U ZAGREBU...to je sve sto ti ja mogu reci,a za prvu trudnocu mozes slobodno reci "jupiii sve je proslo u redu,a rodila sam u rijeci"...ja ne kazem da ti sljedeca trudnoca nebi prosla u redu i svaka sljedeca,ali ja se ipak nebi igrala,jer dobro je dok je sve u redu i pod kontrolom,mislim sto se dijabetesa tice,ali ako nesto krene drugim smjerom,zakomplicira se oni se uopce nece zabrinuti niti ti ponuditi neko pametno rjesenje,bar je tako bilo kod mene..kod nas cak ni ne postoji ta prekoncepcijska obrada,a takoder nikome nece pasti na pamet da ti recimo induciraju porod prije termina,takoder im nece pasti na pamet da te posalju na carski rez ako je sve ok i ako si dovoljno otvorena iako ti beba moze biti teska 6 kila,nitko te nece pitati koliki ti je secer dok budes radala,a kamo li da ce ti ga izmjeriti dok budes radala makar to bilo ko i u mom slucaju 12 sati..ostavit ce ti dijete na prsima odma nakon poroda nekih sat vremena iako beba do tada moze pasti u tesku hipoglikemiju kao recimo moj mali koji kojemu nisu mogli izmjeriti secer koliko je bio nizak,pa su me kasnije potpitkivali sta to znaci dali mu je bio jako nizek ili jako visok,jedino je briga oko mog djeteta krenula kad su se stvari do kraja zakomplicirale,kad je dijete poslano na kantridu,tamo su doktori zaista dali sve od sebe evo im cista 5,ali kako su rekli nije bolest bila na vrijeme uocena i lijecena,a moglo se sve to sprijeciti...jos bi mogla tu puno toga nabrojiti,ali nema smisla,dovoljno je reci da nemaju pojma i to je to...zelim ti puno srece di god da se odlucis roditi,ali moj savjet jedan i jedini je da se ne igras nego da se odlucis za zagreb..ako te jos sta zanima pitaj slobodno..pozzz