Hrvatski Savez Dijabetičkih Udruga
Subota 04.Veljača2012 - 09:33* *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti: Dobrodošli na novi forum Hrvatskog Saveza Dijabetičkih Udruga.
Ukoliko primjetite probleme u radu foruma, molimo da kontaktirate administratora na email webmaster@zadi.hr
Hvala

Forum   Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija  
 Str: [1] 2 3
  Ispis  
Autor Tema: Rodio se Šime!  (Posjeta: 6285 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Davor
Forumski moderator
Ja znam...

Spol: Muški

Profil WWW
« : Petak 10.Listopad2008 - 11:23* »

Šime je radno ime za djete od Amne, dijabetičarke iz Zenice! Pažljiviji pratitelji foruma će znati da joj je to drugo dijete, a prvo na žalost nije preživjelo..... Nikada nećemo biti sigurni zašto, ali oni su uvjereni da bi i prvo preživjelo da je bilo pod paskom Hrvatskog tima iz Petrove bolnice koje se brinulo o ovoj dijabaetičkoj trudnoci....

Sada je trenutak da se zamislite o našim liječnicima, ali i o našem zdravstvenom osiguranju. Za one koji ga nemaju, jedan dan bolnice (samo smještaj) košta 600 kn, pretrage pojma nemam koliko, carski rez oko 11 000 kn!! Biste li dali toliko novaca da ste uvjereni u to da ćete dobiti najbolju moguću skrb za vaše dijete??? Oni bi, iako nemaju odakle.... Prodali su svoj stari Jugo u Zenici, rodbina i zajednica u kojoj žive također uskacu koliko mogu. Supruga i ja smo im osigurali smještaj kod nas u ZG-u, ZDD i Medilab su osigurali nešto trakica, itd...
Svatko normalan je svjestan da to nije dovoljno, a da ne govorim da će trebati živjeti od necega kad se vrate u domovinu, sa malenim zdravim sinom dugim 45cm i teškim 3.5kg :) :)

Ako netko misli da je pored svojih problema ipak sretan sa svojim životom, da je sjajno što nije pokopao svoje prvo dijete, a zbog drugoga morao otići u drugu državu, možda želi pomoći ovim ljudima. Javite se.
« Zadnja izmjena: Četvrtak 16.Listopad2008 - 22:37* davor » Evidentirano
tanjap
Ja znam...

Spol: Ženski

« Odgovor #1 : Petak 10.Listopad2008 - 11:47* »

Cestitke roditeljima... Cheesy

Mislim da, koliko god da ih je sve kostalo i zivaca i novaca i svega da se "isplatilo" kada su ugledali malenog...Nadam se da ce s malenim biti sve ok (naravno i sa mamom) i da dugo godina nece postati slatki..
Evidentirano
tanjap
Ja znam...

« Odgovor #2 : Petak 10.Listopad2008 - 11:58* »

Ovako....Davore,saljem ti sms, Petar je javio da joj mozda moze srediti povrat novaca za to sve jer imamo neku zdravstvenu deklaraciju s Bosnom
Evidentirano
Davor
Forumski moderator
Ja znam...

Profil WWW
« Odgovor #3 : Petak 10.Listopad2008 - 13:42* »

Petar je javio da joj mozda moze srediti povrat novaca za to sve jer imamo neku zdravstvenu deklaraciju s Bosnom
Hvala na trudu, to bi bilo sjajno. Mi smo dosta istraživali na tu temu i saznali da ćemo možda uspjeti doći do jednog dijela novca na taj način. Ali možda Petar zna više.
Evidentirano
tanjap
Ja znam...

« Odgovor #4 : Petak 10.Listopad2008 - 16:18* »

Nema na cemu...bit ce nam drago ako ovo urodi plodom...
Evidentirano
Maja
Ja znam...

« Odgovor #5 : Petak 10.Listopad2008 - 20:38* »

Čestitke hrabrim roditeljima i velika pusa Šimi!
Evidentirano

Freedom's Just Another Word for Nothin' Left to Lose
J.J
Forumski moderator
Ja znam...

« Odgovor #6 : Utorak 14.Listopad2008 - 08:30* »

Davore, a da organiziramo neko skupljanje love? Mislim...nitko od nas forumaša neće propasti ako im na račun uplati 100 kn. 100 po 100, a ima nas...I ljudi će se lakše oporaviti. Daj samo neki broj računa, uplatimo odmah preko neta.
Edit...malo bi mogli i aktivirati novinare (npr. ona Ivana iz Jutarnjeg s kojom smo već surađivali) i njihovu hrabru priču javno objaviti, ja vjerujem da će se naći puno ljudi koji će dirnuti ovom pričom željeti pomoći (znam ljude koji su na taj način skupili pozamašnu svotu za jedan azil za nezbrinute životinje).
« Zadnja izmjena: Utorak 14.Listopad2008 - 08:37* J.J » Evidentirano

ave the Earth-It is the only planet with chocoalte!!!!
Rita
Ja znam...

moram prestat pušit hitno

« Odgovor #7 : Utorak 14.Listopad2008 - 10:35* »

Davore, a da organiziramo neko skupljanje love? ....

slažem se. a ako je to prekomplicirano ili dugotrajno, bilo bi dobro ovdje objavit što, osim novca, ljudima konkretno treba - koje točno trakice i sl, ili organizirat prikupljanje u Udruzi ili nešto.
Evidentirano
Davor
Forumski moderator
Ja znam...

Profil WWW
« Odgovor #8 : Četvrtak 16.Listopad2008 - 14:07* »

Dakle!
Uspjeli su srediti 5 dana + porod na račun osiguranja. Ostatak novaca iznosi 18 000 kn!!! Upravo saznali  Huh?  Undecided
Nemojte misliti da vaših 50 ili koliko kuna ništa ne znaći. Svaka kuna je bitna. (ž.r. do utorka nedostupan)

p.s. .....mali problem sa prevelikim izlaskom u javnost je taj što se oni u Zenicu u jednu realtivno malu zajednicu moraju vratiti. Ne zelite se naci u situaciji da vam u buducnosti treba pomoc Zenickih doktora koje ste mimoisli i otisli u Zagreb po pomoc. I onda još o tome na sva zvona pisali....
« Zadnja izmjena: Četvrtak 16.Listopad2008 - 22:38* davor » Evidentirano
amna
Ja znam...

« Odgovor #9 : Utorak 21.Listopad2008 - 23:07* »

Prije par trenutaka ja sam malog Šimu (Adriana) dojila, a Sasa je surfao po netu. Nemamo bas slobodnog vremena, ali evo otvorismo i vas site.
Srca su nam zaigrala, a suze su same krenule. Nemamo rijeci, sem da smo neizmjerno zahvalni svim dobrim ljudima: Andrijani i Davoru i njihovim porodicama, Davorovom bratu Slavenu i njegovoj firmi, Danijeli, profesoru Djelmisu i profesorici Ivanisevic i osoblju Petrove bolnice, Damiru i Ani, Udruzenju dijabeticara Zagreb i ostalim koji su svojim savjetima i podrskom davali nam snagu da istrajemo i ostvarimo svoj cilj.
Kad nas palcic naraste pricacemo mu kako je dosao na svijet uz Boziju pomoc i vasu.

Ne mozemo vam se oduziti sta ste sve uradili za nas. HVALA, HVALA, HVALA... 
Evidentirano
« Odgovor #9 : Utorak 21.Listopad2008 - 23:07* »

Evidentirano
tanjap
Ja znam...

« Odgovor #10 : Srijeda 22.Listopad2008 - 11:47* »

Drago mi je da je sve proslo ok, a bilo bi mi jos draze da ste sve uspjeli srediti preko HZZO-a i da troskove niste morali snositi vi... Malenom i vama zelim puno zdravlja i srece... ;)
Evidentirano
Dada
Ja znam...

« Odgovor #11 : Srijeda 29.Listopad2008 - 09:26* »

Pozdrav svima
i čestitke, naravno, novopečenim roditeljima :)
Moram priznati da nisam pratila situaciju o kojoj pričate, ali i ja živim u BiH i neke stvari mi nisu jasne, oprostite mi ako ispadnem neupućena. Naime, i ja sam prije nekoliko mjeseci, razmišljajući o novoj trudnoći pod novim zdravstvenim uvjetima (imam jednog sinčića kojeg sam dobila prije dijagnosticiranja dijabetesa I), razgovarala s nekim ginekolozima, koji su me uputili na jednog poznatog profesora iz Zagreba (ne mogu mu se sjetiti imena) koji dolazi tu i tamo u naše krajeve radi studenata. Dakle, sastala sam se s tim čovjekom i on mi je rekao ono što su mi naši ginekolozi i prije toga rekli: s obzirom da u BiH ne postoji takav referentni centar za trudnice s dijabetesom, one se tri-četiri puta šalju na detaljne obrade i praćenje trudnoće u Zagreb, a zato postoji u okviru zdravstvenog osiguranja mogućnost dobivanja uputnice, što je, koliko sam shvatila, formalnost. Inače je takva praksa i za sve druge bolesti i stanja koji se ne mogu liječiti kod nas - postoji komisija koja odobri uputnicu, s tim da je za trudnice s dijabetesom to stvarno formalnost - za razliku od drugih bolesti. Zato mi nije jasno zašto je mama iz Zenice imala takve probleme... Još jednom mi oprostite ako nešto nisam dobro shvatila... I puno sreće s malom bebicom, svaka čast na hrabrosti i svemu ostalome, što meni još uvijek nedostaje... :) Lijep pozdrav!!!
Evidentirano
tanjap
Ja znam...

« Odgovor #12 : Srijeda 29.Listopad2008 - 10:54* »

Kako bi reko moj decko, koji radi u bolnici i s tim se susrece svaki dan, Hrvatska ima potpisanu konvenciju i svi ljudi iz BiH se mogu lijeciti u nasim bolnicama na trosak zdravstvenog osiguranja sto ukljucuje, naravno, i trudnice i dijabeticare i sve. Ako nekog zanima neka se slobodno javi na private da ne zamaram ostale forumase s tim. Na slican nacin mogu se ljudi ici lijeciti u druge zemlje s kojma imamo potpisanu konvenciju. Nas dvoje smo jednog dana razmisljali ici u Italiju kad se odlucimo za bebaca...Poz svima...
Evidentirano
amna
Ja znam...

« Odgovor #13 : Srijeda 29.Listopad2008 - 23:11* »

Postovanje,
Hvala najljepsa na lijepim zeljama i cestitkama. Sto se tice konvencije, ona vazi kad se zadesis u R Hrvatskoj i ako ti zivot zavisi od toga onda bh osiguranje
snosi dio troskova. Naravno sve zavisi od kantona do kantona, a ako odes s namjerom da se lijecis u R Hrvatskoj zaboravi na konvenciju.
Mi smo iz Zenice i nismo uspijeli na pocetku trudnoce dobiti dozvolu za Sarajevo. Receno nam je zasto idete tamo kad ovdje ima sve, iako nema nista, da bi na kraju reli da nam ne daju odobrenje iz razloga da pare zdravstvenog idu u drugi kanton. Bedasto totalno.
I na kraju smo otisli na pregled u svojoj reziji. A za drugu drzavu da nepricam.Da se razumijemo, mi nemamo dvojno drzavljanstvo samo BIH tako da ne znam kakav je slucaj ako imas drzavljanstvo i R Hrvatske. U svakom slucaju, zelim vam svu srecu ovog svijeta. A nas savjet je ako idete na tu kartu da ce neko drugi platiti (bh osiguranje) dobro se raspitajte.
Ako nekog interesuju detalji, pisite na pp.
Pozdrav,
Amna i Sasa
Evidentirano
tanjap
Ja znam...

« Odgovor #14 : Četvrtak 30.Listopad2008 - 07:34* »

Ne znam kako bas to ide jer ne radim u zdravstvu, pa bi bilo glupo da raspravljam o tome, pa cu zamoliti Petra da napise kako to ide. Znam da sam ja recimo pitala kad sam isla u posjet u Srbiju kako to ide, znam takoder da jedan frend iz BiH ce si srediti da ide tu u toplice jer moze a kod vas se one placaju.
Evidentirano

Evidentirano
 Str: [1] 2 3
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Hrvatski Savez Dijabetičkih Udruga | Powered by SMF 1.1.16. © 2005, Simple Machines. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!
Stranica je generirana za 0.151 sekundi uz 41 upita.