|
Vedran
|
 |
« Odgovor #45 : Utorak 16.Oľujak2010 - 18:27* » |
|
jel tko zna koliko dugo može trajati bočica stevie, jer mi ne izgleda baš jeftina. Moje iskustvo je počelo 20. 12. 2009., s KAL-ovim ekstraktom (Steviozid) težine 38g. Bilo je vrijeme za kolače, a stevia dobro podnosi toplinu... Još je imam "puno" (koliko može biti puno kad kupiš 38 g.?) i trajat će mi još najmanje tri mjeseca. Nije da se razbacujem s njom, ali je u svakoj kavi i limunadi koju popijem kod kuće. Na bočici piše da je predviđeno 905 porcija (kak' su to ipak prebrojili?), ali nekako sumnjam u to. Definitivno mi se ne da grabiti s onom malom žlićicom i brojati koliko ih se da napuniti. Što se tiće okusa - ja sam vrlo zadovoljan.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
krcko
|
 |
« Odgovor #46 : Utorak 16.Oľujak2010 - 21:55* » |
|
Ja sam do nekidan mislio da ce mi bocica trajati vjecno. Onda mi je fljusnula na pod i pola praha se razletilo naokolo  Ha nis, bar sam se "zasladio" dok sam cistio...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Yorn desh born, der ritt de gitt der gue, Orn desh, dee born desh, de umn börk! börk! börk!
|
|
|
|
blaunjofra
|
 |
« Odgovor #47 : Srijeda 17.Oľujak2010 - 09:44* » |
|
Relativna slatkoća pojedinih Steviol glikozida (glikozida steviola) Naziv Relativna slatkoća Steviozid 300 Rebaudiozid A 250-450 Rebaudiozid B 300-350 Rebaudiozid C 50-120 Rebaudiozid D 250-450 Rebaudiozid E 150-300 Dulkozid A 50-120 Steviolbiozid 100-125
 "A ja sam mislio da se na ovim stranicama ne smije vršiti reklamiranje proizvoda" 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
stevija
|
 |
« Odgovor #48 : Srijeda 17.Oľujak2010 - 10:27* » |
|
Poštovani, u tablici su samo navedeni steviol glikozidi i njihova usporedba sa šećerom, tako da to nikako nije reklama.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Misija-omogućiti svakom djetetu, ženi i muškarcu da u prehrani koriste prirodne i zdrave proizvode kojima će unaprijediti kvalitetu svog života i zdravlja, te se osjećati bolje
|
|
|
|
krcko
|
 |
« Odgovor #49 : Četvrtak 29.Travanj2010 - 22:34* » |
|
U Kauflandu prodaju steviju u teglici (zivu biljku) za 10 kn po komadu. Doduse ne znam jos tocno sta s njom poceti  Pojeo sam jedan list i bio je sladak 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Yorn desh born, der ritt de gitt der gue, Orn desh, dee born desh, de umn börk! börk! börk!
|
|
|
|
Vedran
|
 |
« Odgovor #50 : Petak 30.Travanj2010 - 21:20* » |
|
Doduse ne znam jos tocno sta s njom poceti Huh? Pojeo sam jedan list i bio je sladak Cool Gutljaj nečeg nezaslađenog, pa lizati listić? 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
krcko
|
 |
« Odgovor #51 : Petak 30.Travanj2010 - 21:44* » |
|
Moze posluziti kao persin za sladoled... narezes listice i pospes 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
crvenokosa7
|
 |
« Odgovor #52 : Utorak 04.Svibanj2010 - 09:42* » |
|
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Kanche
Gost
|
 |
« Odgovor #53 : Ponedjeljak 28.Lipanj2010 - 23:34* » |
|
Imam ekstrakt strevie, onaj bijeli prah, i potrošila sam samo pola kutijice u 6 mjeseci. Meni je super, stavim 2 žličice(one koje dođu u kutijici) na 1L limunade i odlično je. Nije kiselo, pa nemoram stavljat hrpu vode, a onda se okus limuna i izgubi. I super je za štrudle od jabuka radit. Samo izribam jabuke, dodam unutra cimeta, i par žlićica stevie, i u lisnato. Odlično je. A računam UH kao normalno jabuke. Iako uvjek to jedem u manjim količinama jer neznam točno UH pa da se ne zeznem. Imam i biljku. Nije neš posebno ali fora je. Navodno žvakanje listova ubija karijes a ja imam aparatić ba se karjesa bojim ko crnoga vraga. Prožvaćem listić prije spavanja  .I stvarno je slatko. iako oni djelovi blizu petiljke su malo gorkasti, ali sve u svemu nije loše
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
crvenokosa7
|
 |
« Odgovor #54 : Četvrtak 12.Kolovoz2010 - 11:02* » |
|
Nedavno je na TV-u bilo da je nakon istrazivanja Agronomski fakultet sveucilista u Zg pustio Sveiu u opticaj. Je li ko zna kako doci do sjemena? Brzinski sam im pregledao web, ali nisam nasao nista.
to je znanstvenik Bruno Novak...on se povezivao sa skoro svim proizvođačima koji postoje kod nas i na kraju započeo suradnju sa najkvalitenijom stevijom stesweet vidjela sam da i piše na toj stranici http://www.steviana.hr/novosti
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Hrvatski Savez Dijabetičkih Udruga
|
 |
« Odgovor #54 : Četvrtak 12.Kolovoz2010 - 11:02* » |
|
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Davor
|
 |
« Odgovor #55 : Četvrtak 16.Rujan2010 - 18:55* » |
|
Ljudi moji, mamica mi je nedavno napravila kolach biskvit sa nekakvim vocem i dodala Steviju - OPAKO! Konacno nema onaj metalni okus kakav ima sa onom fruktozom ili kojim vec umjetnim secerom. Finoooo. Njam njam p.s. Pozdrav iz Pekinga. Muci me JetLag, ovdje je 01h u noci, hrana je ljuta i nepoznata, a treba imati i puno zivaca za nju.... Malo razmisljam o kuhinji u Zagrebu ... Pileca juhica sa kuhanim mesom i krumpirom iz juhe... Njummmmi... Pa kolacich sa Stevijom..... 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
andreja
|
 |
« Odgovor #56 : Petak 09.Prosinac2011 - 20:21* » |
|
Mene zanima dali ntko zna dali se može kupiti iz Hrvatske stevia,znači da se tu sadi i prizvodi,mislim parh,kapi i sl.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Tony
|
 |
« Odgovor #57 : Utorak 13.Prosinac2011 - 01:45* » |
|
Nazovi u ZDD i pitaj. Mislim da je to hrvatska Stevija sto oni imaju... 01/4847-429 a radno vrijeme je na www.zadi.hr
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
 Pozdrav Tony  --profesionalni dijabetičar--
|
|
|
|