Hrvatski Savez Dijabetičkih Udruga
Utorak 07.Veljača2012 - 18:47* *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti: Dobrodošli na novi forum Hrvatskog Saveza Dijabetičkih Udruga.
Ukoliko primjetite probleme u radu foruma, molimo da kontaktirate administratora na email webmaster@zadi.hr
Hvala

Forum   Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija  
 Str: [1]
  Ispis  
Autor Tema: Kvaliteta pena  (Posjeta: 1690 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Vedran
Ja znam...

Spol: Muški

« : Nedjelja 18.Listopad2009 - 21:23* »

Dobio sam "redizajnirano" pakovanje Novorapida (sa naranđastim nosačem ampule, a ne samo s naranđastom naljepnicom). Imam dojam da su poboljšali nešto u mehanizmu jer sada bez muke stisnem potreban inzulin. Na "starom" pakovanju Levemira (za usporedbu) nekad treba malo (pre)više sile kako bi se istisnula tekućina. Ako naprave iste promjene na drugim penovima...  :)!
Imate li i Vi sličnih iskustava?
Evidentirano
Lolita
Ja znam...

« Odgovor #1 : Ponedjeljak 19.Listopad2009 - 12:15* »

Da! super su mi ti novi penovi..Najvise mi se sviđa kaj je sad super uocljiva razlika između Novorapida i Levemira jer mi se dogodilo jednom da ih zamijenim..
Dobila sam i nove igle..Novofine Plus.  :s Puno su oštrije, super su
Evidentirano
Zaggy-Kr
Tek učim pisati...
**

Ponekad noču kada nema svjetla...............

« Odgovor #2 : Ponedjeljak 19.Listopad2009 - 17:06* »

Bok! A di ste dobili te inzuline ak smijem znati?Huh??? U kojoj ste bolnici?Huh?
Evidentirano
Lolita
Ja znam...

« Odgovor #3 : Ponedjeljak 19.Listopad2009 - 17:52* »

Bok Zaggy..Ja sam na VV ali bolnica s tim nema veze nego apoteka..Vjerojatno su u mojoj potrosili zalihe starih penova pa sam dobila nove..Postupno ce se svuda zamijeniti jer je ovo novi dizajn..Igle mi je predlozila magistra da probam..veli da su isto nove i da bi trebale biti bolje..I fakat jesu..Sad cu doktoricu traziti da za te igle pise doznake ( iako nisam sigurna dal se ikaj mijenja sifram, to bum se jos raspitala)
Evidentirano
Vedran
Ja znam...

« Odgovor #4 : Ponedjeljak 19.Listopad2009 - 20:55* »

Baš kao što Lolita kaže - bitna je apoteka, a moja je u Vž. Za sada sam isprobao Novorapid, a čekam i novi Levemir (trošim ga sporije).
Još kad probam nove igle...

Kad smo već kod igala...

"Izgubio sam vjeru u ljude.
Izgubio sam nadu u bolje sutra.
Izgubio sam i zdravlje.

Spas sam našao u igli.

Sad heklam i dobro mi je." :)
Evidentirano
Zaggy-Kr
Tek učim pisati...
**

Ponekad noču kada nema svjetla...............

« Odgovor #5 : Srijeda 21.Listopad2009 - 09:55* »

Servus! Da i ja se kontroliram u VV-bolnici,pa sam mislio da tamo preporuče te nove pen-ove. Budem onda sljedeči put pitao u apoteci gdje podižem svoje inzuline(Marija Bistrica),možda i oni imaju takve.Pozdrav svima!
 P.S.Vedran,dobra ti je ova pjesmica!?
Evidentirano
krcko
Ja znam...

« Odgovor #6 : Srijeda 25.Studeni2009 - 21:35* »

Dobio novu kutiju Levemira sa zelenim penovima. Weeeee laugh Jos samo fali da unutra stave zelenu LED diodu i imali bismo svjetlosne maceve

Osim dizajna promijenili su nesto u mehanizmu, sada je lakse stisnuti gumb i pritom se cuje plemenitiji zvuk.
Evidentirano

Yorn desh born, der ritt de gitt der gue,
Orn desh, dee born desh, de umn börk! börk! börk!
Vedran
Ja znam...

« Odgovor #7 : Srijeda 25.Studeni2009 - 22:44* »

"Lakoća stiskanja" je najbitnija stvar.
Sljedeća stvar koju bih volio vidjeti u primjeni je neki način evidencije (bar) zadnje doze i vremena aplikacije.
Na poslu nemam problema, ali doma...
Pogotovo vikendom...
Evidentirano
cathy
Moderator
Ja znam...

Spol: Ženski

« Odgovor #8 : Srijeda 25.Studeni2009 - 22:53* »

i pritom se cuje plemenitiji zvuk.

Yoda has spoken.
Evidentirano

krcko
Ja znam...

« Odgovor #9 : Petak 27.Studeni2009 - 22:24* »

i pritom se cuje plemenitiji zvuk.

Yoda has spoken.

Ae. Plemenitost zvuka znaci da mozes razlikovati pojedine klikove i tako cuti koliko si jedinica dao. Mada je to vjerojatno posljedica lakseg okidanja...
Evidentirano

Yorn desh born, der ritt de gitt der gue,
Orn desh, dee born desh, de umn börk! börk! börk!
« Odgovor #9 : Petak 27.Studeni2009 - 22:24* »

Evidentirano
Davor
Forumski moderator
Ja znam...

Profil WWW
« Odgovor #10 : Nedjelja 29.Studeni2009 - 22:31* »

I ja sam veselko s novim penovima - konacno su uvazili mnogobrojne prigovore vezane za tzv. color coding. I ja zamijenih jednom inzuline...  Umjesto 18jedinica levemira, uzeo 18 jedinica novorapida.... I skoro nisam primjetio i otisao na spavanje. Nevjerojatna slucajnost je da sam to skuzio...

Vedrane prijatelju,
odgovor na tvoje pitanje je NovoPen Echo, upravo predstavljen u Kanadi na IDf konferenciji. Odlican dizajn, broj jedinica u zadnjoj dozi i prije koliko sati si uzeo. Mali problem je sto ces se opet morati pozdraviti sa jednokratnim penovima i morati ces se strpiti da dodje u HR cca godinu dana. S druge strane, oni snalazljiviji ce ga moci kupiti negdje vani i koristiti dalje penfill-ove koje dobijemo od HZZO-a. Napisati cu malo duzi tekst pod rubrikom sa IDF konferencije
Evidentirano

Održava i administrira TIM STUDIO

Evidentirano
 Str: [1]
  Ispis  

Skoči na:  

Ova web stranica ne sadrži potpune medicinske informacije i sačinjena je kao dodatak, a ne kao zamjena za stručnost, vještinu, znanje i procjenu medicinskog osoblja koje se brine o bolesniku niti kao preporuka za bilo koji određeni program liječenja. Niti jedan bolesnik ne bi smio koristiti informacije sadržane na ovoj web stranici za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenog problema ili bolesti bez konzultacije s kvalificiranim medicinskim osobljem.
Pokreće MySQL Pokreće PHP Hrvatski Savez Dijabetičkih Udruga | Powered by SMF 1.1.16. © 2005, Simple Machines. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!
Stranica je generirana za 0.203 sekundi uz 44 upita.