Hrvatski Savez Dijabetičkih Udruga
Subota 04.Veljača2012 - 09:08* *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti: Dobrodošli na novi forum Hrvatskog Saveza Dijabetičkih Udruga.
Ukoliko primjetite probleme u radu foruma, molimo da kontaktirate administratora na email webmaster@zadi.hr
Hvala

Forum   Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija  
 Str: [1] 2
  Ispis  
Autor Tema: seks i hipo  (Posjeta: 4501 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
ana12345
Gost
« : Ponedjeljak 22.Lipanj2009 - 23:47* »

pitanje- kako vi rijesavate, sprijecavate, drzite pod kontrolom razinu secera u krvi za vrijeme seksa?
ja naime ne mogu izaci s time bas najbolje na kraj. redovito mi se secer opako srusi.
jedete li, pijete li sokove prije, za vrijeme, sto radite??
ipak tu tjelesnu aktivnost bas i ne planiramo pa me zanima kako izlazite s tim na kraj?
Evidentirano
Tony
Administrator
Ja znam...

Spol: Muški

Profil WWW
« Odgovor #1 : Utorak 23.Lipanj2009 - 06:47* »

PA bas ttako kako si opisala. Ili neki sok, ili nesto posjesti prije, za vrijeme mi pada cokolada na pamet i tako.
Isto kao i bilo kakva druga neplanirana fizicka aktivnost. Npr penjanje uz stepenice jer je nestalo struje za lift.
Ja osobno nemam takvih problema, barem u vecini slucajeva, pa nisam konkretno niti previse obracao paznju na to.
Evidentirano

:bye:      Pozdrav Tony   :bye:

--profesionalni dijabetičar--
tina ri
Ja znam...

Spol: Ženski

« Odgovor #2 : Utorak 23.Lipanj2009 - 10:19* »

i kod mene to uvijek bude neplanirano naravno mislim na sex,ali zato uvijek kraj kreveta imam neki sok i bombone tako da samo nategnem ako krenemo u akciju ili stavim bombon u usta i sve bude ok....a i njemu nije mrsko kad imam taj bomboncic u ustima  :cerek:
Evidentirano
ana12345
Gost
« Odgovor #3 : Utorak 23.Lipanj2009 - 11:41* »

meni je tesko procijeniti u takvom trenutku stanje, dodjem do toga da budem sva mokra i tek onda shvatim sto se zbiva.
moze istina biti i zabavno usput nesto konzumirati, ali ponekad me to bas smeta sto se ne mogu do kraja opustiti bez razmisljanja o tome i sto redovito zavrsim pijuci i jeduci nakon toga u poluzbunjenom stanju. nekad me to bas frustrira.
Evidentirano
cathy
Moderator
Ja znam...

« Odgovor #4 : Utorak 23.Lipanj2009 - 11:51* »

Moguce da si u remisiji pa da ti secer inace lako spada?

Ovo nije bas direktni savjet... ali ja bih u takvoj situaciji napumpala secer prema gore. Prije nego sto dodje do konkretne akcije nagnes si gustog soka od marelice npr., potrebnu kolicinu procijeni metodom pokusaja i pogreske. Ako poslije skuzis da je previsok, mislim secer, das si malo inzulina da to korigiras.
Evidentirano

ana12345
Gost
« Odgovor #5 : Utorak 23.Lipanj2009 - 11:58* »

ne znam za remisiju, nisam o tome razmisljala.
iako,da-lako mi pada secer. ako sam cijeli dan na nogama, hodam stalno s bocicom soka i jedem cokoladu.
nije mi palo na pamet da drugima nije isto tako  Huh?
Evidentirano
cathy
Moderator
Ja znam...

« Odgovor #6 : Utorak 23.Lipanj2009 - 12:02* »

Ma i jest i nije.

Ako fakat hodam cijeli dan, slicno mi je (ako ujutro sve to ne isplaniram pa si smanjim dozu Levemira). Ali tako mi je samo zbog toga sto inace skoro nikad ne hodam bas cijeli dan.

Kako god, ako me ceka neki fizicki napor, nije mi bed ako pustim secer do 9-10, pa cak i 11-12. Ako to nece trajati dulje od dva-tri sata. (Mislila sam na trajanje hiperglikemije)
Evidentirano

ana12345
Gost
« Odgovor #7 : Utorak 23.Lipanj2009 - 12:22* »

sve to stoji,pustila bih i ja hiperglikemiju samo nije bas da ocekujem svaki put tu fizicku aktivnost.

Evidentirano
cathy
Moderator
Ja znam...

« Odgovor #8 : Utorak 23.Lipanj2009 - 12:41* »

Znam, zato sam ti preporucila gusti od marelice u minutama kada znas da ce nesto biti ali jos nije sasvim pocelo. Lako se konzumira, brzo djeluje. Sok mislim. Grin
Evidentirano

ana12345
Gost
« Odgovor #9 : Utorak 23.Lipanj2009 - 13:02* »

ok, znaci sok od marelice. hvala na savijetu.
kad ga popijem to je znak partneru da ga pozivam i da sam spremna  Grin divno  Grin

Evidentirano
« Odgovor #9 : Utorak 23.Lipanj2009 - 13:02* »

Evidentirano
Tony
Administrator
Ja znam...

Profil WWW
« Odgovor #10 : Utorak 23.Lipanj2009 - 18:17* »

Na kraju ce biti " Pa vidim daraga da imas fetis na sok od marelice...".
Salu na stranu, nije lose nesto imati kraj krevete. Nekoliko puta mi se je desio hipo za vrijeme seksa, i moram priznati nije neki osjecaj.
Evidentirano

:bye:      Pozdrav Tony   :bye:

--profesionalni dijabetičar--
ana12345
Gost
« Odgovor #11 : Utorak 23.Lipanj2009 - 20:35* »

i onda- "da,dragi..ajde me sada baci u polunesvjest"  Grin
ok, da se ovo ne pretvori u neku cudnu temu..
nije bas neki osjecaj,da. meni se skoro pa redovito uspije dogoditi. smeta me sto moram voditi racuna o tome i gubim na neki necin spontanost u cijeloj prici. 
Evidentirano
ane
Diabetički wannabe

« Odgovor #12 : Srijeda 24.Lipanj2009 - 23:50* »

Stvarno je seks malo manje zabavan s tim "hipo-sima", hehe, i to zapravo živcira, bar mene. Pa svakako popij nešto slatko prije, ne ubije to baš spontanost u tolikoj mjeri :) Ja konkretno popijem vode i šećera, i to najradije da me dragi ni ne vidi. Sve ovisi o situaciji, ali ako želiš pravo uživati, moraš se pomiriti s to minimalnog planiranja :mig:
Evidentirano
dado
Ja znam...

Profil WWW
« Odgovor #13 : Četvrtak 25.Lipanj2009 - 22:46* »

zanimljiva tema  :)

meni se to dogodilo samo jednom, možda zato što prakticiramo sex obično iz ručka pa je mala šansa da padnem u hipo.
A to jednom kad se dogodilo bio je čudan osjećaj, sve štima ali alatka ne radi, to mi je bio prvi simptom hipa. Krepali smo od smija  :)

Zato ljudi sexajte se iza obida i sve 5  :bye:
Evidentirano
J.J
Forumski moderator
Ja znam...

« Odgovor #14 : Petak 26.Lipanj2009 - 11:31* »

Meni se to baš često događalo dok sam koristila Inzulatard kao dugodjelujući, na Lantusu puno rjeđe, a na Levemiru se gotovo uoće ne događa, ili sam ja to postala starija pa više na tom planu ne izvodim vratolomije kao ranije Grin
Evidentirano

ave the Earth-It is the only planet with chocoalte!!!!

Evidentirano
 Str: [1] 2
  Ispis  

Skoči na:  

Ova web stranica ne sadrži potpune medicinske informacije i sačinjena je kao dodatak, a ne kao zamjena za stručnost, vještinu, znanje i procjenu medicinskog osoblja koje se brine o bolesniku niti kao preporuka za bilo koji određeni program liječenja. Niti jedan bolesnik ne bi smio koristiti informacije sadržane na ovoj web stranici za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenog problema ili bolesti bez konzultacije s kvalificiranim medicinskim osobljem.
Pokreće MySQL Pokreće PHP Hrvatski Savez Dijabetičkih Udruga | Powered by SMF 1.1.16. © 2005, Simple Machines. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!
Stranica je generirana za 0.248 sekundi uz 42 upita.