Hrvatski Savez Dijabetičkih Udruga
Utorak 07.Veljača2012 - 19:57* *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti: Dobrodošli na novi forum Hrvatskog Saveza Dijabetičkih Udruga.
Ukoliko primjetite probleme u radu foruma, molimo da kontaktirate administratora na email webmaster@zadi.hr
Hvala

Forum   Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija  
 Str: 1 [2]
  Ispis  
Autor Tema: Klinika za ženske bolesti i porode (Zagreb)  (Posjeta: 6663 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
tina ri
Ja znam...

Spol: Ženski

« Odgovor #15 : Četvrtak 19.Veljača2009 - 15:55* »

Ima li u petrovoj više njih koji se brinu za trudnice sa dijabetesom ili je tu samo prof.Đelmiš?
on je najglavniji ili....................
Evidentirano
dtina
Diabetes junior

« Odgovor #16 : Petak 20.Veljača2009 - 13:12* »

Moram se i ja uključiti na ovu temu....valjda sam najaktivnija na Dijabetes i trudnoća
Ja sam oba puta rodila vaginalno....uz inzulin i glukozu koju je prepisao prof.....meni su jedino oni koji su me porađali prebrzo pustili taj inzulin a prof. nije bilo jer je već bilo popodne...srećom skužila sam da sam hipo...rekla babici koja mi je dodala aparatić....bio je oko 2,2....a taman je trebalo tiskat....skužila sam da im je bila mala panika jer nisu znali što samnom...ipak valjda nema puno dijabetičkih trudnica na vaginalnom porodu...srećom uspjela sam to odradit do kraja...kako?...nemam pojma...poslije poroda nakon 2 sata sam već normalno večerala i šećeri su bili kao i prije....
Evidentirano
tina ri
Ja znam...

« Odgovor #17 : Petak 20.Veljača2009 - 20:52* »

Ma meni je to grozno,pa šta nisu mogli prekinuti taj dotok inzulina već ako si bila na 2.2 i dati ti samo glukozu.......... Shocked
Da je to meni bilo u trudovima,šećer 2.2 ja bi umrla od muke i sigurno nebi tiskala dok mi nebi digli šećer. :nono:
Inače imam panični strah od hipa,još pri porodu kada ti treba najviše snage..........neznam zašto da bude toliko nizak.............šta fali šećeru 5 ili 6 prilikom poroda,mislim da je to sasvim ok.

Ja kada sam rađala u rijeci,otišla sam u rađaonu sa trudovima i šećer mi je bio 7.2,a nakon poroda koji je trajao sat vremena bio je 4.
Ovdje ne davaju niti glukozu niti inzulin prilikom poroda.
U redu bi mi bilo da se daje inzulin ako je šećer viši,pa da previše ne skoči,ali ako se dođe na porod sa trudovima a šećer je u normali pa čemu onda ta infuzija sa inzulinom,još je tu u pitanju i napor pa je za očekivati da bi taj šećer samo mogao sletiti dolje,kao u mom slučaju.

Pišite mi molim vas koji su vam inzulini najviše odgovarali u trudnoći,s kojima ste imale najbolju regulaciju.................znam da to ovisi od osobe do osobe,ali znatiželjna sam............ :)
Evidentirano
amna
Ja znam...

« Odgovor #18 : Ponedjeljak 09.Oľujak2009 - 23:44* »

Neko moze dobro podnijeti secer od 2,2, dok je neko u teskoj hipo.

Ja sam primala i ostala na Novorapidu i Inzulatardu. Mislim da meni ta kombinacija najvise odgovara, u odnosu na druge inzuline koje sam primala.

Neki koriste taj Levemir, ne znam kakvo je njegovo dejstvo. Cak sta vise, pitacu da li se koristi u BIH.
Evidentirano
tina ri
Ja znam...

« Odgovor #19 : Petak 13.Oľujak2009 - 11:44* »

Neko moze dobro podnijeti secer od 2,2, dok je neko u teskoj hipo.

Ja sam primala i ostala na Novorapidu i Inzulatardu. Mislim da meni ta kombinacija najvise odgovara, u odnosu na druge inzuline koje sam primala.

Neki koriste taj Levemir, ne znam kakvo je njegovo dejstvo. Cak sta vise, pitacu da li se koristi u BIH.

Da ali šećer od 2,2 brzo sleti dolje,bolje da je malo viši pogotovo na porodu kad se naprežeš.Ja nekad super funkcioniram na 2,a nekad sam koma neznam šta radim.Levemir je odobren za trudnoću bar su mi tako rekli i bolji ja jar nema toliko hipoglikemija kao na inzulatardu ili humulinu,ima ravnomjernije djelovanje.....

Jel tko bio u trudnoći na levemiru uopće??
Evidentirano
stylex
Ja znam...

« Odgovor #20 : Petak 13.Oľujak2009 - 14:23* »

Ja sam bio na Levemiru dok mi je zena bila trudna. :) Jel se i to racuna? :) :) :)
Evidentirano
cathy
Moderator
Ja znam...

« Odgovor #21 : Petak 13.Oľujak2009 - 15:08* »

Ja sam bio na Levemiru dok mi je zena bila trudna. :) Jel se i to racuna? :) :) :)

Naravno. To se duplo racuna. Svi znamo da, kad je zena trudna, najveci dio tereta ipak nosi muz. Sudeci po onome sto vecina muskaraca ima za reci o trudnocama  Grin Grin Grin
Evidentirano

Tony
Administrator
Ja znam...

Spol: Muški

Profil WWW
« Odgovor #22 : Petak 13.Oľujak2009 - 15:11* »

Naravno. To se duplo racuna. Svi znamo da, kad je zena trudna, najveci dio tereta ipak nosi muz. Sudeci po onome sto vecina muskaraca ima za reci o trudnocama  Grin Grin Grin
  :confused: :nono:
Evidentirano

:bye:      Pozdrav Tony   :bye:

--profesionalni dijabetičar--
cathy
Moderator
Ja znam...

« Odgovor #23 : Petak 13.Oľujak2009 - 15:18* »

Ma znaaaam angel Mislim, dio tereta ipak jest na muskarcima, naravno ne kad govorimo o biologiji.
Evidentirano

tina ri
Ja znam...

« Odgovor #24 : Petak 13.Oľujak2009 - 18:14* »

Pa nebi bilo dobro da svih devet mjeseci samo mi žene osjećamo simptome trudnoće,moraju oni isto to iskusiti i nositi se s tim....
Ipak  na nama je najveći dio toga.Hormonalne promjene,višak kila,porod,muka sa šećerom,a oni budu samo malo psihički izmaltretirani i to samo 9 mjeseci.............nemaju se šta buniti.To nije ništa.... Tongue
Evidentirano
« Odgovor #24 : Petak 13.Oľujak2009 - 18:14* »

Evidentirano
dtina
Diabetes junior

« Odgovor #25 : Nedjelja 15.Oľujak2009 - 22:35* »

Nekidan sam bila na kontroli kod dr.B na VV....po njegovoj priči Levemir još nije prošao studiju o korištenju u trudnoći...zapravo u Petrovoj još nisu skupili valjda dovoljan broj kandidatkinja za studiju....
Evidentirano
tina ri
Ja znam...

« Odgovor #26 : Nedjelja 15.Oľujak2009 - 23:02* »

Hvala na obavijesti.To sam i pretpostavljala,dva najbolja inzulina lantus i levemir nula bodova,mora proći 10ak godina da bi dozvolili.
Kakve gluposti pa neće inzulin naškoditi djetetu,nego visoke razine šećera,a ako je regulacija sa dotičnim inzulinom zadovoljavajuća čemu tolika bojazan.Na zapadu je već dozvoljeno davnih dana,mi uvijek za nečim kasnimo.......
Evidentirano
cathy
Moderator
Ja znam...

« Odgovor #27 : Ponedjeljak 16.Oľujak2009 - 09:56* »

Profesor Djelmis je na predavanju u prosincu 2008. rekao da je Levemir - po njemu - OK za trudnocu, i da - u principu - prebacuje pacijentice koje su na Lantusu na Levemir. Ali da je to opet individualno. Plus, uvijek postoji mogucnost da ja nisam dobro razumjela ono sto je rekao.

Edit - jos da dodam samo: naravno, dr. B. je u pravu kad kaze da studija nije jos provedena, ovo gore sto sam napisala nije u suprotnosti s onim sto on kaze. 
« Zadnja izmjena: Ponedjeljak 16.Oľujak2009 - 11:42* cathy » Evidentirano

IvanaL
Diabetički učenik

« Odgovor #28 : Utorak 02.Veljača2010 - 07:55* »

Evo ja kasnim al da se ubacim na temu Petrove i nije mi jasno da takva tema može biti neaktivna a toliko je trudnica kroz nju (Petrovu) prošlo. Ja sad imam tip 1 a u trudnoći se vodio ko gestacijski. Kod mene u bolnici nisu znali kaj bi dok nisam dobila slobodan termin tj krevet u Petrovoj jer nisam iz Zg. Došla sam tamo pregledi vađenje nalaza profili i na kraju (bila tamo 3 dana) priključenje na inzulin Actrapid (valjda se tako piše) i Inzulatard(isto ko u prošloj zagradi) i poslali me doma. Tad su me naručili da dođem 3 tj pred termin jer mi je taman tako i ispadalo za mj da dođem na kontrolu jer ti oni tako naručuju svaka 4 tj opet dođeš kod njih pregled i profili i nalazi i doma. Došla sam i nakon jedne noći provedene tamo ujutro kad je prof.Đ vidio nalaze poslao me doma da neka doma čekam termin da je sve u redu i da se ne brigam i da ću stići do njih kad poćnu trudovi. Tako je i bilo taj utorak me pustio doma a ja u subotu došla roditi i to hitno me muž vozio (molio Boga da ne rodim na AC) došla tamo kroz infuziju mi dali glukozu i duplu dozu inzulina (neznam zakaj duplo) i sam porod tj ležanje na krevetu i porod su trajali neka 3 sata nisu mi dozvolili da se šetam al eto uspjela sam. To je moja prića sa poroda u Petrovoj sad imam tip 1 i znam da mi je opet suđena (ako budem imala još bebača neznam nekako mi je dijabetolog skeptičan)....

A sada: prof.Đ mi je odličan iako ne volim ljude koji ne vole pričati on je stvarno po mom mišljenju jedina osoba kojoj bi dala da odluči što i kako u trudnoći. Ja sam došla sa Hb1Ac 9,2 on nije radio paniku nego sve lijepo polako i na kraju je šećer bio odlićno reguliran pa čovjek ima iskustva i znanja. I prof. I je ok samo me isprepadala da mi dijete ima 7 mm sala na bedrima to kad sam došla u 7 mj trudnoće sa šećerom odmah hitno na inzulin nema čekanja al je prof. Đ idlučio i bilo je da sam to u petak došla u ned. me stavili na inzulin a u uto išla doma.

Imam samo riječi hvale cijelom timu lječnika jer jedino ujutro ih ima hrpa na viziti a kasnije pregledava prof. Đ bar je tako tada bilo. Porodila me neka doktorica koliko sam skužila bila je dežurna(njih par je bilo jer nas je 6 rađalo) a valjda radi na PT2 a ja sam ležala na PT1 pa ju nisam vidjela.

Stvarno bi svakoj trudnici koja ima bilo kakve komplikacije i prije trudnoće da ode u Petrovu ako je to tako moguće i da se posavjetuje sa tim doktorima jer su stvarno odlični. A sestre su isto super i objasnit če ti i pokazati i stalno su tu ako ti kaj zatreba.
Ništa drugo nego hvala Bogu da imamo takvu bolnicu koja je stvarno opet napominjem u mojem slučaju puno olakšala stvari i pomogla i meni i mojem bebaču da sve bude u redu.
MALO sam se raspisala oprostite al eto to je moje iskustvo i savjet za Petrovu.
Evidentirano

Ova web stranica ne sadrži potpune medicinske informacije i sačinjena je kao dodatak, a ne kao zamjena za stručnost, vještinu, znanje i procjenu medicinskog osoblja koje se brine o bolesniku niti kao preporuka za bilo koji određeni program liječenja. Niti jedan bolesnik ne bi smio koristiti informacije sadržane na ovoj web stranici za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenog problema ili bolesti bez konzultacije s kvalificiranim medicinskim osobljem.
 Evidentirano
 Str: 1 [2]
  Ispis  

Skoči na:  

Održava i administrira TIM STUDIO

Pokreće MySQL Pokreće PHP Hrvatski Savez Dijabetičkih Udruga | Powered by SMF 1.1.16. © 2005, Simple Machines. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!
Stranica je generirana za 0.148 sekundi uz 41 upita.