Hrvatski Savez Dijabetičkih Udruga
Subota 04.Veljača2012 - 09:52* *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti: Dobrodošli na novi forum Hrvatskog Saveza Dijabetičkih Udruga.
Ukoliko primjetite probleme u radu foruma, molimo da kontaktirate administratora na email webmaster@zadi.hr
Hvala

Forum   Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija  
 Str: 1 [2]
  Ispis  
Autor Tema: Dijabetička retinopatija  (Posjeta: 4263 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
cathy
Moderator
Ja znam...

Spol: Ženski

« Odgovor #15 : Utorak 31.Kolovoz2010 - 00:02* »

Hm, moram priznati da se ne sjecam koliko dugo sam zamuceno vidjela. Cini mi se ne dulje od dan-dva, iskreno. Ali u ovom trenutku ne znam koliko je radjeno pecata, mozda o tome ovisi - mozda lupam, ali cini mi se logicnim da sto je invazivnija procedura, to dulje traje oporavak. Tad sam nosila dioptriju -1.25 na oba oka, i nije se nista bilo pomijenilo nakon laseriranja, mislim nakon sto je prosla zamucenost. Sad mi je dioptrija -0.75, starim.

Da se javis oftalmologu za par dana ako zamucenost potraje?

Edit: u Zagrebu postoji jedna privatna klinika na jako dobrom glasu, narocito kad je retina u pitanju, http://www.svjetlost.hr
Mozda da potrazis drugo misljenje jednom? Ja idem na Vuk Vrhovac, ali razmisljala sam da odem i tamo na pregled jednom.  Usput, evo sto kazu o nasoj dijagnozi: http://www.svjetlost.hr/dijabeticka-retinopatija

Stavila sam ime klinike ne u cilju reklamiranja, jer od toga nemam nikakvu korist, niti sam njihova pacijentica. 
« Zadnja izmjena: Utorak 31.Kolovoz2010 - 00:09* cathy » Evidentirano

eddoo
Tek učim pisati...
**

Spol: Muški

« Odgovor #16 : Utorak 31.Kolovoz2010 - 20:31* »

Super je sto dioptrija nije otisla i sto je ostalo sve kod tebe kako je bilo...Ja neznam od sve zbunjenosti nisam uspio dapitam kolko ce se to oporavljati i sl. Uglavnom radjenmi je max br. pecata 1800 za jednu intervenciju.Ja sam iz bosne ali sam ovo sve radio u beogradu bas iz tog razloga sto ti kazes da potrazim mozda nekog strucnijeg ili boljeg .Ja sam isao kod dr.Vasilije Misita u beograd jer mi je on preporucen od strane mog oftalmologa.Ev ti to je ovaj doktor pa pogledaj ovaj klip.http://www.youtube.com/watch?v=nHSWxZA7JbE et opet neke reklame ali uopste nije u tu svrhu..Ikreno malo me brine ta zamucenost jerje jako izrazena i smeta mi lakse mi je kada skroz zacepim lijevo oko ali to nesmijem raditi..Tako da cu sacekati jos dan ili dva pa cu vidjeti neznam samo da li je to normalnooo sve je ostalo ok ali to je sad problem jer kad uradim i desno oko a treba da idem u utorak necu apsolutno nista vidjeti ako mi se do tad lijevo ne vrati bice mi skroz zamuceno i bice mi to problem..
Evidentirano
cathy
Moderator
Ja znam...

« Odgovor #17 : Petak 03.Rujan2010 - 13:25* »

Nadam se da se stanje popravlja.

Zasto mislis da bi, opcenito govoreci, moglo doci do promjene dioptrije nakon laseriranja?

Sretno! :)
Evidentirano

Vedran
Ja znam...

« Odgovor #18 : Petak 03.Rujan2010 - 20:42* »

Laserske operacije skidanja dioptrije potpuno su drugačije. Malo googlajte "lasik" i "fjodorov". Nakon tog zahvata vidi se mutno. Koliko? Jako individualno: par dana do par tjedana.
Evidentirano
cathy
Moderator
Ja znam...

« Odgovor #19 : Petak 03.Rujan2010 - 20:53* »

Ne, mi nismo pricali o laserskoj operaciji skidanja dioptrije.

Eddoo je pitao za lasersku intervenciju na retini (ocnom dnu), koja mu je radjena zbog dijabeticke retinopatije, kao i meni nekad prije. To je ono sto sam u svojim postovima nazvala "laseriranje". Nakon laseriranja retine, vid na laseriranom oku je jedno vrijeme zamucen, ali meni to nije trajalo dulje od par dana.

Nevezano za sve to, Eddoo misli da bi se moglo desiti da mu se vec postojeca dioptrija nakon toga pogorsa, pa me zanimalo zasto tako misli.
« Zadnja izmjena: Petak 03.Rujan2010 - 20:56* cathy » Evidentirano

Vedran
Ja znam...

« Odgovor #20 : Subota 04.Rujan2010 - 22:05* »

Ono sam napisao baš iz razloga da ljudi ne miješaju (i povezuju) lasersko "pečačenje" žilica u očnoj pozadini s promjenom dioptrije. Naime, pojmovi "laser" i "oko" najčešće su povezani reklamom neke očne klinike (koja se čuje s pola uha usput na radiju ili TV-u) i zabuna je tu. Za promjenu dioptrije potrebno je promijeniti geometriju oka (malo fizike o lomu svjetlosti i lećama) što se pri uništavanju žilica laserom (prilikom "pečačenja") ne dešava.
Evidentirano
Hrvatski Savez Dijabetičkih Udruga

Evidentirano
 Str: 1 [2]
  Ispis  

Skoči na:  

Održava i administrira TIM STUDIO

Pokreće MySQL Pokreće PHP Hrvatski Savez Dijabetičkih Udruga | Powered by SMF 1.1.16. © 2005, Simple Machines. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!
Stranica je generirana za 0.123 sekundi uz 38 upita.