Hrvatski Savez Dijabetičkih Udruga
Utorak 07.Veljača2012 - 19:06* *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti: Dobrodošli na novi forum Hrvatskog Saveza Dijabetičkih Udruga.
Ukoliko primjetite probleme u radu foruma, molimo da kontaktirate administratora na email webmaster@zadi.hr
Hvala

Forum   Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija  
Anketa
Pitanje: Koliki Vam je bio HbA1c u vremenu od 01.01. do 31.03.2010?
4,5 - 5 - 1 (5%)
5,1 - 5,5 - 4 (20%)
5,6 - 6 - 3 (15%)
6,1 - 6,5 - 3 (15%)
6,5 - 7 - 4 (20%)
7,1 - 7,5 - 2 (10%)
7,6 - 8 - 0 (0%)
8,1 - 8,5 - 1 (5%)
8,6 - 9 - 1 (5%)
> 9,1 - 1 (5%)

Ukupno Glasova: 20

Str: [1]
  Ispis  
Autor Tema: HbA1c od 01. 01. do 31. 03. 2010.  (Posjeta: 1658 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Vedran
Ja znam...

Spol: Muški

« : Četvrtak 04.Oľujak2010 - 23:27* »

Lijepo je što imamo sličnu temu, gdje se možemo pohvaliti ili požaliti svojim rezultatom. Ova je tema slično koncipirana, no želja je usporediti se s drugima (u ovom slučaju s njemačkim dijabetičarima) i pogledati kako nam se kreće HbA1c tijekom godine. Kako utječu praznici? Jesmo li bolji kad smo fizički aktivniji (ljeti)? Kakvi smo kada se usporedimo sa drugima? Za usporedbu ću staviti i vrijednost njemačkih forumaša sa sličnog foruma. Pa da vidimo gdje smi i kako nam ide...
Evidentirano
Tony
Administrator
Ja znam...

Profil WWW
« Odgovor #1 : Petak 05.Oľujak2010 - 08:49* »

Svaka cast na temi. Super je...
Ajmo malo klikati pa da vidimo.
Iskreno, sadame to bas interesira.
No, moramo uzeti u obzir da su to podaci od informaticki pismenih ljudi, te da ne odrazavaju u potpunosti stav hrvatskih slatkisa.
Evidentirano

:bye:      Pozdrav Tony   :bye:

--profesionalni dijabetičar--
cathy
Forumski moderator
Ja znam...

Spol: Ženski

« Odgovor #2 : Ponedjeljak 08.Oľujak2010 - 14:31* »

5 glasova, svi ispod 7%, nismo losi Grin :)

Nadam se da ce nas se jos odazvati... anonimno je.

Evidentirano

niki
Tek učim pisati...
**

« Odgovor #3 : Ponedjeljak 05.Travanj2010 - 17:45* »

5 glasova, svi ispod 7%, nismo losi Grin :)

Nadam se da ce nas se jos odazvati... anonimno je.

9??!! HbA1C mi je 9...neregulirana bolest...molim savjet, šta da radim? krenula sam sa 6.1 prije 3 godine, pa 7,1 prošle i sad 9.U depresiji sam
Evidentirano

što te ne ubije,to te ojača!!
cathy
Forumski moderator
Ja znam...

« Odgovor #4 : Ponedjeljak 05.Travanj2010 - 18:24* »

Ideš li dijabetologu, i ako da, je li ti taj doktor OK? Mislim, kužite li se..?

Inače, za početak (a to možeš i bez dijabetologa), mjeri šećer češće i zapisuj rezultate, pa malo analiziraj i pokušaj shvatiti što se događa, i zbog čega. Ne znam brojiš li ugljikohidrate, nije loše informirati se o tome i imati neku grubu sliku u glavi kad koliko pojesti, i s koliko inzulina to pokriti. Izmjeri si i šećer usred noći, navij sat, jednom-dva puta tjedno. I nemoj se obeshrabrivati "lošim" rezultatima, budi tvrdoglava  Grin

Puno stvari utječe na glikemije, i stvarno treba puno truda ponekad da se ostane koliko-toliko "dobro" reguliran. Ali ne daj se, možeš ti to, sigurna sam!   :)
Evidentirano

Vedran
Ja znam...

« Odgovor #5 : Ponedjeljak 05.Travanj2010 - 20:23* »

Lijep pozdrav, Niki!

Citat:
9??!! HbA1C mi je 9...neregulirana bolest...molim savjet, šta da radim? krenula sam sa 6.1 prije 3 godine, pa 7,1 prošle i sad 9.U depresiji sam

Ništa nije strašno, pa ni Hb od 9. Vidi rezultate njemaca. Tvoj Hb ima cca 6% ljudi, a još >4% ima i više. To samo govori kako je i 9 "ljudski" rezultat. Malo mi je čudno kako izražavaš Hb u godinama. "Stisni" malo liječnika. Na kakvoj si terapiji? Sve tri godine potpuno isto ili...? Što se promijenilo kod tebe od prvog mjerenja Hb? Probaj se sjetiti i probaj "ono" od onda, jer ti to očito paše i daje Hb 6,1.
Kao što Cathy kaže, mjeri šećer i vodi dnevnik. Uz to zapiši što i koliko si pojela. Uskoro ćeš uvidjeti kako koja hrana utječe na tebe, te ćeš moći prilagoditi količinu hrane ili inzulina. I najvažnije - ne odustaj.
Prvi korak (najteži) već si napravila - uvidjela si problem. Sad ga još samo treba riješiti. Ako ti možemo pomoći - tu smo. :bye:
Evidentirano
Hrvatski Savez Dijabetičkih Udruga

Evidentirano
 Str: [1]
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Hrvatski Savez Dijabetičkih Udruga | Powered by SMF 1.1.16. © 2005, Simple Machines. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!
Stranica je generirana za 0.111 sekundi uz 38 upita.