Hrvatski Savez Dijabetičkih Udruga
Subota 04.Veljača2012 - 09:55* *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti: Dobrodošli na novi forum Hrvatskog Saveza Dijabetičkih Udruga.
Ukoliko primjetite probleme u radu foruma, molimo da kontaktirate administratora na email webmaster@zadi.hr
Hvala

Forum   Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija  
 Str: 1 [2] 3
  Ispis  
Autor Tema: Reakcija na mjestu uboda  (Posjeta: 4686 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
tina ri
Ja znam...

Spol: Ženski

« Odgovor #15 : Petak 20.Oľujak2009 - 07:22* »

A da si probam davati u sike. Bi li dobile na volumenu nakon dojenja hahahahahaha  Cheesy

Ma naravno da je prevelika. Sad se muskarci nece sloziti sa mnom. "Ma gdje je prevelika, taman je (odgovara)" Aždaja
Sto veca-to bolja.  laugh 
ej umrijet ću od smijeha.......u cicke ha.... :lol: :lol: :lol:
Poslužit će nama taj inzulin i u druge svrhe Grin
Evidentirano
tina ri
Ja znam...

« Odgovor #16 : Petak 20.Oľujak2009 - 07:27* »

Ja ne znam o cemu vi brijete, cure. Svaka cast JLo, ali nakon sto godinama upraznjavam defensive snacking behavior (tj. stalno nesto grickam da izbjegnem hipoglikemiju, pa onda stalno nesto bockam da izbjegnem hiperglikemiju i sve tako u krug), JLo mi vise nije izazov. Davno sam je prešišala  :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol:.............znači ipak ima efekta.Stvarno smo off topic
Evidentirano
krcko
Ja znam...

« Odgovor #17 : Četvrtak 16.Srpanj2009 - 17:11* »

Da se vratimo na temu, otekline od Levemira mi se vise ne pojavljuju. Jedina stvar koju sam promijenio je da ga ne dajem drito iz frizidera nego na sobnoj temperaturi. To nije pomoglo odmah. Neko vrijeme sam se pikao u mjesta gdje su me otekline manje smetale, tj. u ruke i u 'donji dio ledja' (izgleda da na ovom topicu ne mozemo daleko od guzice Undecided ). Nakon mjesec-dva vise ih nisam primjecivao, a sad se mogu pikat bilo gdje i nema reakcije.

Dakle bila je privremena alergijska reakcija. U proljece me uvijek copi nesto tako. Zifilo ljeto!
Evidentirano

Yorn desh born, der ritt de gitt der gue,
Orn desh, dee born desh, de umn börk! börk! börk!
BRANCI
Tek učim pisati...
**

« Odgovor #18 : Četvrtak 08.Listopad2009 - 23:46* »

što Vam je to JLo.Nova sam pa neznam.Hvala : :bye:
Evidentirano
cathy
Moderator
Ja znam...

« Odgovor #19 : Petak 09.Listopad2009 - 10:44* »

Jennifer Lopez. Spomenuta je ovdje zbog pozadine, tj. guze.
Evidentirano

Neprispodobiva
Ja znam...

« Odgovor #20 : Nedjelja 21.Studeni2010 - 23:47* »

Ja se 26 godina pikam i stvorili su mi se dzepici na mjestima davanja inzulina.

džepići? Shocked
nemam predodžbu kako to izgleda, možete naći neku sliku online (ne mislim vlastitu)? jer pod insulin pockets i insulin skin u gugl pikčrsima ne nalazim ništa slično

i još jedno pitanje - počnu li s vremenom dijabetičari mirisati po inzulinu? (ne bih rekla na temelju onih koje poznajem, ali nisam nijednog baš jako izbliza šnjofala)
« Zadnja izmjena: Nedjelja 21.Studeni2010 - 23:49* Neprispodobiva » Evidentirano
krcko
Ja znam...

« Odgovor #21 : Ponedjeljak 22.Studeni2010 - 13:40* »

Inzulinski dzepic izgleda ovako  Grin

i još jedno pitanje - počnu li s vremenom dijabetičari mirisati po inzulinu? (ne bih rekla na temelju onih koje poznajem, ali nisam nijednog baš jako izbliza šnjofala)

Cuj, ak se ne namjeravas tusirati u inzulinu ne treba te to brinuti.

I love the smell of insulin in the morning

http://www.youtube.com/watch?v=bPXVGQnJm0w
Evidentirano

Neprispodobiva
Ja znam...

« Odgovor #22 : Ponedjeljak 22.Studeni2010 - 14:46* »

Cuj, ak se ne namjeravas tusirati u inzulinu ne treba te to brinuti.

I love the smell of insulin in the morning

http://www.youtube.com/watch?v=bPXVGQnJm0w

laugh

samo se se ti šali s džepićima, al zvuči mrcu scary  :mig: :(

glede mirisa - ne znam, budući da meni inzulin ima miris karbofix ljepila, a svaki dan ga trebam upucavati cca 4 puta, pa tako godinama, činilo mi se logičnim da se osjeti - pa češnjak isto miriši kroz kožu, ili pivo, ili štajaznam.

kad sam kod piva, ne mogu tu naći topik o njemu - znala sam s prijateljima popiti tu i tamo koje pivo (ne on daily basis, nego recimo 1 x tjedno ili 1 x dvotjedno), sad vidim na stranim forumima da ljudi pričaju o nekakvom niskougljikohidratnom pivu (kojega kod nas nema), ja popila prije 5 dana POLA čaše piva i to nakon obroka, te (premda ono navodno u početku diže š, jer ima više UH nego npr vino) poslije iskusila blagu hipo.. kako postići uvjete za jedno pivo nakon jela bez šokova?

Evidentirano
ann
Ja znam...

« Odgovor #23 : Ponedjeljak 29.Studeni2010 - 23:32* »

Vezano uz miris dijabetičara, nadam se da se ne "čujemo" drugima, pitala sam ja muža , pa kaže da ne  zbunjola

Nego, imam jedno pitanje vezano uz one "inzulinske đepove". Prije dva dana sam se išla piknuti s Novorapidom prije večere (GUK 5.6), odabrala sam trbuh i nakon nekoliko pokušaja bockanja, piknula sam se sa 4j., pojela normalnu večericu, da bi mi prije spavanja GUK bio 12.1. Na mjestu uboda sam našla veliku šljivu, pa sam pomislila da je to taj misteriozni đepić zbog kojeg mi je GUK skočio na fantomskih 12 ili....Huh?

p.s. jel osjetite vi koji se kontrolirate na V.V.  u ordinaciji onaj specifični miris/smrad po inzulinu????Užas, muka mi je pri samoj pomisli
Evidentirano
cathy
Moderator
Ja znam...

« Odgovor #24 : Utorak 30.Studeni2010 - 00:16* »

Ne znam to za mirise, ja obično mirišim na Kenzo Flower. Dobro, nekad i po ćevapima i bureku :sarajka:

Iskreno, ne primjećujem miris inzulina, ni na sebi, ni u okolišu. zbunjola
Evidentirano

« Odgovor #24 : Utorak 30.Studeni2010 - 00:16* »

Evidentirano
krcko
Ja znam...

« Odgovor #25 : Utorak 30.Studeni2010 - 10:44* »

Flower power

Od svih problema koje donosi dijabetes, uhvatili ste se smrada inzulina zbunjola Inzulin smrdi kad si tutnes koncentriranu otopinu pod nos, ali kapljica ili dvije ustrcana pod kozu... nema sanse da se to osjeti. Kad udjes u punu cekaonicu na Vuku zaplahne te val opcih ljudskih smradova, a ordinacije i labos smrde kao i svaka bolnica (vjerojatno najvise po sredstvima za ciscenje poda). Fakat nikad nisam osjetio bas specificno miris inzulina.

Nego, imam jedno pitanje vezano uz one "inzulinske đepove". Prije dva dana sam se išla piknuti s Novorapidom prije večere (GUK 5.6), odabrala sam trbuh i nakon nekoliko pokušaja bockanja, piknula sam se sa 4j., pojela normalnu večericu, da bi mi prije spavanja GUK bio 12.1. Na mjestu uboda sam našla veliku šljivu, pa sam pomislila da je to taj misteriozni đepić zbog kojeg mi je GUK skočio na fantomskih 12 ili....Huh?

Ne bih rekao. Meni sljiva ostane vrlo rijetko, ako pogodim zilicu. Najcesce pri davanju inzulina ne bude ni kapljice krvi. Ako curi krv, nekad ostane sljiva, a gotovo uvijek inzulin slabije djeluje jer ga dio iscuri van. Vjerojatno ti se desilo nesto slicno. Poradi na tehnici pikanja, prtljanje i kriva tehnika moze utjecati na djelovanje inzulina.
Evidentirano

Vedran
Ja znam...

Spol: Muški

« Odgovor #26 : Utorak 30.Studeni2010 - 19:37* »

ad 1.) Aj'mo ovako... Gušteraća je lućila inzulin (kako već dugo kod koga) i nitko se nije žalio na miris. Sad kad ga iglom guraš pod kožu - smrdi?

ad 2.) Pogledaj na računu iz apoteke cijenu tog "smrdljivog" inzulina... Cca 450 kn (tu negdje) za 5 penova po 3 ml (15 ml). Budi sigurna da ga ne prolijevaju  :nono:

P.S. Dođeš u očnu kliniku i sve smrdi po - očima?
Bez brige, nije to ništa što sapun ne rješava...
Evidentirano
ann
Ja znam...

« Odgovor #27 : Utorak 30.Studeni2010 - 20:16* »

Citat:
ad 2.) Pogledaj na računu iz apoteke cijenu tog "smrdljivog" inzulina... Cca 450 kn (tu negdje) za 5 penova po 3 ml (15 ml). Budi sigurna da ga ne prolijevaju 

Vidjela sam na svoje oči  da ga špricaju po podu, još su mi rekli da to doma ne radim po podu jer će mi sve smrditi.
A baš sam mislila  :mig:
Evidentirano
Vedran
Ja znam...

Spol: Muški

« Odgovor #28 : Utorak 30.Studeni2010 - 21:47* »

Citat:
Vidjela sam na svoje oči  da ga špricaju po podu, još su mi rekli da to doma ne radim po podu jer će mi sve smrditi.

Oni smiju, jer tamo nema parketa ni tepihića! Može po ploćicama i "industrijskim" podovima.
Evidentirano
Dada
Ja znam...

« Odgovor #29 : Srijeda 01.Prosinac2010 - 10:00* »

Citat:

ne kontam, zašto bi ga špricali po podu?? ako misliš na onu jedinicu-dvije da bi se istisnuo zrak iz novog pena, onda ne može biti tako dramatično Cry
što se tiče smrada, svaka vam čast kako ste to opisali, ne bih se nikada sjetila istaknuti tu osobinu inzulina :) kao problematičnu
u bolnicama stvarno dominiraju svi mogući tjelesni mirisi i nemirisi prekriveni specifičnim mirisom njihovih dezinfekcijskih sredstava, nema jadni inzulin veze s tim...
Evidentirano

Evidentirano
 Str: 1 [2] 3
  Ispis  

Skoči na:  

Ova web stranica ne sadrži potpune medicinske informacije i sačinjena je kao dodatak, a ne kao zamjena za stručnost, vještinu, znanje i procjenu medicinskog osoblja koje se brine o bolesniku niti kao preporuka za bilo koji određeni program liječenja. Niti jedan bolesnik ne bi smio koristiti informacije sadržane na ovoj web stranici za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenog problema ili bolesti bez konzultacije s kvalificiranim medicinskim osobljem.
Pokreće MySQL Pokreće PHP Hrvatski Savez Dijabetičkih Udruga | Powered by SMF 1.1.16. © 2005, Simple Machines. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!
Stranica je generirana za 0.211 sekundi uz 50 upita.