Ma meni je to grozno,pa šta nisu mogli prekinuti taj dotok inzulina već ako si bila na 2.2 i dati ti samo glukozu..........
Da je to meni bilo u trudovima,šećer 2.2 ja bi umrla od muke i sigurno nebi tiskala dok mi nebi digli šećer.

Inače imam panični strah od hipa,još pri porodu kada ti treba najviše snage..........neznam zašto da bude toliko nizak.............šta fali šećeru 5 ili 6 prilikom poroda,mislim da je to sasvim ok.
Ja kada sam rađala u rijeci,otišla sam u rađaonu sa trudovima i šećer mi je bio 7.2,a nakon poroda koji je trajao sat vremena bio je 4.
Ovdje ne davaju niti glukozu niti inzulin prilikom poroda.
U redu bi mi bilo da se daje inzulin ako je šećer viši,pa da previše ne skoči,ali ako se dođe na porod sa trudovima a šećer je u normali pa čemu onda ta infuzija sa inzulinom,još je tu u pitanju i napor pa je za očekivati da bi taj šećer samo mogao sletiti dolje,kao u mom slučaju.
Pišite mi molim vas koji su vam inzulini najviše odgovarali u trudnoći,s kojima ste imale najbolju regulaciju.................znam da to ovisi od osobe do osobe,ali znatiželjna sam............