Hrvatski Savez Dijabetičkih Udruga
Utorak 07.Veljača2012 - 19:39* *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti: Dobrodošli na novi forum Hrvatskog Saveza Dijabetičkih Udruga.
Ukoliko primjetite probleme u radu foruma, molimo da kontaktirate administratora na email webmaster@zadi.hr
Hvala

Forum   Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija  
 Str: [1]
  Ispis  
Autor Tema: broj obroka  (Posjeta: 1010 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
fink_notle
Diabetes junior

« : Srijeda 31.Oľujak2010 - 21:25* »

Pozdrav, pitanje za one DM1 - kakvo iskustvo imate s brojem obroka tokom dana? Mene su prvo naucili na tri glavna i dva medjuobroka i tada mi je secer bio OK, a tada mi je drugi lijecnik savjetovao tri obroka, bez medjuobroka. Ovo drugo rjesenje rezultiralo je nereguliranijim secerom jer se unosi vise hrane odjednom, a rezultiralo je i debljanjem.
Hvala.
Evidentirano
Vedran
Ja znam...

Spol: Muški

« Odgovor #1 : Srijeda 31.Oľujak2010 - 21:39* »

Iako sam tip 2, u tvom pitanju nalazi se i odgovor.
Kad si bio na 3+2 obroka i šećer ti je bio OK. Zašto to ići mijenjati? Huh? Mijenja se kad nešto ne valja (a to imaš sada, sa 3 obroka). Vrati se na bolje. Čak dapaće, sa stajališta šećera bilo bi najbolje da jedemo kao inzulinska pumpa - svako malo (ali i malu količinu).
Usput, svima su nam savjetovali 3+2 obroka kod specijalista dijabetologa.
Ako ti je liječnik koji ti je savjetovao tri obroka usput, reci mu kako ti je sada i objasni mu kako je bilo ranije.
« Zadnja izmjena: Srijeda 31.Oľujak2010 - 21:41* Vedran » Evidentirano
fink_notle
Diabetes junior

« Odgovor #2 : Srijeda 31.Oľujak2010 - 21:47* »

Iako sam tip 2, u tvom pitanju nalazi se i odgovor.
Kad si bio na 3+2 obroka i šećer ti je bio OK. Zašto to ići mijenjati? Huh? Mijenja se kad nešto ne valja (a to imaš sada, sa 3 obroka). Vrati se na bolje. Čak dapaće, sa stajališta šećera bilo bi najbolje da jedemo kao inzulinska pumpa - svako malo (ali i malu količinu).
Usput, svima su nam savjetovali 3+2 obroka kod specijalista dijabetologa.
Ako ti je liječnik koji ti je savjetovao tri obroka usput, reci mu kako ti je sada i objasni mu kako je bilo ranije.

eto mijenjalo se jer imam relativno frišku dijagnozu i pozorno slušam doktore. i mene je iznenadio suprotan savjet doktora iz iste medicinske ustanove, no to nije problem, ionako mi je draze jesti 5-6 puta dnevno :)
Evidentirano
mirela78
Ja znam...

Spol: Ženski

« Odgovor #3 : Četvrtak 01.Travanj2010 - 21:46* »

I ja sam tip 2. Imam 3 glavna obroka, 2 medju obroka i nocni obrok tik prije spavanja. Odgovara mi to, seceri su mi ok. Ne mislim mijenjati. Cak sam i uvela vise voca (osim 2-3 vocke dnevno) jer mi je imunitet strasno opao i nema negativnih posljedica. Naravno, uz dogovor sa dijabetologinjom.

Svaki ogranizam je drugaciji i mislim da se trebamo drzati onoga sto nasem organizmu odgovara, a rezultira dobrim, reguliranim 
ili, u najgorem slucaju, prihvatljivim secerom.
Evidentirano
Hrvatski Savez Dijabetičkih Udruga

Evidentirano
 Str: [1]
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Hrvatski Savez Dijabetičkih Udruga | Powered by SMF 1.1.16. © 2005, Simple Machines. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!
Stranica je generirana za 0.111 sekundi uz 29 upita.