Hrvatski Savez Dijabetičkih Udruga
Subota 04.Veljača2012 - 09:47* *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti: Dobrodošli na novi forum Hrvatskog Saveza Dijabetičkih Udruga.
Ukoliko primjetite probleme u radu foruma, molimo da kontaktirate administratora na email webmaster@zadi.hr
Hvala

Forum   Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija  
 Str: [1]
  Ispis  
Autor Tema: Voditi trudnoću u Rijeci ili Zagrebu  (Posjeta: 1968 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
mikica
Tek učim pisati...
**

« : Subota 29.Kolovoz2009 - 10:58* »

Pozdrav!

Evo došli smo do toga da smo se u potpunosti bacili na planiranje trudnoće. Prva je bila neplanirana, sve zbrda s dola ali na kraju sve ispalo super, rodila sam prekrasnog sinčića koji sada ima blizu 5 godina. Sve sam vodila u Rijeci i rodila vaginalnim putem. Ali u tom periodu nitko mi nije spominjao Zagreb ni Petrovu. Ja sam nešta malo načula ali odmah su mi rekli da i u Rijeci imam istu skrb. Sad me zanima pošto sam malo iskusnija dal da ostanem u Rijeci ili da se ipak uputim u Petrovu?
Inače dijabetičar sam već 17 godina, na inzulinu, zadnjih pola godine imam pumpicu i šećeri su mi stvarno dobri, napravila sam sve moguće pretrage i sve je ok.

Bok!   :bye:
Evidentirano
tina ri
Ja znam...

Spol: Ženski

« Odgovor #1 : Četvrtak 24.Rujan2009 - 10:24* »

U ZAGREBU...to je sve sto ti ja mogu reci,a za prvu trudnocu mozes slobodno reci "jupiii sve je proslo u redu,a rodila sam u rijeci"...ja ne kazem da ti sljedeca trudnoca nebi prosla u redu i svaka sljedeca,ali ja se ipak nebi igrala,jer dobro je dok je sve u redu i pod kontrolom,mislim sto se dijabetesa tice,ali ako nesto krene drugim smjerom,zakomplicira se oni se uopce nece zabrinuti niti ti ponuditi neko pametno rjesenje,bar je tako bilo kod mene..kod nas cak ni ne postoji ta prekoncepcijska obrada,a takoder nikome nece pasti na pamet da ti recimo induciraju porod prije termina,takoder im nece pasti na pamet da te posalju na carski rez ako je sve ok i ako si dovoljno otvorena iako ti beba moze biti teska 6 kila,nitko te nece pitati koliki ti je secer dok budes radala,a kamo li da ce ti ga izmjeriti dok budes radala makar to bilo ko i u mom slucaju 12 sati..ostavit ce ti dijete na prsima odma nakon poroda nekih sat vremena iako beba do tada moze pasti u tesku hipoglikemiju kao recimo moj mali koji kojemu nisu mogli izmjeriti secer koliko je bio nizak,pa su me kasnije potpitkivali sta to znaci dali mu je bio jako nizek ili jako visok,jedino je briga oko mog djeteta krenula kad su se stvari do kraja zakomplicirale,kad je dijete poslano na kantridu,tamo su doktori zaista dali sve od sebe evo im cista 5,ali kako su rekli nije bolest bila na vrijeme uocena i lijecena,a moglo se sve to sprijeciti...jos bi mogla tu puno toga nabrojiti,ali nema smisla,dovoljno je reci da nemaju pojma i to je to...zelim ti puno srece di god da se odlucis roditi,ali moj savjet jedan i jedini je da se ne igras nego da se odlucis za zagreb..ako te jos sta zanima pitaj slobodno..pozzz :bye:
Evidentirano
marina3
Tek učim pisati...
**

« Odgovor #2 : Utorak 27.Srpanj2010 - 19:37* »

ja ću misim vodit drugu trunoću u Zg ,isto sam imala loša iskustva sa Rijekom ,oni jednostavno nemaju iskustva za trudnice dijabetičarke tj trudnice sa gestacijskim dijabetesom ,niti vode trudnoću na odjelu za ginek.i porod. već na endokrini.Gdje su većinom starci u jako lošem stanju(nažalost) ,a to nije zdravo okruženje za jednu trudnicu,ja bi bila tamo upala u  depresiju da obitelj nije bila uz mene!
Naručila sam se kod dr. Djelmiša 10.08 i to u neku privatnu kliniku,pa ćemo dalje vidjet rekao mi je samo da trudnoću mogu vodit kod njega i šećere moram držat do 6mmola!
Evidentirano
mikica
Tek učim pisati...
**

« Odgovor #3 : Ponedjeljak 09.Kolovoz2010 - 11:44* »

Ja sam rodila prije mjesec dana i cijelu trudnoću vodila u Rijeci. Šećeri su mi skoro stalno bili u normali tako da su me hospitalizirali u 37 tjednu i to na odjelu za trudnice i planirali porod samo što su ih moji prirodni trudovi preduhitrili. Ne znam ko ti je vodio prvu trudnoću ali ako hoćeš mogu ti dati preporuke za doktore koji su meni bili jer sam se jako dobro informirala što se tiće doktora pošto sam bila neodlučna dal ići u Zagreb ili ne. Sada mi je drago da sam se odlučila ostati u Rijeci. Inaće djete rodila prirodnim putem, APGAR 10/10, porođajna težina 3450 a i s prvim isto tako. Sretno i ako bilo šta trebaš javi mi se na pm!!! :bye:
« Zadnja izmjena: Ponedjeljak 09.Kolovoz2010 - 11:49* mikica » Evidentirano
Olei
Diabetes junior

« Odgovor #4 : Četvrtak 06.Siječanj2011 - 22:04* »

a ako smijem pitati dal je tko imao iskustva sa pulskom bolnicom?
Evidentirano
tia55
Diabetes junior

« Odgovor #5 : Petak 22.Travanj2011 - 21:24* »

pozdrav
Ja sam vodila trudnoću u Rijeci i prvu i drugu prvi puta nije bilo sjajno ali završilo je jako dobro sada 8.4 rodio se moj Ivano,porod je bio induciran i prvi i drugi puta u 38.mom tjednu prvi puta sam rodila vaginalno uz pomoć vakum ekstraktora a srui puta na carski.Istina je da na ginekologiji nemaju pojma o dijabetesu ali moj endokrinolog je jako dobro odradio svoj posao tako da su šećeri bili jako dobri a opet za ginekologe imam ovaj puta riječi hvale jer su dali sve od sebe da moja beba dođe na ova j svijet . Moje dijete je odmah po porodu odvedeno na intenzivnu izmjeren mu je šećer napravljen UTZsrca i mozga vađena je krv da nije slučajno posrijedi neka upala i nakon 24 sata bio je uz mene i to sa potpuno urednim nalazima.Što se tiče šećera neznaju puno ali mjerili su mi ga a za pedijatre isto imam riječi hvale jer su napravili sve što treba.S obzirom na moj porod prije 6 godina mislim da su se ipak neke stvari promjenile u pozitivnom smjeru.
Evidentirano
cathy
Forumski moderator
Ja znam...

« Odgovor #6 : Petak 22.Travanj2011 - 22:18* »

Bravo Tia, čestitam na bebi!
Evidentirano

Eva
Staff
Ja znam...

« Odgovor #7 : Subota 30.Travanj2011 - 11:32* »

Tia, pridružujem se čestitkama! Sretno!
Evidentirano

Verba volant, scripta manent.
tina ri
Ja znam...

« Odgovor #8 : Srijeda 11.Svibanj2011 - 08:52* »

cestitam Tia, bas mi je drago da je sve proslo dobro i da se stvari i kod nas popravljaju i idu na bolje :)
Sretno!!
Evidentirano
Hrvatski Savez Dijabetičkih Udruga

Evidentirano
 Str: [1]
  Ispis  

Skoči na:  

Ova web stranica ne sadrži potpune medicinske informacije i sačinjena je kao dodatak, a ne kao zamjena za stručnost, vještinu, znanje i procjenu medicinskog osoblja koje se brine o bolesniku niti kao preporuka za bilo koji određeni program liječenja. Niti jedan bolesnik ne bi smio koristiti informacije sadržane na ovoj web stranici za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenog problema ili bolesti bez konzultacije s kvalificiranim medicinskim osobljem.
Pokreće MySQL Pokreće PHP Hrvatski Savez Dijabetičkih Udruga | Powered by SMF 1.1.16. © 2005, Simple Machines. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!
Stranica je generirana za 0.132 sekundi uz 36 upita.