Hrvatski Savez Dijabetičkih Udruga
Subota 04.Veljača2012 - 09:57* *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti: Dobrodošli na novi forum Hrvatskog Saveza Dijabetičkih Udruga.
Ukoliko primjetite probleme u radu foruma, molimo da kontaktirate administratora na email webmaster@zadi.hr
Hvala

Forum   Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija  
Ova web stranica ne sadrži potpune medicinske informacije i sačinjena je kao dodatak, a ne kao zamjena za stručnost, vještinu, znanje i procjenu medicinskog osoblja koje se brine o bolesniku niti kao preporuka za bilo koji određeni program liječenja. Niti jedan bolesnik ne bi smio koristiti informacije sadržane na ovoj web stranici za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenog problema ili bolesti bez konzultacije s kvalificiranim medicinskim osobljem.
 Str: 1 [2] 3 4
  Ispis  
Autor Tema: Projekt - dijabetes i trudnoća  (Posjeta: 9892 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Davor
Forumski moderator
Ja znam...

Spol: Muški

Profil WWW
« Odgovor #15 : Subota 14.Lipanj2008 - 21:53* »

Zanimljiva se rasprava potegnula :)
Svaki prijedlog koji je ovdje pao je odlican, stvari o kojima bi se još dodatno trebalo/moglo raspravljati definitivno ima još. No, mislim da je stvari koje ce se dogadjati dosta puno, te nismo skloni riskirati dodatnim sirenjem sadrzaja. Iskreno, s obzirom na raznolikost predavanja, prije smo skloni sužavati opseg, a dobiti na kvaliteti, nego ga siriti, pa razvodniti.

Mala digresija - Moje razmisljanje o mogucnosti nasljedjivanja dijabetesa (zanima me mozete li se sloziti):
Puno sam o tome mozgao i shvatio da su svi ti postotci glupost, tj. da su iznimno i nevjerojatno neprecizni. Razmislite, da biste uistinu znali koliki je postotak djece npr. oba roditelja dijabeticara dobio dijabetes; morali biste imati dobru bazu svih roditelja i svake godine ih zvati i pitati: "Dobar dan! Vi ono imate dijabetes, rodili ste prije 3g. jeli vas mali/a dobio/la dijabetes??". I tako svake godine. Zar zbilja mislimo da to netko radi? Ili mislimo da su svi pedijatri endokrinolozi/dijabetolozi tako dobro povezani, pa kad negdje osvane mama dijabeticarka sa djetetom kojem je otkriven dijabetes, to odmah bude procesirano na nivou drzave ili sire, pa se moze izracunati koji je postotak nasljedjivanja... Pa koliko samo roditelja ima koji uopce i skrivaju da im je dijete dijabeticar/ka. Ja ih znam nekoliko, sa dijabetesom i bez....
Ovo nisam iznio kao kontraagrument da to ubacimo u projekt, nego eto, jednostavno sam se prisjetio..
« Zadnja izmjena: Subota 14.Lipanj2008 - 22:38* davor » Evidentirano
Davor
Forumski moderator
Ja znam...

Profil WWW
« Odgovor #16 : Subota 14.Lipanj2008 - 22:32* »

Još mali osvrt na aktivnosti tog dana i planirane predavace:
1) Predavanje na temu: Idealna dijabetička trudnoća
Tu nemamo puno dilema: trio Dželmiš/Ivaniševiš/Bljajić , tj. onaj od njih za kojeg smatraju da bi to najbolje doradio, bi održao predavanje. To im je svakodnevna praksa, vrhunski su stručnjaci u Hrvatskoj i Svijetu, itd, itd....

2) Psihološka radionica na temu: očekivanja, strahovi i suočavanje s trudnoćom
Tu je već mali problem, ali imamo rješenje. Naime, koliko znamo u Petrovoj, pa ni drugdje nema psihologa koji se bavi tom temom, tj. koji radi sa trudnicama dijabetičarkama. No, imamo vrhunsku, kvalitetnu i sjajnu psihologicu Marinu Grubić s Rebra, koja konstantno i intenzivno radi različite psihološke radionice, ali s djecom i mladima. Ipak, toliko je dobra, da bi radionica koju ona vodi/moderira bila provjereno odlična. Ima li prijedloga?

3) Okrugli stol: pohrana matičnih stanica ili ne?
Tu smo još u nedoumici. Imamo doktora iz Slovenije preko kojeg smo mi pohranili matične stanice i za kojeg smo uvjereni da bi došao. Na Rebru je nova banka i također smo uvjereni da bi na poziv dobili njihovog doktora, ako ništa drugo, onda radi promocije tih "banaka". Ima li još prijedloga? Posebno nekoga tko bi argumentirao razloge protiv toga, tj. postoje mnogi koji smatraju da je to nepotrebno, pa da cujemo zasto.

4) Obilazak odjela za dijabetes u trudnoći u Petrovoj bolnici
Ništa komplicirano, a opet efektno, jer je odijel stvarno super i zanimljiv. Siguran sam da mnoge zanima gdje bi bile.

5) Domjenak sastavljen od namirnica poželjnih u prehrani trudnica dijabetičarki
Svi moramo jesti, ideja je da ovo ustvari bude unutar dana u vrijeme klope u nešto neformalnijem tonu. Sama klopa tog dana bi bila preporučljiva trudnicama i naša prva vizija je Sonja Njunjić. Imala je svoju emisiju, predsjednica je udruge za prevenciju prekomjerne težine, dugo surađuje s našim dijab. društvom, itd.. Ali najvažnije je da smo sigurni da se odlično razumije u prehranu opcenito, prehranu dijabetičara i još bi se dodatno pripremila za temu.  Ima li još prijedloga?
« Zadnja izmjena: Subota 14.Lipanj2008 - 22:34* davor » Evidentirano
Desiree
Moderator
Ja znam...

Profil WWW
« Odgovor #17 : Subota 28.Lipanj2008 - 21:17* »

Eto i mene. Ja bi isto nešto pridonjela. Upravo sam si isprintala privitak i idem ga detaljno pročitati. Malo sam zadnje vrijeme slabo na forumu ali tu sam negdje. Samo da se javim da sam na raspolaganju.
Evidentirano

~~ Desiree ~~
dtina
Diabetes junior

Spol: Ženski

« Odgovor #18 : Petak 04.Srpanj2008 - 13:25* »

Sve pohvale za ideju....da je barem tako nešto bilo kad sam ja prvi put bila trudna....i dan danas znam ljude koji bi mi podigli spomenik zbog toga što sam se uopće odlučila na trudnoću i koji su se vjerovatno šokirali kad sam i drugi put postala mama...ljudi ako što trebate samo javite...doma nas nema samo u 8.mjesecu....na raspolaganju sam ako mogu pomoći....barem da doprinesem svojim iskustvom 2 trudnoće i 2 poroda....eto javite....koliko mi cure budu dale slobodnog vremena nema frke (mlađa ima 10mj. pa je još malo zahtjevna)što god trebate javite....
Evidentirano
ane
Diabetički wannabe

« Odgovor #19 : Srijeda 09.Srpanj2008 - 00:04* »

Evo da se i ja javim na raspolaganje za iskustva ili što već bude trebalo...
Evidentirano
Tony
Administrator
Ja znam...

Profil WWW
« Odgovor #20 : Ponedjeljak 08.Prosinac2008 - 07:00* »

Drage moje....
Sluzbeno pocetak , nazalost i kraj, projekta je:
13.12.2008.
Detalji na http://zadi.hr/dijabetes/index.php?option=com_content&task=view&id=196&Itemid=1

Molimo zainteresirane da se prijave u ZDD, zbog rezervacije mjesta.

Nadam se da ce biti jako korisno!

Ocekujemo vas!
Evidentirano

:bye:      Pozdrav Tony   :bye:

--profesionalni dijabetičar--
J.J
Forumski moderator
Ja znam...

« Odgovor #21 : Ponedjeljak 08.Prosinac2008 - 10:34* »

A zašto i kraj? Teme su mi super zanimljive i ja i lošija polovica ;) definitivno dolazimo. Ja sam skontala da će to biti rascjepkano na više subota...
Evidentirano

ave the Earth-It is the only planet with chocoalte!!!!
Tony
Administrator
Ja znam...

Profil WWW
« Odgovor #22 : Ponedjeljak 08.Prosinac2008 - 12:55* »

Zato što je to projkt koji je trenutno odobren samo za oivu godinu. No nadamo se i dati cemo sve od sebe da se ovo postavi na zdrave noge i da postane stalno.

Vidjeti cemo kako ce ovaj pilot-projekt proci. Iako mislim da ce odlicno proci, treba odraditi pa tek onda zakljucke donositi!
Evidentirano

cathy
Forumski moderator
Ja znam...

« Odgovor #23 : Ponedjeljak 08.Prosinac2008 - 13:31* »

mjesto odrzavanja je Ilica 48?
Evidentirano

Tony
Administrator
Ja znam...

Profil WWW
« Odgovor #24 : Ponedjeljak 08.Prosinac2008 - 13:40* »

Mjesto prijave je Ilica 48. Detalje ce svi sudionici dobiti na neki nacin prije pocetka.
Nazalost dvorana nas malo muci, ali radionica se odrzava!
Evidentirano

« Odgovor #24 : Ponedjeljak 08.Prosinac2008 - 13:40* »

Evidentirano
Davor
Forumski moderator
Ja znam...

Profil WWW
« Odgovor #25 : Utorak 09.Prosinac2008 - 14:25* »

Pozdrav Svima,
nadamo se da cete doci u sto vecem broju, vjerojatno cete imati priliku i upoznati neke potomke obaju roditelja dijabeticara (zdrave i nadobudne :) ). Razmislite o pitanjima koja vas interesiraju, čak i ako nešto ne bude obrađeno na samom danu - sigurno će se naknadno obraditi tema u tekstualnom oblku i poslati svim sudionicima.
Evidentirano
Tony
Administrator
Ja znam...

Profil WWW
« Odgovor #26 : Srijeda 10.Prosinac2008 - 10:20* »

Os dada pa nadalje je objavljena finalna verzija programa.
http://zadi.hr/Okvirni-Trudnoca.pdf

Takoder i lokacija je određena:
13.12.2008., dvorana Stradun 4, HOTEL DUBROVNIK, Gajeva 1

Vidimo se!

« Zadnja izmjena: Srijeda 10.Prosinac2008 - 14:52* Tony » Evidentirano

Tony
Administrator
Ja znam...

Profil WWW
« Odgovor #27 : Srijeda 17.Prosinac2008 - 06:51* »

Proslo je skoro vec tjedan dana, a nitko da neki komentar na radionicu da da!!
Niti pisma, niti razglednice.
Ajmo, raspisite se malo da i drugi vide kako je bilo.
Pohvalite nas, pokudite nas, da bi slijedeci put bili što bolji!
Evidentirano

cathy
Forumski moderator
Ja znam...

« Odgovor #28 : Srijeda 17.Prosinac2008 - 10:24* »

Meni je bilo jako zanimljivo i korisno, iako sam u skupini onih koje su vec rodile. Pohvale organizatorima i svim predavacima. :)

Rado cu napisati detaljniji osvrt, ali trenutno sam u jako velikoj stisci s poslom...
Evidentirano

J.J
Forumski moderator
Ja znam...

« Odgovor #29 : Srijeda 17.Prosinac2008 - 11:44* »

Hmmmda, predavanja su bila izvrsna, a razgovor s curama koje su prošle trudnoću ohrabrujuć, još malkice samopouzdanja i bit će to o.k. ;)
Evidentirano

ave the Earth-It is the only planet with chocoalte!!!!

Evidentirano
 Str: 1 [2] 3 4
  Ispis  

Skoči na:  

Ova web stranica ne sadrži potpune medicinske informacije i sačinjena je kao dodatak, a ne kao zamjena za stručnost, vještinu, znanje i procjenu medicinskog osoblja koje se brine o bolesniku niti kao preporuka za bilo koji određeni program liječenja. Niti jedan bolesnik ne bi smio koristiti informacije sadržane na ovoj web stranici za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenog problema ili bolesti bez konzultacije s kvalificiranim medicinskim osobljem.
Pokreće MySQL Pokreće PHP Hrvatski Savez Dijabetičkih Udruga | Powered by SMF 1.1.16. © 2005, Simple Machines. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!
Stranica je generirana za 0.177 sekundi uz 42 upita.