Hrvatski Savez Dijabetičkih Udruga
Subota 04.Veljača2012 - 09:56* *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti: Dobrodošli na novi forum Hrvatskog Saveza Dijabetičkih Udruga.
Ukoliko primjetite probleme u radu foruma, molimo da kontaktirate administratora na email webmaster@zadi.hr
Hvala

Forum   Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija  
Ova web stranica ne sadrži potpune medicinske informacije i sačinjena je kao dodatak, a ne kao zamjena za stručnost, vještinu, znanje i procjenu medicinskog osoblja koje se brine o bolesniku niti kao preporuka za bilo koji određeni program liječenja. Niti jedan bolesnik ne bi smio koristiti informacije sadržane na ovoj web stranici za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenog problema ili bolesti bez konzultacije s kvalificiranim medicinskim osobljem.
 Str: 1 [2]
  Ispis  
Autor Tema: Povrće i ili ugljikohidrati?  (Posjeta: 1963 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
cathy
Moderator
Ja znam...

Spol: Ženski

« Odgovor #15 : Ponedjeljak 29.Oľujak2010 - 22:56* »

Obicno su za hospitalizaciju neka hitna stanja, a visoki HbA1c sam za sebe ne znaci nuzno i hospitalizaciju. Ako nisi u ketoacidozi, ne vidim svrhu.

Ja sam uvijek takve situacije rjesavala u hodu, suradjujuci s dijabetologinjom i uz puno pikanja da bolje shvatim sto se dogadja.
Evidentirano

Dada
Ja znam...

« Odgovor #16 : Utorak 30.Oľujak2010 - 08:23* »

ma nisam mislila ozbiljno naravno, samo sam htjela biti dramatična  :mig:
a bojim se da su me dodatna pikanja i tome slično i doveli ovdje, jer ko bi podnio toliko noćnih hipo, pravi sam rekorder

no, da ne kvarimo povrće i ugljikohidrate mojim scenskim nastupima  laugh
Evidentirano
Dada
Ja znam...

« Odgovor #17 : Utorak 30.Oľujak2010 - 08:42* »

ispravka: ne dodatna pikanja - mjerenje šećera naravno, nego kako bih ih nazvala jer nisam u slangu, pikanja - dodatne jedinice, sorry. i, odsad ću paziti gdje što govorim, jer najčešće počnem s jednom temom pa ispadnem iz konteksta, ne zamjerite  :bye:
Evidentirano
IvanaL
Diabetički učenik

« Odgovor #18 : Srijeda 19.Svibanj2010 - 11:00* »

moja zadnja 2 mj su koma iskreno strah me uopće ići raditi hemoglobin jer sigurno bi bio koma a od urednog šečeraša ispala bi nekontrolirani... madobro da se nadovežem ja npr pojedem kuglicu sladoleda i to bi kao trebalo pokriti inzulinom naravno brzodjelujućim i u par navrata sam tako i napravila i ono malo kasnije šečerko je odličan al zato pred sljedeći obrok znači glavni imam okinavu koliko je visok znači ta glupa kugla sladoleda ne diže ga samo u naredna 2-3 sata nego očito ipak malo (puno) duže stoga ju popapam kad idem s klincem u šetnju i to jako dobru turu pa si ni ne dajem i onda je ajmo reči donekle dobar... joj kad su velike oči a znaš da si štetiš... a kaj možemo.... malo zažmiriti kad ga mjerimo i kaj prije zaboraviti koliku štetu smo si nanjeli sa kuglom sladoleda...
Evidentirano
krcko
Ja znam...

« Odgovor #19 : Srijeda 19.Svibanj2010 - 15:35* »

Meni sladoled dosta brzo prodje kroz sistem. Ako pogodim bolus, kasnije mi obicno ne napravi rusvaj.

Cokolada mi djeluje ovako kako si opisala. Nakon 2h mogu biti OK, ali cu je izmjeriti nakon 4 ili vise sati. Valjda zato sto osim secera ima i puno masnoce...
Evidentirano

Yorn desh born, der ritt de gitt der gue,
Orn desh, dee born desh, de umn börk! börk! börk!
IvanaL
Diabetički učenik

« Odgovor #20 : Četvrtak 26.Kolovoz2010 - 11:16* »

Ma koma.... najgore je kaj pokusavam papati vise povrca i meseka bez kruha i ostalih zlocestih namirnica al opet problemi pogotovo kad popustim pred necim zabranjenim..... problem je i da bi pojela nesto zabranjeno npr. kolac (koji je pravljen doma s bezglutenskim brasnom i posebno odabranim namirnicama da bude sto manje kalorican i sladak) dam si dodatnu kolicinu inzulina brzog naravno i za 2 h secer je ok al se problem javlja kasnije ili kroz noc a najocitiji je drugo jutro .... neznam jel problem u tom nekom naknadnom otpustanju necega tu je negdje pisano o tome da zbog toga i dolazi do jutarnjih hipera....

e da i sad da se nadovezem na ono kravlje-sojino mlijeko neznam koliki je postotak vegetarijanaca dijabeticara ali neki dan sam gledala na tv-u da vegetarijanci i vegani manje oboljevaju od dijabetesa jer upravo masnoce zivotinjskog podrijetla uzrokuju dobivanje na kilazi i potrebu za vise inzulina.... neznam ako ima ko sa takvim iskustvom molim da s nama podjeli da si pripomognemo.....
i da sojino mlijeko sam pila ko mala zbog celijakije jer mi je kravlje bilo zabranjeno..
Evidentirano
Hrvatski Savez Dijabetičkih Udruga

Održava i administrira TIM STUDIO

Evidentirano
 Str: 1 [2]
  Ispis  

Skoči na:  

Održava i administrira TIM STUDIO

Pokreće MySQL Pokreće PHP Hrvatski Savez Dijabetičkih Udruga | Powered by SMF 1.1.16. © 2005, Simple Machines. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!
Stranica je generirana za 0.141 sekundi uz 38 upita.