Hrvatski Savez Dijabetičkih Udruga
Subota 04.Veljača2012 - 10:02* *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti: Dobrodošli na novi forum Hrvatskog Saveza Dijabetičkih Udruga.
Ukoliko primjetite probleme u radu foruma, molimo da kontaktirate administratora na email webmaster@zadi.hr
Hvala

Forum   Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija  
Anketa
Pitanje: 1. Da li biste koristili potpuno prirodni beskalorični zaslađivač sa nultim glikemičnim indeksom na bazi Stevije?
Sigurno da - 18 (81.8%)
Vjerovatno da - 2 (9.1%)
Možda - 1 (4.5%)
Vjerovatno ne - 1 (4.5%)
Sigurno ne - 0 (0%)

Ukupno Glasova: 19

Str: 1 2 [3] 4
  Ispis  
Autor Tema: Stevia  (Posjeta: 14697 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
stevija
Sve o Steviji...
Tek učim pisati...
**

Profil WWW
« Odgovor #30 : Subota 03.Listopad2009 - 07:30* »

Pozdrav svima na forumu Stevia.
Uskoro započinjemo proizvodnju prvog potpuno prirodnog beskaloričnog stolnog zaslađivača od najkvalitetnijih dijelova biljke Stevije. Naš proizvod će imati glikemični index 0, te imati izvrstan okus.
Zanimaju nas Vaša dosadašnja iskustva sa korištenjem raznih proizvoda od Stevije, a i spremni smo sa Vama podijeliti naša znanja i informacije koje smo prikupili.
Pripremamo i veliko istraživanje vezano uz poznavanje Stevije, njezinu primjenu i korištenje u svakodnevnom životu dijabetičara, pa ćemo mnoge od Vas zamoliti za suradnju i pomoć, kako bi naš proizvod ispunio Vaša očekivanja i pomogao poboljšanju kvalitete zdravlja i života svih nas.
Ako imate bilo kakva pitanja vezana za povijest same biljke, uzgoj, preradu, regulatorni status u zemlji i svijetu, slobodno nam se javite.
Srdačan pozdrav.
Evidentirano

Misija-omogućiti svakom djetetu, ženi i muškarcu da u prehrani koriste prirodne i zdrave proizvode kojima će unaprijediti  kvalitetu svog života  i zdravlja, te se osjećati bolje
Vedran
Ja znam...

Spol: Muški

« Odgovor #31 : Nedjelja 20.Prosinac2009 - 21:50* »

Nakon što sam našao recepte za kolače morao sam se dati u potragu za sladilom koje se može toplinski obrađivati.
U Varaždinu sam po ljekarnama u pravilu dobijao odgovor da nema niti Stevije niti Splende (premalo smo tržište, nema uvoza, veledrogerija nam nije dostavila, ...)
Postavio sam pitanje i na stevia.hr no nisam dobio "brzi" odgovor, (Krcko je rekao "Dijabeticari uopce nemaju fitilj, eksplodiraju odmah.") pa sam obišao i posljednje apoteke u gradu i NAŠAO Steviju, KAL-ov ekstrakt, 38 gr - 142 kn. Za one u blizini: biljna ljekarna u Vrazovoj, nedaleko suda.
A nakon kupovine dobio sam odgovor i od Stevia.hr:

Vedrane,

extrakta nema do 20.01.2010.
Šalje se pouzečem.
Cijenik:
Otopina    
10 ml     200 kapi, 25 Kn
20 ml    400 kapi, 48 Kn
Extrakt    
10 grama     35 Kn
20 garma    68 Kn

Čajevi    
Zeleni čaj sa Steviom 20 grama    50 Kn
Menta čaj sa Steviom 20 grama    50 Kn
Rooibos -50 kn

Sjeme 100 komada    50 Kn

Želim Vam godne blagdane.

Gospodin se zove Zoran, a više se informacija može naći ovdje: http://www.steviahr.com
Naravno, cjenik je trenutno važeći i sigurno će se s vremenom mijenjati, no dobro je znati kako i gdje se Stevia može nabaviti!
Do sada imam pozitivna iskustva s takvom vrstom kupovine i preporučam ju prvenstveno ljudima u mjestima s manjim izborom ljekarni.
Evidentirano
stevija
Sve o Steviji...
Tek učim pisati...
**

Profil WWW
« Odgovor #32 : Srijeda 06.Siječanj2010 - 18:43* »

Kako smo vas obavijestili i u studenome, krećemo sa izradom prvog prirodnog potpuno prirodnog zaslađivača na bazi Stevie u Hrvatskoj. Trenutno vršimo ispitivanje tržišta, pa Vas molimo da nas kontaktirate na upitnik@stevija.com ako želite ispuniti naš upitnik od cca 20 pitanja. Svi koji ispune upitenik  stječu pravo na poklon kada naš zaslađivač bude gotov, kao i mogućnost da učestvuje u testiranju i kreiranju okusa.
Više o nama možete saznati na www.stevija.com.
Evidentirano

Misija-omogućiti svakom djetetu, ženi i muškarcu da u prehrani koriste prirodne i zdrave proizvode kojima će unaprijediti  kvalitetu svog života  i zdravlja, te se osjećati bolje
stevija
Sve o Steviji...
Tek učim pisati...
**

Profil WWW
« Odgovor #33 : Srijeda 06.Siječanj2010 - 19:33* »

Poštovani,
budite toliko ljubazni i odvojite nekoliko trenutaka Vašeg dragocjenog vremena za
ispunjavanje ove ankete.

Ako želite sudjelovati u velikoj anketi sa 20-tak pitanja, javite nam se na upitnik@stevija.com ili ispunite kontakt formu na našim stranicama www.stevija.com

Vaši odgovori će nam pomoći da na tržište plasiramo najkvalitetniji 
potpuno prirodni beskalorični zaslađivač sa nultim glikemičnim indexom na bazi Stevie u obliku i sa okusom koji će 
zadovoljiti najveći dio Vas budućih korisnika.

Ako želite dobiti poklon ili sudjelovati u testiranju naših proizvoda, 
ispunite svoje kontakt podatke na kraju upitnika.

Srdačan pozdrav i unaprijed hvala.

Stevija d.o.o.
Evidentirano

krcko
Moderator
Ja znam...

« Odgovor #34 : Utorak 12.Siječanj2010 - 21:23* »

Citat: Stevija d.o.o

Kako plemenito!

Kad ja budem osnovao firmu, meni ce mission statement biti "zaraditi sto vise para u sto kracem vremenu" Cool
Evidentirano

Yorn desh born, der ritt de gitt der gue,
Orn desh, dee born desh, de umn börk! börk! börk!
cathy
Forumski moderator
Ja znam...

Spol: Ženski

« Odgovor #35 : Srijeda 13.Siječanj2010 - 09:08* »

:lol:

Ma ja mislim da smo svi shvatili, al ajd', nek ljudi zaradjuju, sta sad... veca potrosnja, brzi izlazak iz recesije i te spike. 
Evidentirano

J.J
Forumski moderator
Ja znam...

« Odgovor #36 : Četvrtak 14.Siječanj2010 - 15:53* »

Ne kužim čemu cinizam? Pa zarađuju i proizvođači ovih otrova zvanih umjetna sladila, pa im se to ne zamjera. Ako će netko proizvoditi (čitala sam o uzgoju stevie i dosta je zaheban i traži jako puno posla), pakirati, plasirati...pa nek i zaradi :)
Evidentirano

ave the Earth-It is the only planet with chocoalte!!!!
cathy
Forumski moderator
Ja znam...

Spol: Ženski

« Odgovor #37 : Četvrtak 14.Siječanj2010 - 20:55* »

Nije uopce problem u zaradi, nego je uvijek malko smijesno kad nam s reklama oni koji pokusavaju prodati neki proizvod porucuju kako oni to rade samo radi naseg boljitka&srece.  Grin

Inace, oglasni prostor obicno se placa.
Evidentirano

blaunjofra
Tek učim pisati...
**

« Odgovor #38 : Petak 22.Siječanj2010 - 12:52* »

:W
Dragi čitatelji.
Interesantno kako svaka novost brzo zamre. Uzmimo sada primjer proizvoda Steve rebaudiane (Bert). Svi smo u nekoj panici i ne znamo što? Večina informacija koje imamo nisu dorečene. Nitko ne želi opisati i onu drugu stranu, kako ta biljka može uspijevati kod nas. Svi pišu, i ne znaju gdije da je nađu? Svi misle da je Stevia Rebaudiana ( Bert,) "Kamen mudraca". Ovdije se ne smiju pisati reklamne poruke, no ja vam garantiram postoji u Hrvatskoj mogučnost da na jednom mjestu dobijete sve što si od steviinih proizvoida želite kupiti i to 20% jeftinije od drugih ponuđača iz Hrvatske i inostranstva.Možete čak i dobiti probu sjemen gratis.
Ako su naši Akademici 1922 godine Steviu Rebaudianu ( Bert) proglasili ljekovitom, znači da su nešto o toj biljci i znali. Da li Vi znate da u Hrvatskoj postoji netko ko već 18 godina sadi, i zabavlja se sa steviom. Da postoji i jedna stranica u webu koja slavi ŠESTU godinu postojanja. Naravno to nije nitko zamijetio ni do početka ove ludnice, a ni sada.
Ja namam problema sa nabavom, sjemena, sadnica, exstrakta, 20% otopine, suhog lišća a najnovije i tableta.
pozdrav svima  :W blaunjofra 
Evidentirano
gabriel
Diabetički učenik

Spol: Muški

« Odgovor #39 : Subota 23.Siječanj2010 - 17:32* »

Draga blaunjofra

ako nije nekakav velik problem ili možda tajna, napiši gdje je to pa da i mi ostali već jednpm probamo steviju
Evidentirano
« Odgovor #39 : Subota 23.Siječanj2010 - 17:32* »

Evidentirano
krcko
Moderator
Ja znam...

« Odgovor #40 : Subota 23.Siječanj2010 - 17:45* »

Sudeci po stilu pisanja vjerojatno misli na ovu stranicu: http://www.stevia-hrvatska.com/
Evidentirano

Yorn desh born, der ritt de gitt der gue,
Orn desh, dee born desh, de umn börk! börk! börk!
stevija
Sve o Steviji...
Tek učim pisati...
**

Profil WWW
« Odgovor #41 : Ponedjeljak 25.Siječanj2010 - 17:44* »

Kako upotrebljavati Steviju
Stevija se može upotrebljavati u svim svojim oblicima. Najstarija upotreba je konzumiranje osušenog lista koji ima slatkoću otprilike 30-40 x više od klasičnog šećera. Suhi list stevije ima okus „po travi“ tako da ovisi od osobe do osobe da li će list koristiti samoga za sebe ili će okus „maskirati“ na primjer čajem.
Nadalje, stevija dolazi i u obliku tekućine ili praha u kojima su zastupljeni  svi njeni glikozidi pa je i taj okus pomalo gorak iako se često koristi.
Na kraju, proizvod sa najboljim okusom je ekstrakt najboljeg od svih stevijinih glikozida - Rebaudiozid A.
Kako je taj ekstrakt i do 450x slađi od šećera teško ga je dozirati u svakodnevnoj upotrebi u kućanstvu, tako da mu se uglavnom dodaje tzv. „nosač“ od kojih je kao najbolji prepoznat šećerni alkohol pod nazivom Eritritol . U toj kombinaciji dobivate potpuno prirodan zaslađivač bez kalorija, bez utjecaja na glikemijski index i sa vrlo dobrim okusom poput prirodnog šećera. Kod nas se razvojem tog proizvoda bavi tvrtka Stevija d.o.o.
Evidentirano

stevija
Sve o Steviji...
Tek učim pisati...
**

Profil WWW
« Odgovor #42 : Ponedjeljak 25.Siječanj2010 - 17:50* »

Relativna slatkoća pojedinih Steviol glikozida (glikozida steviola)
Naziv                Relativna slatkoća
Steviozid                300
Rebaudiozid A   250-450
Rebaudiozid B   300-350
Rebaudiozid C   50-120
Rebaudiozid D   250-450
Rebaudiozid E   150-300
Dulkozid A   50-120
Steviolbiozid   100-125
Evidentirano

yvanchyca
Tek učim pisati...
**

« Odgovor #43 : Utorak 16.Oľujak2010 - 11:53* »

jel tko zna koliko dugo može trajati bočica stevie, jer mi ne izgleda baš jeftina.
Evidentirano
stevija
Sve o Steviji...
Tek učim pisati...
**

Profil WWW
« Odgovor #44 : Utorak 16.Oľujak2010 - 12:09* »

Molim Vas više informacija. Što se točno nalazi u bočici, koja količina i koja je cijena.
Pozdrav,
Evidentirano

Evidentirano
 Str: 1 2 [3] 4
  Ispis  

Skoči na:  

Ova web stranica ne sadrži potpune medicinske informacije i sačinjena je kao dodatak, a ne kao zamjena za stručnost, vještinu, znanje i procjenu medicinskog osoblja koje se brine o bolesniku niti kao preporuka za bilo koji određeni program liječenja. Niti jedan bolesnik ne bi smio koristiti informacije sadržane na ovoj web stranici za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenog problema ili bolesti bez konzultacije s kvalificiranim medicinskim osobljem.
Pokreće MySQL Pokreće PHP Hrvatski Savez Dijabetičkih Udruga | Powered by SMF 1.1.16. © 2005, Simple Machines. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!
Stranica je generirana za 0.239 sekundi uz 55 upita.