Hrvatski Savez Dijabetičkih Udruga
Subota 04.Veljača2012 - 09:02* *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti: Dobrodošli na novi forum Hrvatskog Saveza Dijabetičkih Udruga.
Ukoliko primjetite probleme u radu foruma, molimo da kontaktirate administratora na email webmaster@zadi.hr
Hvala

Forum   Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija  
 Str: [1]
  Ispis  
Autor Tema: MiniMed Paradigm REAL-Time  (Posjeta: 6550 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
birbam
Tek učim pisati...
**

Spol: Muški

Profil WWW
« : Ponedjeljak 11.Veljača2008 - 23:19* »

Evo prije par dana sam dobio ponudu od Medtronic-a da ako vratim svoju pumpu MiniMed 508 imam pravo na MiniMed Paradigm REAL-Time po povoljnoj cijeni. Ponuda vrijedi u garancijskom roku moje sadašnje pumpe koji je samo 4 godine od dana kupnje!

Dakle, moje pitanje... Ima li tko navedenu pumpu i o kojoj se cijeni nadoplate radi? Čitao sam malo po stranim forumima i ljudi vele da to konstantno mjerenje šečera uopće ne funkcionira, da kasni i da nije precizno pa me zato zanimaju neka domaća iskustva. Sutra idem na kontrolu pa ću pitat doktoricu ako ona zna nekaj više o tome...

P.S. Vidim da je ovaj dio foruma malo zaspao, bilo bi dobro kad bi netko barem odgovorio...
« Zadnja izmjena: Utorak 12.Veljača2008 - 08:28* Tony » Evidentirano

potpisujem
Tony
Administrator
Ja znam...

Profil WWW
« Odgovor #1 : Utorak 12.Veljača2008 - 08:36* »

Gledaj, konstantno mjerenje guka iziskuje nosenje 2 katetera. Jedan za inzulin, a drugi je elektroda koja mjeri GUK u medustanicnoj tekucini. To nije GUk, znaci odudara nesto od GUK-a.
Ja sam koristio nekoliko puta CGMS sustav, koji je model prije REAltimea, i bio sam zadovoljan.
Elektroda za CGMS traje 72 sata i onda bi trebalo zamjeniti. Te elektrode nisu jeftine. Oko 500 kn(za stariji model!),
Sto se pumpe tice, upravo sam skinuo user manual i malo citao i meni se pumpa svidja, Neke stvari mi se vise svidjaju na mojoj pumpi (disetronic D-TRONplus), a neke su puno bolje rijesene na novoj Paradigmi. Najvise me smeta na novoj sto ne koristi ampule, a moja koristi. Punjenje spremnika i sve ostalo je puno brze. Onda opet na Paradigmi mozes ukucati, bezzicno slati podatke iz nekih glucometra i pumpa ti predlaze koliko ti inzulina treba.
Cijene neznam, no znam da je u Sloveniji oko 3000€, bez da vratis svoju pumpu.

Ja bi na tvom mjestu nazvao Octalfarmu i pitao da pogledas pumpu, eventualno isprobas prije odluke na kupnju. Zakodjer samo oni mogu reci cijenu. Ak saznas cijenu, javi i nama ovdje!  ;)
Evidentirano

:bye:      Pozdrav Tony   :bye:

--profesionalni dijabetičar--
birbam
Tek učim pisati...
**

Profil WWW
« Odgovor #2 : Utorak 12.Veljača2008 - 10:43* »

Puno hvala na informacijama. Evo porazgovarao sam sa doktoricom i rekla je jednostavno da imam predobre šečere za tu pumpu, a ako baš bude potrebno da će mi oni to jednom dat pa ću nosit 4-5 dana. Zasad dakle ne mislim uzet tu pumpu.
Mislim se svejedno raspitat o cijeni, jer sam dobio i obavjest da me čeka "aparat za mjerenje glukoze i ketona u krvi Optium Xceed" koji mogu preuzet bez naknade, pošto sam korisnik pumpe Medtronic Minimed, pa će mi onda biti usput. Kad saznam javit ću vam.
« Zadnja izmjena: Utorak 12.Veljača2008 - 14:38* Tony » Evidentirano

potpisujem
Jozic
Diabetički wannabe

« Odgovor #3 : Srijeda 13.Veljača2008 - 22:16* »

Ciao, ja sam majka djevojcice, 10 godina, zivimo u Torontu i ne javljam se cesto, ali povremeno citam forum. Moja kcerka ima Paradigm 522 pumpu vec dvije godine i od maja 2007 koristi CGMS koji se kupuje posebno, a ima mogucnost kontinuiranog mjerenja secera koji se onda transmiterom prenose i ocitavaju na pumpi. Tony je dobro rekao da se senzori postavljaju odvojeno od katetera za insulin. Predvidjeno je da traju 72 sata, ali postoji nacin kako da se njihov vijek prolongira. Nama senzori traju uglavnom izmedju 7-10 dana, a najduzi do sada je bio 22 dana. Sistem se mora najmanje dva puta dnevno kalibrirati pomocu regularnih mjerenja aparatima. Posto CGMS mjeri secer u plazmi umjesto u krvi tacno je da zaostaje nekih 15-20 minuta za vrijednostima iz prsta. Za preciznost je najvaznije kalibrirati kad su seceri stabilni. Mi to radimo uglavnom ujutro prije dorucka i uvecer kad zaspe. Osim alarma za visoke i niske secere jako je dobar za pracenje trendova i kako razlicita hrana utice na secere. Uz pomoc CGMS-a uspjeli smo rijesiti problem visokih jutarnjih secera nakon dorucka. Sada joj dajemo iznsulin i po 30 minuta prije dorucka. Kad vidimo da su seceri poceli padati onda pocinje dorucak i vise nema tako visokih vrijednost 2 sata poslije dorucka. Cijena im nije mala, u Kanadi kostaju oko 50 CAD, a malo su jeftiniji u USA oko $40. I ovdje je to poprilicno novo, tako da i doktori uce uporedo s nama i uglavnom zbog cijene se malo koriste.

Ako vas jos nesto interesuje pitajte, ja cu pokusati odgovoriti.

Pozdrav iz hladnog i snijeznog Toronta
Djana
Evidentirano
Luka
Skoro profi diabetičar

Profil WWW
« Odgovor #4 : Utorak 18.Kolovoz2009 - 10:46* »

glede paradigm real-time, ima li mogucnosti da se do nje i dodatnih dijelova (sustav za kontinuirano mjerenje glukoze i senzori) dođe i dolazi u inozemstvu za nesto jeftinije novce...

naravno, uz lijecnicki recept naseg doktora (bez kojeg se ni ne moze do pumpe) i sve ostalo sto (eventualno) ide s tim
« Zadnja izmjena: Utorak 18.Kolovoz2009 - 10:48* Luka » Evidentirano
Tony
Administrator
Ja znam...

Profil WWW
« Odgovor #5 : Srijeda 09.Rujan2009 - 15:56* »

Nazalost mala je mogucnost. Govorim o pumpi.
Kada pokazes papire iz HR, odmah ti daju telefon od Oktalfarme i kod njih da kupis. To je politika da se ne bi preproddavalo. Barem su meni to tako pokusali objasniti.
Potrosni za pumpe je dosta jeftiniji vani. Konkretno senzori za kontinuirano mjerenje su oko 50% jeftiniji u Sloveniji nego u HR.
I jos dobijes povrat poreza! :)
Evidentirano

:bye:      Pozdrav Tony   :bye:

--profesionalni dijabetičar--
Hrvatski Savez Dijabetičkih Udruga

Evidentirano
 Str: [1]
  Ispis  

Skoči na:  

Ova web stranica ne sadrži potpune medicinske informacije i sačinjena je kao dodatak, a ne kao zamjena za stručnost, vještinu, znanje i procjenu medicinskog osoblja koje se brine o bolesniku niti kao preporuka za bilo koji određeni program liječenja. Niti jedan bolesnik ne bi smio koristiti informacije sadržane na ovoj web stranici za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenog problema ili bolesti bez konzultacije s kvalificiranim medicinskim osobljem.
Pokreće MySQL Pokreće PHP Hrvatski Savez Dijabetičkih Udruga | Powered by SMF 1.1.16. © 2005, Simple Machines. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!
Stranica je generirana za 0.095 sekundi uz 32 upita.