Hrvatski Savez Dijabetičkih Udruga
Subota 04.Veljača2012 - 09:20* *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti: Dobrodošli na novi forum Hrvatskog Saveza Dijabetičkih Udruga.
Ukoliko primjetite probleme u radu foruma, molimo da kontaktirate administratora na email webmaster@zadi.hr
Hvala

Forum   Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija  
 Str: [1] 2 3 4
  Ispis  
Autor Tema: Lantus kancerogen?  (Posjeta: 6514 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Tip1
Diabetički učenik

« : Subota 04.Srpanj2009 - 14:50* »

Citat:
Četiri istraživanja pokazala su 'moguću povezanost' između uzimanja lijeka Lantusa, sličnog inzulinu, što ga proizvodi farmaceutska kuća Sanofi-Aventis i 'povećane opasnosti od razvoja karcinoma', izvijestila je u petak Europska udruga za dijabetes (EASD)
Nakon istraživanja provedenih u Njemačkoj, Švedskoj i Švicarskoj EASD je hitno pozvao na 'dodatna istraživanja o mogućoj povezanosti između uzimanja bistre otopine inzulina glagrinea i povećane opasnosti od razvoja karcinoma'.

Iz Sanofi-Aventisa istaknuli su kako su 'rezultati analiza utemeljeni na podacima dobivenim nakon praćenja stanja određenog broja dijabetičara, a ne na temelju kliničkih istraživanja, što, kako smatraju, onemogućuje čvrst zaključak o bilo kakvoj povezanosti između uzimanja Lantusa i pojave kancerogenih tumora, kako tvrde autori istraživanja'.

'Provedena klinička istraživanja nisu pokazala povezanost između pojave inzulina glarginea i pojave kancerogenih tumora', stoji u priopćenju laboratorija Sanofi-Aventisa.

Rezultati četiriju studija, što su ih objavili znanstvenici EASD-a objavljeni su na internetskim stranicama diabetologia-journal.org. Istraživanje provedeno na oko 127.000 dijabetičara koji dobivaju inzulin i onih koji uzimaju Lantus pokazalo je da je, statistički gledano, kod druge skupine pacijenata zamijećen veći broj oboljelih od raka, stoji u priopćenju EASD-a.

http://www.tportal.hr/lifestyle/zdravlje/26633/Moguca-povezanost-izmedu-uzimanja-lijeka-Lantus-i-raka.html
Evidentirano
krcko
Ja znam...

« Odgovor #1 : Subota 04.Srpanj2009 - 23:19* »

Vise informacija ima ovdje: http://www.diabetologia-journal.org/cancer.html

Padalo mi je napamet da bi prtljanje po humanom inzulinu moglo imati nepredvidjene posljedice. No citajuci komentare ljudi s dugim stazem o tome kako je bilo prije analoga, mislim da bas i nemamo izbora. Kaj se daje s pumpama, humani inzulin ili brzodjelujuci analozi? Znam samo da Lev ne ide na taj nacin (procitao u uputama).
« Zadnja izmjena: Utorak 07.Srpanj2009 - 22:27* krcko » Evidentirano

Yorn desh born, der ritt de gitt der gue,
Orn desh, dee born desh, de umn börk! börk! börk!
ana12345
Gost
« Odgovor #2 : Nedjelja 05.Srpanj2009 - 02:16* »

Tip1, sad imas koga tuziti.  Grin
ok, nije mi bas smijesno jer ubrizgavam bas Lantus u sebe.
nekako razmisljam nakon ove studije promijeniti terapiju.
Evidentirano
cathy
Moderator
Ja znam...

Spol: Ženski

« Odgovor #3 : Nedjelja 05.Srpanj2009 - 11:57* »

Vise informacija ima ovdje: http://www.diabetologia-journal.org/cancer.html

Padalo mi je napamet da bi prtljanje po humanom inzulinu moglo imati nepredvidjene posljedice. No citajuci komentare ljudi s dugim stazem o tome kako je bilo prije analogona, mislim da bas i nemamo izbora. Kaj se daje s pumpama, humani inzulin ili brzodjelujuci analogoni? Znam samo da Lev ne ide na taj nacin (procitao u uputama).

U pumpama se koriste ultrabrzi (Humalog, Novorapid ili Apidra), ali naravno moguce je koristiti i humani (Actrapid ili Humulin Regular), mislim da neki tako čine. Ipak, ultrabrzi su praktičniji zbog davanja bolusa.
Levemir se ne koristi u pumpama ne zbog toga što se radi o analogu, nego zato što je sporodjelujući, jednostavno ne bi imalo smisla.
Evidentirano

Tip1
Diabetički učenik

« Odgovor #4 : Nedjelja 05.Srpanj2009 - 14:27* »

dosta mi je šta imam dijabetes, samo mi još rak fali.
Koji inzulin kao zamjenu za Lantus preporučate?
Evidentirano
cathy
Moderator
Ja znam...

« Odgovor #5 : Nedjelja 05.Srpanj2009 - 15:27* »

Svakako razgovaraj s dijabetologom o tome.

Inače, inzulin koji se ponaša slično Lantusu je Levemir. Razlika je što se obično daje u dvije doze, svakih 12 sati.
Levemir je također tzv. inzulinski analog, kao i Lantus, Humalog, Novorapid i Apidra. To znači da se njihova struktura razlikuje od strukture čistog humanog inzulina.
Evidentirano

cathy
Moderator
Ja znam...

« Odgovor #6 : Ponedjeljak 06.Srpanj2009 - 16:03* »

Inace, na stranici HSDU (Hrvatski savez dijabetickih udruga), na cijem smo mi trenutno forumu, ima nesto o aferi Lantus:

http://www.diabetes.hr/?novosti_id=189
Evidentirano

kseki
Dijabetički amater

« Odgovor #7 : Utorak 07.Srpanj2009 - 21:14* »

dosta mi je šta imam dijabetes, samo mi još rak fali.
Koji inzulin kao zamjenu za Lantus preporučate?

Od  2005  sam  na  Lantusu  prije  dva  mjeseca  mi  je  dijagnosticiran  rak,
operiran i nadam se  da  je  zlo  uklonjeno ?

Sada  sam  na  iglama
jel  kriv  lantus  ili  nesto  drugo ?
jel se  netko igra sa necijim  zivotima  ili Huh?Huh?Huh??
Zvao sam  Vuk Vrhovac,  odgovor  je,  da  nemaju  nikakvo  sluzbeno  priopcenje
i  da  Lantus  dalje  prepisuju  pacjentima.

Uz  sve  sto  prolazimo,  netko  se  igra  na  nas  racun.
Evidentirano
Tip1
Diabetički učenik

« Odgovor #8 : Četvrtak 09.Srpanj2009 - 18:40* »

Koliko ti je godina, jel se baviš stresnim poslom, jel pušiš, jel radiš za Novo Nordisk, ... ?
Evidentirano
kseki
Dijabetički amater

« Odgovor #9 : Petak 10.Srpanj2009 - 11:31* »

Vrijeđanje forumaša uklonjeno!
javio sam se  dobro namjerno  a  ti  provokatorski  
ne zelim  ti  nista  lose, samo  ono  kaj sam  ja  prosao i prolazim.

Nasao  sam  jako  dobrog  advokata
« Zadnja izmjena: Subota 11.Srpanj2009 - 08:50* Tony » Evidentirano
« Odgovor #9 : Petak 10.Srpanj2009 - 11:31* »

Evidentirano
cathy
Moderator
Ja znam...

« Odgovor #10 : Petak 10.Srpanj2009 - 12:20* »

kseki, oprosti na ovome postu od Tip1, i svakako ostani ovdje, dobrodosao si. :)

Tip1, sto si tocno mislio reci? 
Evidentirano

kseki
Dijabetički amater

« Odgovor #11 : Petak 10.Srpanj2009 - 13:39* »

kseki, oprosti na ovome postu od Tip1, i svakako ostani ovdje, dobrodosao si. :)

Tip1, sto si tocno mislio reci? 

Pozdrav  Tebi 

Nista  loseg  nisam  mislio
Napisao sam  osobno  iskustvo, ne znam  tko  je  kriv
ali  netko  je 
ili  za  uzrok
ili  za  nepotrebno  uznemiravanje
Evidentirano
kseki
Dijabetički amater

« Odgovor #12 : Petak 10.Srpanj2009 - 13:47* »

@cathy

Samo  dopuna

ja  sam  sa  Lantusom  pre zadovoljan
Evidentirano
cathy
Moderator
Ja znam...

« Odgovor #13 : Petak 10.Srpanj2009 - 14:00* »

Naravno, znam da nista lose nisi mislio, razumijem zasto si povrijedjen, ali dopustimo forumasu Tip1 da pojasni sto je tocno mislio svojim postom. Moguce je da nije zelio provocirati, tako je ispalo - dogadja se na internetu.

S obzirom na sve nove informacije koje imamo o Lantusu, logicno je da pomislis da tvoja dijagnoza moze imati veze s uzimanjem tog inzulina. Nazalost, ne postoji pouzdan nacin da se to utvrdi sa sigurnoscu, zbog toga si dobio takav odgovor na V. Vrhovcu.

Nisam detaljno citala sva silna priopcenja i ostalo vezano za aferu Lantus, samo jednu stvar sam primijetila, a to je da se spominje da eventualni nastanak kancera uvijek ima veze s velikim dozama Lantusa.

Cinjenica je da je Lantus kada se tek pojavio mnogima znatno olaksao zivot, odnosno omogucio daleko bolju kontrolu secera, zahvaljujuci svome ravnom profilu, evo i sam to kazes. Sasvim sigurno nitko nije namjerno dizajnirao inzulin koji ce "usput" i izazivati rak. I zapravo je jos uvijek pitanje izaziva li ga stvarno. Naravno, ako su u firmi koja ga je izbacila na trziste propustili napraviti neka ispitivanja koja bi bila kljucna za ove pretpostavke koje su sad aktualne, to jest njihova krivnja. (Takodjer, jos veca grozota bi bila da su testiranja napravljena i eventualni losi rezultati prikriveni. Ali sve su to nagadjanja.)

Evidentirano

kseki
Dijabetički amater

« Odgovor #14 : Petak 10.Srpanj2009 - 14:18* »

Citat:
Nisam detaljno citala sva silna priopcenja i ostalo vezano za aferu Lantus, samo jednu stvar sam primijetila, a to je da se spominje da eventualni nastanak kancera uvijek ima veze s velikim dozama Lantusa.

Od  pocetka  do  danas  16/14

Sve  je  to  jasno  kao  i  rak  u  danasnje  vrijeme
ali  ako  sam  pridoneses,  ubrizgavanjem  istog  u  organizam
to  je  vec  malo  teza  situacija.

Bit  ce  bolje,  nadam  se   
Evidentirano

Održava i administrira TIM STUDIO

Evidentirano
 Str: [1] 2 3 4
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Hrvatski Savez Dijabetičkih Udruga | Powered by SMF 1.1.16. © 2005, Simple Machines. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!
Stranica je generirana za 0.206 sekundi uz 44 upita.