Hrvatski Savez Dijabetičkih Udruga
Utorak 07.Veljača2012 - 19:04* *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti: Dobrodošli na novi forum Hrvatskog Saveza Dijabetičkih Udruga.
Ukoliko primjetite probleme u radu foruma, molimo da kontaktirate administratora na email webmaster@zadi.hr
Hvala

Forum   Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija  
 Str: [1]
  Ispis  
Autor Tema: Humapen Luxura  (Posjeta: 1698 )
0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.
cathy
Moderator
Ja znam...

Spol: Ženski

« : Subota 20.Veljača2010 - 09:28* »

To je pen za davanje Humaloga, ultrabrzodjelujuceg inzulina kojeg proizvodi Eli Lilly. Pen nije jednokratni.
Izgleda ovako: http://www.humapen.ca/en/
Navodno postoji i verzija Luxura HD koja omogucava davanje po pola jedinice - to bi mi bas trebalo.

Ja imam Humapen Ergo, nabavljen svaki puta u Ljekarni Kozul.  Ovo je Ergo.

Sad vise-manje kako izgledaju, meni su zanimljive i druge stvari (je li teska, kako sjeda u ruku, zatim inkrementi od pola jedinice, ima li memoriju...)

Dakle, zanima me ima li itko iskustvo s Luxurom, moze li se nabaviti u Hrvatskoj (i to HD), kakva je i koliko kosta. Naime, pretpostavljam da je skuplja od Ergo, koja kosta 310 kn i pokriva je HZZO.
Evidentirano

tina ri
Ja znam...

« Odgovor #1 : Nedjelja 21.Veljača2010 - 21:00* »

Evo ja koristim Humapen LUXURA za davanje humaloga,vec duze vrijeme i zadovoljna sam,puno mi je bolja,a i ljepsa od Ergo..ja sam je dobila kod dijabeteloga kad sam zatrazila,ona ih je imala par komada kod sebe,ali takodjer davaju ih i na recept u glavnoj ljekarni u Rijeci..postoji u dvije boje bordo crvena i boja zlata..nije jako teska,ali teza je od Ergo,zato sta je ova plasticna,u biti ko gumena izvana,dok je LUXSURA metalna...takodjer mi se kod Ergo nije svidjalo sta bi mi se prilikom otvaranja znala rastaviti,dok se ova zavidava pa toga nema...
Ova moja nema po pola jedinice vec po 1 jedinicu,ali vidim da si navela 2 vrste,moja je ova prva..i nema memoriju...
Uglavnom lijepa je i elegantna,puno prakticnija od Ergo ja sam jako zadovoljna  :)
Evidentirano
cathy
Moderator
Ja znam...

« Odgovor #2 : Ponedjeljak 22.Veljača2010 - 08:54* »

Hvala puno na informacijama, tina!  Kiss

Steta sto nema memoriju, a ovo za pola jedinice - morat cu ispitati narucuje li se to kod nas. To sto je od metala je fora, ali moze biti nezgodno na aerodromima i slicno, radi rendgenskog pregleda. Ali dobro, to je kategorija za sebe.

Cini mi se da je Humapen Memoir imao memoriju, Davor je pisao o tome na nasem portalu, moram ponoviti gradivo.  

« Zadnja izmjena: Ponedjeljak 22.Veljača2010 - 08:56* cathy » Evidentirano

Davor
Forumski moderator
Ja znam...

Spol: Muški

Profil WWW
« Odgovor #3 : Srijeda 24.Oľujak2010 - 10:41* »

Upravo vidjeh post:

da ja imam luxuru, ali trenutno koristim novorapid jednokratni. Na zalost za nabaviti Luxuru covjek mora biti jako sretne ruke, jer cak i u USA treba imati potvrdu od USA doktora. Moj stari prijatelj je dijabeticki edukator u USA, pa mi covjek dao onu za edukaciju i prijavio gubitak... (pise na njoj - "not for human use" )

Ako zelis mogu ti posuditi da probas, ali isto nema pola jedinice. Razmisljam da predjem na tu apidru. Kako citam ima jednokratnih, ali i ulozaka. Ako su kompatibilni sa humalogom, onda su i sa Luxurom :)

Iako jako cijenim Novonordisk, ta apidra (aventis) ako uistinu najbrze djeluje i najbrze se povlaci, to je ono sto mi treba, jer ne cekam puno od injekcije do klope.

Sto se tice aerodroma, nemas brige. Inzulin kao i novcanik i ostale sitnice, idu u onaj tunel na rengen. Oni vide da je to kemijska ili nesto slicno; i eventualno ce te jednom od deset puta pitati kaj je to i odmah pustiti kad im pokazes. Stalno prolazim kroz ta cuda i vec sam se stvarno usavrsio - ne sviram nikad :)
« Zadnja izmjena: Srijeda 24.Oľujak2010 - 10:50* davor » Evidentirano
cathy
Moderator
Ja znam...

« Odgovor #4 : Srijeda 24.Oľujak2010 - 10:50* »

Hvala na info, ma zapravo najvaznije bi mi bile dvije stvari: memorija i mogucnost davanja po pola jedinice, a to ne ide...tako da, hvala na ponudi, nema veze. Ne kuzim zasto se ne bi mogla kupiti bez posebne lijecnicke preporuke, ako vec imam doznaku za Humapen i jasno je da koristim Humalog... dakle doplatiti, jer pretpostavljam da je skuplja. Sto se tice Amerike, penovi tamo i nisu bas popularni. Znam puno ljudi koji su na MDI i koriste obicne jednokratne sprice i tvrde da im je to zgodnije od pena, i ako zele pen, onda stvarno trebaju posebnu preporuku. Meni je to cudno, al ajd.  

Apidra MISLIM da ide u pen za Lantus, to je isti proizvodjac.
Evidentirano

cathy
Moderator
Ja znam...

« Odgovor #5 : Ponedjeljak 14.Lipanj2010 - 13:59* »

Bila sam neki dan u mojoj omiljenoj ljekarni na nasoj maloj klinici, pa sam usput pitala za penove za Humalog, odnosno Lillyjeve inzuline.

Uglavnom, Humapen Luxura se sada uredno dobije preko doznake (HZZO pokriva 310 kn, mi nista), niti nemaju vise starije modele (Ergo).

Nazalost, nemaju varijantu s memorijom, kao ni onu gdje se moze navinuti po pola jedinice.
Od tih "polujedinicnih" imaju samo pen od NovoNordiska. Dakle, ako netko zeli/treba davati Novorapid (ili bilo koji Novonordiskov inzulin koji se dobiva u uloscima od 3 ml) u dozama koje nisu cijeli brojevi, sada je to izvedivo. 
Evidentirano

Davor
Forumski moderator
Ja znam...

Spol: Muški

Profil WWW
« Odgovor #6 : Četvrtak 17.Lipanj2010 - 11:03* »

Cathy,
odradimo onu kavu (i s Andre) i dobiješ Humapen Memoir na testiranje :bye:
Evidentirano
cathy
Moderator
Ja znam...

« Odgovor #7 : Četvrtak 17.Lipanj2010 - 11:09* »

Moze! Detalji na pm
Evidentirano

Hrvatski Savez Dijabetičkih Udruga

Evidentirano
 Str: [1]
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Hrvatski Savez Dijabetičkih Udruga | Powered by SMF 1.1.16. © 2005, Simple Machines. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!
Stranica je generirana za 0.143 sekundi uz 37 upita.