Dakle, evo mene doma sa mojim inzulinima , flexpenovima za koje prije par dana nisam znala da postoje ...

U bolnici su mi dali Apidru i Levemira. A doktor je napisao uputu za doma : Novo rapid i Levemir.
Znači kad odem svojoj doktorici ona mi bu to napisala.
Glavna sestra veli da su Apidra i Novorapid skoro isti a kako su Levemir i Novo Rapid od istog proizvođača, bolje da tu kombinaciju koristim.
A moje pitanjce je vezano za nekaj drugo. Dakle, ja sam u bolnici sve fino svladala, zaista sam se trudila i samouvjereno otišla doma. Dobila sve pohvale kak sam fino shvatila.

Naravno da sam puna nedoumica sam se pravim ...

..tak mi je malo lakše

Ovo nisam pitala - ti flexpenovi - oni imaju ampulu/uložak sa inzulinom od 3 ml ... i to traje neko vrijeme,
i onda kad se potroši sve skupa se baci jel tak? Mislim da je sestra rekla da je to jednokratna stvračica. Znači ne dodaje se nova ampula/uložak ?
Pitanje dva :
kak često mijenjate iglice, tj. kolko puta se piknete sa istom? ( ak ne želite reći javno pošaljite mi poruku

)
Isto pitanje i za onaj aparatić kad piknemo prst da izmjerimo guk.
I još samo jedno ( ak postoji već takva tema i odgovor uputite me...):
je
l ja dobivam te flexpenove prek hzzo-a, kolka je participacija ak treba participirati..

?
...ma valjda bum sutra sve saznala, al u vas stručnjake se isto pouzdajem da ćete mi moć odgovoriti i odvesti me na pravi put ak trebam kaj tražiti i tak...
Unaprijed hvala svima, već sam jednom rekla - ovaj forum je prava stvar !