Davore o nasljeđivanju dijabetesa o kojem si pisao prošle godine:
Mislim da postoje genski parametri po kojima se to definitivno može izračunati po svim kombinacijama:
tata i mama -slatki
mama - slatka, tata- gorki
mama - gorka, tata - slatki.
Što ustvari nije loše da "visi" nad nama pa ipak dvaput razmislimo da li cemo kikica natrpavati junk foodom tipa lizalice i salame ili jabukica i piletina

Naravno da i okolina kao što su prehrana, stil života i stres utječu na trigeriranje dijabetesa, ali nekakav okvirni postotak se definitivno može izračunati, a mislim da je to sjajno pitanje za tetu koja će nam pričati o pohrani matičnih stanica.
Nije da sam se sad obrušila na tebe, ali vidjela sam tvoj post o starim predavačima, pa da malo popravim netočne navode jer ove godine nam dolaze i neki novi predavači. ;)
Potvrdili su nam Đelmiš i Ivanišević ofkors, Sanja Mazić s Rebra ili netko od njezinih kolegica, čak je kao mogućnost najavila i njihovu šeficu tamo prim. Golubić Ćepulić (za matične stanice), Renata Žugić (za prehranu), čekamo potvrdu Nataše Jokić-Begić (psihologica), a od ove godine imamo i novost. Naime, 4 mame iskusnjače

od kojih su neke i ovdje će voditi radionice/pričaonice, a u ovim trenucima očekujemo i potvrdu njihovih supruga koji će se baviti budućim tatama jer vjerujem da i oni imaju hrpu pitanja. Sjećate se kako smo prošle godine isprepadale J.J. bolju polovicu. Sram nas bilo!