Hrvatski Savez Dijabetičkih Udruga
Subota 04.Veljača2012 - 08:52* *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti: Dobrodošli na novi forum Hrvatskog Saveza Dijabetičkih Udruga.
Ukoliko primjetite probleme u radu foruma, molimo da kontaktirate administratora na email webmaster@zadi.hr
Hvala

Forum   Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija  
Anketa
Pitanje: Koliki Vam je bio HbA1c u vremenu od 01.01. do 31.03.2010?
4,5 - 5 - 1 (5%)
5,1 - 5,5 - 4 (20%)
5,6 - 6 - 3 (15%)
6,1 - 6,5 - 3 (15%)
6,5 - 7 - 4 (20%)
7,1 - 7,5 - 2 (10%)
7,6 - 8 - 0 (0%)
8,1 - 8,5 - 1 (5%)
8,6 - 9 - 1 (5%)
> 9,1 - 1 (5%)

Ukupno Glasova: 20

Str: [1]
  Ispis  
Autor Tema: HbA1c od 01. 01. do 31. 03. 2010.  (Posjeta: 1655 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Vedran
Ja znam...

Spol: Muški

« : Četvrtak 04.Oľujak2010 - 23:27* »

Lijepo je što imamo sličnu temu, gdje se možemo pohvaliti ili požaliti svojim rezultatom. Ova je tema slično koncipirana, no želja je usporediti se s drugima (u ovom slučaju s njemačkim dijabetičarima) i pogledati kako nam se kreće HbA1c tijekom godine. Kako utječu praznici? Jesmo li bolji kad smo fizički aktivniji (ljeti)? Kakvi smo kada se usporedimo sa drugima? Za usporedbu ću staviti i vrijednost njemačkih forumaša sa sličnog foruma. Pa da vidimo gdje smi i kako nam ide...
Evidentirano
Tony
Administrator
Ja znam...

Profil WWW
« Odgovor #1 : Petak 05.Oľujak2010 - 08:49* »

Svaka cast na temi. Super je...
Ajmo malo klikati pa da vidimo.
Iskreno, sadame to bas interesira.
No, moramo uzeti u obzir da su to podaci od informaticki pismenih ljudi, te da ne odrazavaju u potpunosti stav hrvatskih slatkisa.
Evidentirano

:bye:      Pozdrav Tony   :bye:

--profesionalni dijabetičar--
cathy
Forumski moderator
Ja znam...

Spol: Ženski

« Odgovor #2 : Ponedjeljak 08.Oľujak2010 - 14:31* »

5 glasova, svi ispod 7%, nismo losi Grin :)

Nadam se da ce nas se jos odazvati... anonimno je.

Evidentirano

niki
Tek učim pisati...
**

« Odgovor #3 : Ponedjeljak 05.Travanj2010 - 17:45* »

5 glasova, svi ispod 7%, nismo losi Grin :)

Nadam se da ce nas se jos odazvati... anonimno je.

9??!! HbA1C mi je 9...neregulirana bolest...molim savjet, šta da radim? krenula sam sa 6.1 prije 3 godine, pa 7,1 prošle i sad 9.U depresiji sam
Evidentirano

što te ne ubije,to te ojača!!
cathy
Forumski moderator
Ja znam...

« Odgovor #4 : Ponedjeljak 05.Travanj2010 - 18:24* »

Ideš li dijabetologu, i ako da, je li ti taj doktor OK? Mislim, kužite li se..?

Inače, za početak (a to možeš i bez dijabetologa), mjeri šećer češće i zapisuj rezultate, pa malo analiziraj i pokušaj shvatiti što se događa, i zbog čega. Ne znam brojiš li ugljikohidrate, nije loše informirati se o tome i imati neku grubu sliku u glavi kad koliko pojesti, i s koliko inzulina to pokriti. Izmjeri si i šećer usred noći, navij sat, jednom-dva puta tjedno. I nemoj se obeshrabrivati "lošim" rezultatima, budi tvrdoglava  Grin

Puno stvari utječe na glikemije, i stvarno treba puno truda ponekad da se ostane koliko-toliko "dobro" reguliran. Ali ne daj se, možeš ti to, sigurna sam!   :)
Evidentirano

Vedran
Ja znam...

« Odgovor #5 : Ponedjeljak 05.Travanj2010 - 20:23* »

Lijep pozdrav, Niki!

Citat:
9??!! HbA1C mi je 9...neregulirana bolest...molim savjet, šta da radim? krenula sam sa 6.1 prije 3 godine, pa 7,1 prošle i sad 9.U depresiji sam

Ništa nije strašno, pa ni Hb od 9. Vidi rezultate njemaca. Tvoj Hb ima cca 6% ljudi, a još >4% ima i više. To samo govori kako je i 9 "ljudski" rezultat. Malo mi je čudno kako izražavaš Hb u godinama. "Stisni" malo liječnika. Na kakvoj si terapiji? Sve tri godine potpuno isto ili...? Što se promijenilo kod tebe od prvog mjerenja Hb? Probaj se sjetiti i probaj "ono" od onda, jer ti to očito paše i daje Hb 6,1.
Kao što Cathy kaže, mjeri šećer i vodi dnevnik. Uz to zapiši što i koliko si pojela. Uskoro ćeš uvidjeti kako koja hrana utječe na tebe, te ćeš moći prilagoditi količinu hrane ili inzulina. I najvažnije - ne odustaj.
Prvi korak (najteži) već si napravila - uvidjela si problem. Sad ga još samo treba riješiti. Ako ti možemo pomoći - tu smo. :bye:
Evidentirano
Hrvatski Savez Dijabetičkih Udruga

Evidentirano
 Str: [1]
  Ispis  

Skoči na:  

Ova web stranica ne sadrži potpune medicinske informacije i sačinjena je kao dodatak, a ne kao zamjena za stručnost, vještinu, znanje i procjenu medicinskog osoblja koje se brine o bolesniku niti kao preporuka za bilo koji određeni program liječenja. Niti jedan bolesnik ne bi smio koristiti informacije sadržane na ovoj web stranici za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenog problema ili bolesti bez konzultacije s kvalificiranim medicinskim osobljem.
Pokreće MySQL Pokreće PHP Hrvatski Savez Dijabetičkih Udruga | Powered by SMF 1.1.16. © 2005, Simple Machines. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!
Stranica je generirana za 0.119 sekundi uz 37 upita.