Nadam se da me doktor neće jako špotati :? Pitanja će sigurno biti pa se unaprijed zahvaljujem na odovorima!
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Desiree
|
 |
« Odgovor #26 : Nedjelja 06.Veljača2005 - 12:47* » |
|
Draga Maja, procitala sam da ti je hemoglobin 7,5. Doktori inace preporucaju ispod 7 za trudnocu ali nemoj se brinuti. Kad te preuzme prof. Djelmis hemoglobin ce ti pasti ko od sale ako se pridrzavas njegovih uputa. U pocetku mi se cinilo jako strogo njegovo inzistiranje na "normalnim" secerima (za nas dijabeticare vise niskim nego normalnim) ali sada vidim da je to sve bilo za dobrobit mene i djeteta. Ja sam imala hemoglobin 6,5 i nakon samo mjesec dana pao mi je na 6. Samo da napomenem da se isto ljecim kod dr.Bjelinskog. Sretno s Petrovom i samo da ti kazem da je meni prof.Djelmis bio super i jako je strucan a i ostali ljecnici na PT 1 odjelu u Petrovoj su super. 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
  ~~ Desiree ~~
|
|
|
|
seka
|
 |
« Odgovor #27 : Srijeda 30.Ožujak2005 - 18:10* » |
|
Hej, pa već dugo nije bilo ništa na ovoj temi (jednoj od zanimljivijih)..... Pa kako naše trudnice?? :?: Kakvi su vam šećeri?? Jeli sve u redu, jel idete na kontrole?? Jel uživate u proljeću, jel puno šetate?? A kako mame (Desiree) i bebice?? Pa samo pišite............ imate puno pozdrava
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Desiree
|
 |
« Odgovor #28 : Srijeda 30.Ožujak2005 - 21:18* » |
|
Ja i moj mali smo stalno vani. Obozava biti vani i kad smo unutra stalno gleda prema prozoru. Jedva cekam ono pravo proljetno vrijeme, jos mi je malo prehladno. Upravo se spremam ici kod dr.Bjelinskog da vidim kakvi su nalazi ali vec 2 dana ga ne mogu dobiti. Ili je zauzeto ili se niko ne javlja. Valjda je navala. Mislim da ce mi HbA1c biti losiji. Seceri mi zadnje vrijeme divljaju. Stvarno, kako ostale trudnice? Majo, jesi bila u Petrovoj? Pozdrav! 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
  ~~ Desiree ~~
|
|
|
|
seka
|
 |
« Odgovor #29 : Srijeda 30.Ožujak2005 - 22:48* » |
|
I ja bi trebala uskoro na kontrolu, neznam kad radi drugi tj. ujutro ili popodne?! Ja sam odavno odustala od telefona, baš što kažeš, ili je zauzeto ili se ne javlja, pa si mailamo. Pošaljem mail i pitam šta trebam ili se najavim da dolazim i gotovo isti dan mi odgovori. Pa ako hoćeš probaj tako ( ime.prezime@idb.hr).... pozdrav 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Hrvatski Savez Dijabetičkih Udruga