Hrvatski Savez Dijabetičkih Udruga
Utorak 07.Veljača2012 - 19:15* *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti: Dobrodošli na novi forum Hrvatskog Saveza Dijabetičkih Udruga.
Ukoliko primjetite probleme u radu foruma, molimo da kontaktirate administratora na email webmaster@zadi.hr
Hvala

Forum   Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija  
 Str: [1]
  Ispis  
Autor Tema: Neka nova metoda lijecenja  (Posjeta: 1639 )
0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.
Gorki
Diabetički wannabe

« : Petak 12.Oľujak2010 - 11:00* »

Jutros sasvim slucajno gledajuci njemacki kanal N24 primjetih vjest da postoji neka nova metoda lijecenja dijabetisa, koliko sam shvatio radi se o manjoj operaciji koja kako navode moze postici i cak potpuno izljecenje.
Ako neko zna bolje njemacki trenutno se taj info nalazi na teletekst stranici 171 navedenog kanala pa neka  nam detaljnije objasni o cemu se radi :mig:                                   
Evidentirano
cathy
Forumski moderator
Ja znam...

Spol: Ženski

« Odgovor #1 : Petak 12.Oľujak2010 - 11:05* »

Možeš li staviti direktni link na to?
Evidentirano

Gorki
Diabetički wannabe

« Odgovor #2 : Petak 12.Oľujak2010 - 22:33* »

Zao mi je nemam link, gledao sam na TV-u, teletext str 171
Evidentirano
cathy
Forumski moderator
Ja znam...

Spol: Ženski

« Odgovor #3 : Subota 13.Oľujak2010 - 08:51* »

Nemam taj program, ali moram reći da ne znam njemački (ali znam tko zna pa bih zamolila za pomoć).

Dakle, ne mogu komentirati tu vijest, ali mogu spomenuti jednu sličnu informaciju. Radilo se o kirurškom liječenju pretilosti (negdje na zapadu), dakle pretjerane debljine. Ne sjećam se koji točno zahvat je bio u pitanju, možda želučana premosnica. Uglavnom, predloženo je od strane struke da se te operacije rade na teret držvnog osiguranja, jer se ispostavilo da na taj način dolazi do sprečavanja ili izlječenja od dijabetesa tipa 2 kod takvih pacijenata.

Ja sad nemam točne epidemiološke podatke, ali mislim da u razvijenom svijetu puno ljudi, možda čak i većina, s tipom 2 svoj dijabetes može "zahvaliti" svojoj debljini. Gubljenje tog sala može dovesti do "izlječenja" - u stvari, ti ljudi i dalje imaju sklonost tipu 2 i vjerojatno određeni stupanj rezistencije na inzulin, ali nakon drastičnog smanjenja tjelesne mase, nekada im ne trebaju više nikakvi lijekovi.

Druga vrsta operacija odnosi se na tip 1, kada se radi transplantacija stanica koje luče inzulin, s kadavera (mrtvog darovatelja). Kao i poslije svake transplantacije, potrebno je uzimati lijekove protiv odbacivanja, što nosi određene rizike. Postoje različiti protokoli za davanje tih lijekova, različiti medicinski timovi koriste različite protokole.

Znam za slučaj gdje je takva transplantacija napravljena u bolnici Merkur, i osoba jei par godina nakon toga bila potpuno neovisna o vanjskom inzulinu.

AFAIK, obično se takve operacije rade ljudima koji imaju puno komplikacija, kao npr. zatajenje bubrega (pa se usput transplantira i bubreg), ili npr. skoro svakodnevno doživljavaju hipoglikemijske kome... ne znam više detalja, to treba pitati liječnike.

Evidentirano

Vedran
Ja znam...

Spol: Muški

« Odgovor #4 : Subota 13.Oľujak2010 - 18:38* »

Na žalost, ne "lovim" taj program, a nisam niti naišao na slične informacije. Polako, bude već negdje nešto "isplivalo" ili "izgooglalo". Grin
Jedino što sam pronašao http://www.n24.de/news/newsitem_5916814.html govori o nužnosti kontrole urina na prisutnost bjelančevina (mikroalbuminija). Pretragu bi trebalo raditi najmanje jednom godišnje. Tu preporuku daje berlinska organizacija diabetesDE povodom svjetskog dana bubrega (11. ožujka). Bubrezi se mogu "poštediti" ako se snize vrijednosti šećera u krvi, masnoće i krvni tlak. Nepušenje i ograničeni unos kuhinjske soli i bjelančevina također pridonose očuvanju bubrega.
Bolesti bubrega druga su po brojnosti komplikacija kod dijabetičara (nakon amputacija), no često se prekasno otkriva. Visoke vrijednosti šećera u krvi i krvnog tlaka dovode do oštećenja kapilara u bubrezima. Zato je kod dijabetičara smanjena njihova učinkovitost filtriranja. Da bubrezi više ne rade ispravno pokazuje prisutnost bjelančevine albumin u urinu. Već mala količina ukazuje na nastajuću opasnost.
« Zadnja izmjena: Subota 13.Oľujak2010 - 19:00* Vedran, Reason: dopuna » Evidentirano
djani.jv
Diabetički wannabe

« Odgovor #5 : Utorak 29.Lipanj2010 - 15:55* »

Evo mozda nesto nesto veoma zanimljivo,naime radi se o maticnim celijama tj. operciji ili hirurskom zahvatu koji se radi u Kelnu.Naime unazad par dana obavio sam razgovor sa zaposlenicima iz Vederme iz Novog Sada koji su zastupnici XCell klinike iz Dizeldorfa i od njih sam dobio informacije o cemu se tu zapravo radi.Ukoliko je tacno da se kako kod dijabetesa tipa1 tako i kod dijabetesa tipa2 odmah nakon tretmana vide znatna poboljsanja mislim da je upravo to sto je za sada jedina nada po pitanju potpunog ozdravljenja od dijabetesa.Ukoliko jos neko ima bilo kakve informacije u vezi ovoga molio bih sve da se sto aktivnije ukljuce u ovu temu da bi dosli do sto vise informacija i spoznaja o mogucem izlijecenju dijabetesa.
Evidentirano
krcko
Moderator
Ja znam...

« Odgovor #6 : Utorak 29.Lipanj2010 - 18:41* »

Ovdje smo vec pricali o tome. Baci oko na ove grafikone. Prema njihovim sluzbenim podacima, samo kod 50% tretiranih pacijenata primijecena je "neka vrsta poboljsanja". Meni to ne djeluje jako spektakularno.
« Zadnja izmjena: Utorak 29.Lipanj2010 - 18:46* krcko » Evidentirano

Yorn desh born, der ritt de gitt der gue,
Orn desh, dee born desh, de umn börk! börk! börk!
Hrvatski Savez Dijabetičkih Udruga

Održava i administrira TIM STUDIO

Evidentirano
 Str: [1]
  Ispis  

Skoči na:  

Ova web stranica ne sadrži potpune medicinske informacije i sačinjena je kao dodatak, a ne kao zamjena za stručnost, vještinu, znanje i procjenu medicinskog osoblja koje se brine o bolesniku niti kao preporuka za bilo koji određeni program liječenja. Niti jedan bolesnik ne bi smio koristiti informacije sadržane na ovoj web stranici za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenog problema ili bolesti bez konzultacije s kvalificiranim medicinskim osobljem.
Pokreće MySQL Pokreće PHP Hrvatski Savez Dijabetičkih Udruga | Powered by SMF 1.1.16. © 2005, Simple Machines. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!
Stranica je generirana za 0.166 sekundi uz 40 upita.