Hrvatski Savez Dijabetičkih Udruga
Subota 04.Veljača2012 - 08:47* *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti: Dobrodošli na novi forum Hrvatskog Saveza Dijabetičkih Udruga.
Ukoliko primjetite probleme u radu foruma, molimo da kontaktirate administratora na email webmaster@zadi.hr
Hvala

Forum   Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija  
 Str: [1]
  Ispis  
Autor Tema: Potrošni materijal za pumpe!!!  (Posjeta: 4014 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Tony
Administrator
Ja znam...

Spol: Muški

Profil WWW
« : Srijeda 23.Oľujak2005 - 14:51* »

Svima sa pumpama na znanje i ravnanje:
Upravo sam razgovarao s Dr Renatom Cop iz HZZO-a, koju sam pitao kada ce se rijeąiti zahtjevi za nabavku potroąnog materijala za ljude koji su si sami kupili pumpe. Odgovor je bio da , z poprilicnu kolicinu zahtjeva koju ima na stolu, to pitanje treba biti rijesavano slijedeci tjedan. Posto je danas 23.03.2005, mozda se nesto i rijesi do 01.04.2005, a da to nece biti prvpaprilska sala.
Doduse, pitao sam isto tako i prije jedno mjesec dana i odgovor je bio isti:za tjedan dana...

Ako ste slucajno medju sretnicima koji su na ovaj ili onaj nacin nabavili pumpu, i ako ste u maticnom uredu predali zamolbu da vam se odobri potrosni materijal, slobodno jos koji puta i nazovite dr.Cop u HZZO, na broj 01/4806-405 i interesirajte se za svoj predmet. Nadam se da ce prije uvidjeti da nas ima dosta i da ce to redovno staviti na listu.

Ovo gore navedeno se odnosi na ljude starije od 18 godina! Djecu su navodno vec rijesavali i rijesavaju ih preko reda.

Sretno svima!!
Evidentirano

:bye:      Pozdrav Tony   :bye:

--profesionalni dijabetičar--
Tony
Administrator
Ja znam...

Profil WWW
« Odgovor #1 : Srijeda 06.Travanj2005 - 10:58* »

Joą cekaju izvjeąća iz klinika koje su aplicirale pumpe i nakon toga ąalju odgovore.
Čekati joą 7 do 8 dana.
Odgovor dobiven 06.04.2005 u 10:47 od Dr.Cop.
Evidentirano

Nina
Tek učim pisati...
**

« Odgovor #2 : Srijeda 13.Travanj2005 - 08:32* »

Kao dugogodišnji dijabetičar (25 god. DM staža) zainteresirala sam se za kupnju pumpe. Naivno sam si isplanirala da ću prvo na HZZO poslati molbu za odobrenje pomoćnog materijala, pa ovisno o njihovom rješenju odlučiti hoću li sama pljucnuti tih dvadesetak tisuća kuna za pumpu. Molbu sam predala pred više od mjesec dana, a od rješenja još ništa. Prema korisnoj Tonyevoj preporuci nazvala sam HZZO da provjerim, ali sam vrlo drsko i povišenim tonom bila "skinuta" s telefona uz objašnjenje da pomoćni materijal uopće ne mogu tražiti ako nisam predala potvrdu od ustanove koja mi je "ugradila" pumpu. Prvo mi uopće nije jasno što je to "ugradnja" pumpe i tko bi mi to trebao napraviti. Osim toga, znači da ja pumpu moram kupiti, pa tek nakon toga ću vidjeti da li ću morati svaki mjesec izdvojiti oko 180 Eura ili neću!
Kakva su vaša iskustva?

Nina, DM oldtimer
Evidentirano
Tony
Administrator
Ja znam...

Profil WWW
« Odgovor #3 : Srijeda 13.Travanj2005 - 08:37* »

Ustanova koja "ugrađuje" pumpe je u mom, a i u tvom slučaju, Vuk Vrhovac!
Stvar je u tome da su prije 2 tjedna izmislili da im treba jos neka potvrda od ustanove, valjda da su nam fakat "ugradili" pumpu!
Ne kužim kaj bi to trebalo biti, ali tako je!  :(  :?
Evidentirano

Tony
Administrator
Ja znam...

Profil WWW
« Odgovor #4 : Srijeda 20.Travanj2005 - 11:57* »

Opet poziv Dr. Cop u HZZO
Datum 19.04.2005
Današnje stanje je da se, još uvijek čeka na izjave klinika koje su " ugradile" pumpe.
Pa cekamo i dalje.
Rekla mi je žena da sam ja već 10. koji je danas zvao. Očigledno ima koristi od foruma!!! Samo vi zovite i dosađujte. I ja ću!!
Evidentirano

Tony
Administrator
Ja znam...

Profil WWW
« Odgovor #5 : Ponedjeljak 13.Lipanj2005 - 09:34* »

Pa eto i dobrih vijesti  :smt026   :smt026   :smt026

24.05.2005 dobio sam odobrenje za potrošni materijal za pumpu!!!
i to:
Sustav za infuziju 30 kom/ 3 mjeseca
Spremnik za inzulin 30 kom/ 3 mjeseca
Baterije 8 komada/3 mjeseca

Eto ako nekome moze posluziti kao referenca.
Nadam se da ste i svi koji cekaju na odobrenje dobili isto to.
Evidentirano

Nina
Tek učim pisati...
**

« Odgovor #6 : Petak 02.Rujan2005 - 09:28* »

Nije mi jasno zbog cega moramo za potrosni materijal za pumpu na komisiju u HZZO svaka 3 mjeseca, ako smo stalni korisnici. Zar se to ne moze rijesiti kao sa trakicama? Svi znamo koliko nam to vremena i zivaca oduzima.
U Vuku Vrhovcu sam dobila informaciju da mi zahtjev za komisiju moze napisati samo dr. Prasek, koja je trenutno na godisnjem odmoru, pa vec kasnim. Da li je to tocno?
Pozdrav svim pumperima iz Dnevne bolnice 173 i nadam se da cemo se vidjeti u Malom Losinju!  :wave:
Evidentirano
Tony
Administrator
Ja znam...

Profil WWW
« Odgovor #7 : Četvrtak 08.Rujan2005 - 08:17* »

Eto, ja sam poslao ponovo za potrosni materijal na HZZO, sredinom srpnja, i danas Dr.Cop kaze" ...pa biti ce to brzo....".
Eto tako da svi znate na cemu ste. :smt067  :??)
Evidentirano

Nina
Tek učim pisati...
**

« Odgovor #8 : Srijeda 14.Rujan2005 - 08:37* »

Danas sam razgovarala sa dr. Cop iz HZZO-a, jer sam predala na komisiju zahtjev za potrošni materijal za pumpu, kao i za godišnju količinu trakica. Ona me je obavijestila da mi koji smo si sami kupili pumpe nemamo pravo na potrošni materijal prema Pravilniku! Kakve su sad to nove fore i tko tu koga zeza?  :smt067
Evidentirano
J.J
Forumski moderator
Ja znam...

« Odgovor #9 : Utorak 25.Rujan2007 - 13:49* »

Eto i mene nakon dugog izbivanja, eto, odraslo se, zaposlilo...i došlo do situacije da si sama mogu priuštiti pumpu. Još uvijek ne kužim te detalje priče za potrošni materijal. Naime, ja bih kupila pumpu ako mi netko iz hzzo ili sl. čvrsto zagarantira da ću potrošni materijal dobivali preko hzzo. Koliko sam skužila-prvo kupiš pumpu, a onda moliš da ti hzzo odobri potrošni materijal??? Pa ja ju nebi kupila ak ne mogu dobiti potrošni materijal. Je li to jedno od onih kokoš-jaje pitanja ili postoji i ovakav redoslijed događaja u praksi?
Evidentirano

ave the Earth-It is the only planet with chocoalte!!!!
« Odgovor #9 : Utorak 25.Rujan2007 - 13:49* »

Evidentirano
Tony
Administrator
Ja znam...

Profil WWW
« Odgovor #10 : Utorak 25.Rujan2007 - 14:14* »

Čitam post od Nine datiran 14. rujan i mislim si kaj je opet pocela hajka na dijabeticare od strane HZZO-a, a kad tamo nisam godinu pogledao!
 :toothy10:

Nego, prije je Medilab davao ppu na probni period od mjesec dana. Mozda i octalpfarma daje isto tako. Treba pitati i vidjeti. Takodjerneka ti dijabetolog napise opseznu povijest bolesti i doznake pa ces vidjeti...
Drzim fige da prodje bez problema!
Evidentirano

Evidentirano
 Str: [1]
  Ispis  

Skoči na:  

Održava i administrira TIM STUDIO

Pokreće MySQL Pokreće PHP Hrvatski Savez Dijabetičkih Udruga | Powered by SMF 1.1.16. © 2005, Simple Machines. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!
Stranica je generirana za 0.179 sekundi uz 38 upita.