Hrvatski Savez Dijabetičkih Udruga
Subota 04.Veljača2012 - 09:52* *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti: Dobrodošli na novi forum Hrvatskog Saveza Dijabetičkih Udruga.
Ukoliko primjetite probleme u radu foruma, molimo da kontaktirate administratora na email webmaster@zadi.hr
Hvala

Forum   Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija  
Ova web stranica ne sadrži potpune medicinske informacije i sačinjena je kao dodatak, a ne kao zamjena za stručnost, vještinu, znanje i procjenu medicinskog osoblja koje se brine o bolesniku niti kao preporuka za bilo koji određeni program liječenja. Niti jedan bolesnik ne bi smio koristiti informacije sadržane na ovoj web stranici za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenog problema ili bolesti bez konzultacije s kvalificiranim medicinskim osobljem.
Anketa
Pitanje: 1. Da li biste koristili potpuno prirodni beskalorični zaslađivač sa nultim glikemičnim indeksom na bazi Stevije?
Sigurno da - 18 (81.8%)
Vjerovatno da - 2 (9.1%)
Možda - 1 (4.5%)
Vjerovatno ne - 1 (4.5%)
Sigurno ne - 0 (0%)

Ukupno Glasova: 19

Str: 1 2 3 [4]
  Ispis  
Autor Tema: Stevia  (Posjeta: 14696 )
0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.
Vedran
Ja znam...

Spol: Muški

« Odgovor #45 : Utorak 16.Oľujak2010 - 18:27* »

Citat:
jel tko zna koliko dugo može trajati bočica stevie, jer mi ne izgleda baš jeftina.
Moje iskustvo je počelo 20. 12. 2009., s KAL-ovim ekstraktom (Steviozid) težine 38g. Bilo je vrijeme za kolače, a stevia dobro podnosi toplinu...
Još je imam "puno" (koliko može biti puno kad kupiš 38 g.?) i trajat će mi još najmanje tri mjeseca. Nije da se razbacujem s njom, ali je u svakoj kavi i limunadi koju popijem kod kuće. Na bočici piše da je predviđeno 905 porcija (kak' su to ipak prebrojili?), ali nekako sumnjam u to. Definitivno mi se ne da grabiti s onom malom žlićicom i brojati koliko ih se da napuniti.
Što se tiće okusa - ja sam vrlo zadovoljan.
Evidentirano
krcko
Moderator
Ja znam...

« Odgovor #46 : Utorak 16.Oľujak2010 - 21:55* »

Ja sam do nekidan mislio da ce mi bocica trajati vjecno. Onda mi je fljusnula na pod i pola praha se razletilo naokolo :mama:

Ha nis, bar sam se "zasladio" dok sam cistio...
Evidentirano

Yorn desh born, der ritt de gitt der gue,
Orn desh, dee born desh, de umn börk! börk! börk!
blaunjofra
Tek učim pisati...
**

« Odgovor #47 : Srijeda 17.Oľujak2010 - 09:44* »

Relativna slatkoća pojedinih Steviol glikozida (glikozida steviola)
Naziv                Relativna slatkoća
Steviozid                300
Rebaudiozid A   250-450
Rebaudiozid B   300-350
Rebaudiozid C   50-120
Rebaudiozid D   250-450
Rebaudiozid E   150-300
Dulkozid A   50-120
Steviolbiozid   100-125

:W "A ja sam mislio da se na ovim stranicama ne smije vršiti reklamiranje proizvoda" :W
Evidentirano
stevija
Sve o Steviji...
Tek učim pisati...
**

Profil WWW
« Odgovor #48 : Srijeda 17.Oľujak2010 - 10:27* »

Poštovani,
u tablici su samo navedeni steviol glikozidi i njihova usporedba sa šećerom, tako da to nikako nije reklama.
Evidentirano

Misija-omogućiti svakom djetetu, ženi i muškarcu da u prehrani koriste prirodne i zdrave proizvode kojima će unaprijediti  kvalitetu svog života  i zdravlja, te se osjećati bolje
krcko
Moderator
Ja znam...

« Odgovor #49 : Četvrtak 29.Travanj2010 - 22:34* »

U Kauflandu prodaju steviju u teglici (zivu biljku) za 10 kn po komadu.

Doduse ne znam jos tocno sta s njom poceti Huh? Pojeo sam jedan list i bio je sladak Cool
Evidentirano

Vedran
Ja znam...

« Odgovor #50 : Petak 30.Travanj2010 - 21:20* »

Citat:
Doduse ne znam jos tocno sta s njom poceti Huh? Pojeo sam jedan list i bio je sladak Cool

Gutljaj nečeg nezaslađenog, pa lizati listić?
Evidentirano
krcko
Moderator
Ja znam...

« Odgovor #51 : Petak 30.Travanj2010 - 21:44* »

Moze posluziti kao persin za sladoled... narezes listice i pospes  Grin
Evidentirano

crvenokosa7
Tek učim pisati...
**

« Odgovor #52 : Utorak 04.Svibanj2010 - 09:42* »

ja sam proizvode našla zahvaljujući članku u nacionalu http://www.nacional.hr/clanak/81999/stevia-ljekovita-biljka-napokon-i-u-hrvatskoj
i jako sam zadovoljna
 :W Roll Eyes
Evidentirano
Kanche
Gost
« Odgovor #53 : Ponedjeljak 28.Lipanj2010 - 23:34* »

Imam ekstrakt strevie, onaj bijeli prah, i potrošila sam samo pola kutijice u 6 mjeseci. Meni je super, stavim 2 žličice(one koje dođu u kutijici) na 1L limunade i odlično je. Nije kiselo, pa nemoram stavljat hrpu vode, a onda se okus limuna i izgubi. I super je za štrudle od jabuka radit. Samo izribam jabuke, dodam unutra cimeta, i par žlićica stevie, i u lisnato. Odlično je. A računam UH kao normalno jabuke. Iako uvjek to jedem u manjim količinama jer neznam točno UH pa da se ne zeznem. Imam i biljku. Nije neš posebno ali fora je. Navodno žvakanje listova ubija karijes a ja imam aparatić ba se karjesa bojim ko crnoga vraga. Prožvaćem listić prije spavanja Cheesy .I stvarno je slatko. iako oni djelovi blizu petiljke su malo gorkasti, ali sve u svemu nije loše
Evidentirano
crvenokosa7
Tek učim pisati...
**

« Odgovor #54 : Četvrtak 12.Kolovoz2010 - 11:02* »

Nedavno je na TV-u bilo da je nakon istrazivanja Agronomski fakultet sveucilista u Zg pustio Sveiu u opticaj. Je li ko zna kako doci do sjemena? Brzinski sam im pregledao web, ali nisam nasao nista.

to je znanstvenik Bruno Novak...on se povezivao sa skoro svim proizvođačima koji postoje kod nas i na kraju započeo suradnju sa najkvalitenijom stevijom stesweet
vidjela sam da i piše na toj stranici http://www.steviana.hr/novosti
Evidentirano
« Odgovor #54 : Četvrtak 12.Kolovoz2010 - 11:02* »

Evidentirano
Davor
Forumski moderator
Ja znam...

Profil WWW
« Odgovor #55 : Četvrtak 16.Rujan2010 - 18:55* »

Ljudi moji, mamica mi je nedavno napravila kolach biskvit sa nekakvim vocem i dodala Steviju - OPAKO!
Konacno nema onaj metalni okus kakav ima sa onom fruktozom ili kojim vec umjetnim secerom.
Finoooo. Njam njam

p.s. Pozdrav iz Pekinga. Muci me JetLag, ovdje je 01h u noci, hrana je ljuta i nepoznata, a treba imati i puno zivaca za nju.... Malo razmisljam o kuhinji u Zagrebu ... Pileca juhica sa kuhanim mesom i krumpirom iz juhe... Njummmmi... Pa kolacich sa Stevijom.....  :mama:
Evidentirano
andreja
Diabetes junior

« Odgovor #56 : Petak 09.Prosinac2011 - 20:21* »

Mene zanima dali ntko zna dali se može kupiti iz Hrvatske stevia,znači da se tu sadi i prizvodi,mislim parh,kapi i sl.
Evidentirano
Tony
Administrator
Ja znam...

Profil WWW
« Odgovor #57 : Utorak 13.Prosinac2011 - 01:45* »

Nazovi u ZDD i pitaj.
Mislim da je to hrvatska Stevija sto oni imaju...
01/4847-429 a radno vrijeme je na www.zadi.hr
Evidentirano

:bye:      Pozdrav Tony   :bye:

--profesionalni dijabetičar--

Održava i administrira TIM STUDIO

Evidentirano
 Str: 1 2 3 [4]
  Ispis  

Skoči na:  

Održava i administrira TIM STUDIO

Pokreće MySQL Pokreće PHP Hrvatski Savez Dijabetičkih Udruga | Powered by SMF 1.1.16. © 2005, Simple Machines. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!
Stranica je generirana za 0.2 sekundi uz 51 upita.