Pozdrav,
Novi sam u svemu ovome i još mi nije dijagnosticiran dijabetes niti jednog tipa pa pošto je moja tjelesna masa malo veče

pišem u ovoj rublici.
Prije dva dana sam slučajno izmjerio šečer s onim malim aparatičem i
ostao sam zapanjen, naime na dispayu je pisalo 16.5

Mjerenje je izvšeno oko 1,5- 2 sata nakon doručka.
Sutra dan je ponovo mjereno ovoga puta 1 sat nakon doručka i bilo je 10,5, te sam treći dan mjerio natašte i bio je 10,2.
Prije 2 mjeseca sam radio krvnu sliku i bio je oko 5-6 te to nisam smatrao zabrinjavajučim i niti na jednom dosadašnjem vađenju krvi nije bilo naznaka neke veče povišenosti.
Pošto imam problema s osteomiyalitisom i ranom koja curi veći niz godina ovaj nalaz šečera me skroz dotukao.
Trenutno sam na terapijama u barokomori i svakodnevno se susrečem s osobama koje boluju od šečerne bolesti i gledam njihove rane od amputiranih djelova te sam se i sam uplašio da sam i tome s ovim šečerom vrlo blizu

U vrijeme tih velikih izmjerenih vrijednosti i tjedan dva prije prehrana mi je stvarno bila kako da kažem užasna ( masna, slatka i sve što ne valja )
Sam sebe sam pokušo utješiti da je toliki šečer rezultat upravo prehrane, pa čak i osobe s kojima sam na terapijama a koji boluju od šečerne bolesti tješili su me da se jako puno može postići samom prehranom, ali molio bih i vaša iskustva pogotovo što tražeči po netu nalazim maximalne veijdnosti šečera oko 12 , a ja sam imao 16- bože ovo nije moguče !!
Može li neko pojašnjenje i smjernice, iako sam poče držati djetu ići ču u laboratorij vaditi krv za tjedan dana dok se malo organizam navikne na manje kalorija i dok sigurno velike kolićine nezdravih tvari unetih u zadnje vrjeme malo ne izlapi.
Toliko za prvi puta i unaprjed se zahvaljujem