Hrvatski Savez Dijabetičkih Udruga
Utorak 07.Veljača2012 - 19:39* *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti: Dobrodošli na novi forum Hrvatskog Saveza Dijabetičkih Udruga.
Ukoliko primjetite probleme u radu foruma, molimo da kontaktirate administratora na email webmaster@zadi.hr
Hvala

Forum   Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija  
 Str: 1 [2]
  Ispis  
Autor Tema: Jeste li sigurni da ste uzeli inzulin?  (Posjeta: 3172 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
insekt9
Ja znam...

« Odgovor #15 : Ponedjeljak 12.Travanj2010 - 23:06* »

Mozes malo objasniti ovo s promjenom zadaha? Pokusavam shvatiti ketoacidozu i trenutno sam uvjeren da ipak ne moze nastati zbog jedne propustene doze inzulina. Visok secer indirektno osjetim jer se tada obicno osjecam sugavo, ali nemam neki egzaktan pokazatelj (osim glukometra naravno).
Sorry na kasnom odgovoru, jednostavno zaboravim na ovaj forum...
Niej problem u ketoacidozi. Pojavi mi se nekakav ružan okus u ustima. Kao da sam pojeo puno friganog. Ne znam kako bih drugačije to objasnio. I da, oči me počnu peći i počnem ih trljati da se ovlaže. Ovo sa očima je možda i posljedica radom za računalom.
Evidentirano

lokokutić je geometrijski lik oblika čipsa i šatora. Ima tri stranice i žut je
tanjap
Ja znam...

Spol: Ženski

« Odgovor #16 : Petak 16.Travanj2010 - 07:58* »

Evo mog sinocnjeg iskustva.......Poslije vecere sinoc secer 16.... Nije mi nikad toliki, ali ganja me neka viroza s temperaturom, pa se desilo i to. Zacudih se u prvi mah jer sam vecerala povrce....ali dobro, na kraju sebe uvjerim da sam preskocila inzulin, 6j NR. Razmisljam, razmisljam, ali ne mogu se sjetit jesam li, pa prihvacam da nisam,da se vise ne zamaram (tak mi lakse)...... :bonk:.......Uzmem istu dozu jos jednom..............U meduvremenu uzmem i lantus u 22 sata 8j. i zaspim........Trgnem se oko ponoci, preznojena......Izmjerim secer 1.1........Na srecu, probudila sam se........Od danas krece zapisivanje! :nono:
Evidentirano
IvanaL
Diabetički učenik

« Odgovor #17 : Srijeda 19.Svibanj2010 - 10:52* »

meni u zadnje vrijeme jako nizak pa zatim naravno jako visok... neku noć sve lijepo dala inzulin popapala večeru kad usred noći kao pijana nemogu se okrenuti u krevetu sve se vrti kao u polu snu samo u alkoholnom smislu jedva se dovukla da kuhinje i naravno tu je šećer sokić malo djetetove čokolade kaj god sam stigla i naravno da je bipo nizak 2,3 dokotrljam se nazad i ujutro koma 14,3 glavobolja za prolupati i onda opet daj inzulin da se spusti itd itd svako te malo ista priča se ponavlja a čujem da te jutarnje glavobolje i visokarazina šečera ujutro znači da je preko noći bio nizak pa kako onda to regulirati morat ču usred noći početi mjeriti jer mi nije u navici al morat će početi biti. a senilnost se nastavlja ne samo sa inzulinom nego i drugim stvarima kao da imam 80 god a ne toliko koliko imam... uzas
Evidentirano
Lolita
Ja znam...

« Odgovor #18 : Srijeda 19.Svibanj2010 - 13:31* »

IvanaL pa ne smiješ toliko pojesti kad si u hipoglikemiji..normalno da ti je šećer onda visok ujutro..kad pretjeraš...dovoljno ti je deci soka ILI jedna mala jabuka ILI dva tri keksića, a ne sve to.
Znam da je to nekad tešo izdržati jer imaš potrebu pojesti pola špajze ( barem ja), ali nema druge..moraš dati šećeru malo vremena da naraste..zato deci soka i pričekaj pola sata...ako ti onda ne naraste uzmi još malo nečega ( ali malo  :) )
Evidentirano
IvanaL
Diabetički učenik

« Odgovor #19 : Četvrtak 26.Kolovoz2010 - 11:59* »

Znam da je previse al se od panike i pozdrljivosti nemogu zaustaviti... opet nova epizoda al sa gorim razmjerima (usred noci nizak a ujutro koma od visine) i od tada kad se uspijem probuditi (jos uvijek uspjevam) popijem dcl soka ili jabuku i cekam pola sata da vidim kako napredujem i tek onda nazad u kinderbed nema vise papanja svega i svacega.... malo sam se obuzdala.... ali senilnost vlada al i to sam uspjela dovesti u red....
Evidentirano
ann
Ja znam...

« Odgovor #20 : Utorak 30.Studeni2010 - 20:23* »

Meni se desilo danas prije ručka da sam zaboravila piknuti novorapid, išla sam kod mame na ručak i smotali su me, izmjerila sam, zapisala, ali ne i piknula.To sam zaključila tek pri večernjem mjerenju. Ali šećer mi je bio 4.4 prije večere, kao da sam si ga i dala. Hm.
Evidentirano
krcko
Ja znam...

« Odgovor #21 : Utorak 30.Studeni2010 - 20:59* »

Levemir (odn. tvoj dugodjelujuci) je obavio svoje. Vjerojatno je peak nakon rucka bio veci nego sto je trebao biti, ali nije katastrofa ako se ne dogadja cesto. A mozda se i gusteraca jos malo trzucka...
Evidentirano

Yorn desh born, der ritt de gitt der gue,
Orn desh, dee born desh, de umn börk! börk! börk!
ann
Ja znam...

« Odgovor #22 : Srijeda 01.Prosinac2010 - 22:16* »

bit će da je tako. Samo neka se ona trza  :)
Evidentirano
Hrvatski Savez Dijabetičkih Udruga

Evidentirano
 Str: 1 [2]
  Ispis  

Skoči na:  

Ova web stranica ne sadrži potpune medicinske informacije i sačinjena je kao dodatak, a ne kao zamjena za stručnost, vještinu, znanje i procjenu medicinskog osoblja koje se brine o bolesniku niti kao preporuka za bilo koji određeni program liječenja. Niti jedan bolesnik ne bi smio koristiti informacije sadržane na ovoj web stranici za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenog problema ili bolesti bez konzultacije s kvalificiranim medicinskim osobljem.
Pokreće MySQL Pokreće PHP Hrvatski Savez Dijabetičkih Udruga | Powered by SMF 1.1.16. © 2005, Simple Machines. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!
Stranica je generirana za 0.126 sekundi uz 36 upita.