|
cathy
|
 |
« : Srijeda 16.Lipanj2010 - 11:19* » |
|
Mislim da mi treba nesto za drzanje inzulina (narocito Levemira  ) kada nije u frizideru a vani je npr. preko 35 Celzija: http://www.friouk.com/buy/Duo Zanima me je li itko koristi Frio bag, kako je najjednostavnije nabaviti ga, i slicno.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
|
|
ana12345
Gost
|
 |
« Odgovor #2 : Srijeda 16.Lipanj2010 - 15:40* » |
|
citam malo po stranim forumima. neki su eksperimente napravili i dosli do zakljucka kako frio spusta temperaturu za svega 3-4 stupnja od okoline. nije bas neka velika sreca u pitanju. dalje rasprava kako ovisi i o vlaznosti zraka koliko ce frio hladiti, a ne samo o vanjskoj temperaturi. uglavnom, nisam nekako sigurna da je bas neko super rijesenje u pitanju. sigurno je bolje imati tako nesto nego ne, ali ocekivala sam puno vise od te torbice.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
cathy
|
 |
« Odgovor #3 : Srijeda 16.Lipanj2010 - 15:48* » |
|
Ma meni to sve ovako nekako izgleda:
Inzulin ne bi trebao ici na preko 28 Celzija. U principu, cak i kada je vani dosta vruce, ako je u torbi, pa u jos necemu, sanse da se tako pregrije i nisu velike. I ako se desi, ne traje dugo (ja pocinjem krepavati i trcim u zaklon).
Dosad sam uvijek nosila pen s Humalogom na plazu, pazila da bude u hladu itd., i nikad mi se nije pokvario. Medjutim, Levemir je - cini mi se iz iskustva - dosta osjetljiv, ne samo na toplinu. Pa sam skuzila da ne zelim riskirati, i pao mi je napamet Frio bag. Jer ovi pokretni frizideri mi se cine "opasni", moguce je da dodje do toga da se inzulin zaledi, a to se nikako ne smije dogoditi.
Ako ce spustiti za 4 stupnja, to mi se cini OK, bitno je da ne ide previse gore. Ne ocekujem "hladjenje" u pravom smislu rijeci.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Jozic
|
 |
« Odgovor #4 : Srijeda 16.Lipanj2010 - 17:22* » |
|
Mi koristimo Frio Insulin Pump Wallet za insulinsku pumpu preko ljeta. U Torontu ljeti dnevne temperature znaju biti jako visoke i Sara dosta vremena provodi u dnevnim kampovima gdje je po citav dan napolju. Zbog toga ponekad umjesto regularne futrole za pumpu (SPIbelt) koristiomo Frio. Ono sto je bitno da bi Frio odrzavao hladnocu je da je na prozracnom mjestu. Znaci ne mozes ga na duzi period ubaciti u neku torbu ili sl. Sto se tice drzanja inzulina na plazi, ljeti u transportu i sl. mi uvijek koristimo one male cooler-e u kojima stavimo smrznute uloske i nikada nismo imali problema. Sto se tice nabavke mi godinama sav materijal nabavljamo postom preko www.diabetesexpress.ca.
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: Srijeda 16.Lipanj2010 - 17:25* Jozic »
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Virtuallmommy
|
 |
« Odgovor #5 : Utorak 24.Kolovoz2010 - 16:15* » |
|
Samo da se nadovežem, mi smo isto naručili tu FRIO torbicu za pumpu i moram reći da je stvarno odlična. Jedina je kvaka da se mora držati na prozračnom, ne u torbi, ili zatvoreno. Pumpa je stvarno znala biti hladna, hladna nakon što smo je izvadili van. Odličan patent.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
krcko
|
 |
« Odgovor #6 : Subota 09.Srpanj2011 - 13:26* » |
|
Od nedavno imaju FRIO torbicu za dva pena u Medilabu u Hondlovoj. Nije bas jeftino, kosta 200 kn. Sastoji se od dva omota. Unutrasnji je pamucni i sadrzi nekakve kristalice, a vanjski od materijala koji propusta zrak, a vlagu ne. Unutrasnji se namoci u vodu, kristalici nabubre i pretvore se u gel. Hladjenje funkcionira na principu hlapljenja tog gela - iduci dan treba ponovo kratko namociti. Zato se ne smije drzati u hermeticki zatvorenim posudama (koferi i torbe ipak prolaze).
Kao sto je vec receno, to vam nece ohladiti penove na "Coca-cola drinking temperature". Eksperimentirao sam s dva toplomjera i ovo su rezultati. Prvo sam ih drzao u stanu na temperaturi od 26 stupnjeva. Toplomjer u torbici pokazivao je 22-23 i to dosta dugo (preko 10 sati). Onda sam stavio u auto, gdje je temperatura bila 34 stupnjeva. Torbica je uspjela zadrzati na 28. Na kraju sam stavio direktno na sunce, zbog cega je vanjski toplomjer eksplodirao. Doslovno! Dosegnuo je maksimalnih 50 stupnjeva i onda je cjevcica puknula. Toplomjer u torbici za to vrijeme dosao je do 39 stupnjeva.
Zakljucak je da FRIO torbica hladi tim vise sto je vanjska temperatura veca, ali to vam nece spasiti inzulin ako vani predje 35 stupnjeva. Cini mi se ipak dosta korisno za ljeto i more...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Yorn desh born, der ritt de gitt der gue, Orn desh, dee born desh, de umn börk! börk! börk!
|
|
|
|
Eva
|
 |
« Odgovor #7 : Subota 09.Srpanj2011 - 14:29* » |
|
Od nedavno imaju FRIO torbicu za dva pena u Medilabu u Hondlovoj. Nije bas jeftino, kosta 200 kn.
Imaju li za jedan pen za, recimo, cca 100 kn? (A nije bilo od jabuke...  )
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Verba volant, scripta manent.
|
|
|
|
krcko
|
 |
« Odgovor #8 : Petak 15.Srpanj2011 - 14:30* » |
|
Negativna strana FRIO torbice: kad se namoci lagano je ljigava, a u to treba stavit penove Dok su zatvoreni OK, ali meni se desava da pri vadjenju izvucem samo poklopac. Malo je previse nabubrila i jedva stanu dva pena. Definitivno je dovoljno jedno mocenje u 48 sati. Vec nekoliko dana nisam namakao, a nije se vratila ni blizu polazne velicine. Ili sam bas ja dobio torbicu koja pati od prijapizma? 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Yorn desh born, der ritt de gitt der gue, Orn desh, dee born desh, de umn börk! börk! börk!
|
|
|
|
Eva
|
 |
« Odgovor #9 : Petak 15.Srpanj2011 - 14:47* » |
|
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Hrvatski Savez Dijabetičkih Udruga
|
 |
« Odgovor #9 : Petak 15.Srpanj2011 - 14:47* » |
|
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
matea11RI
|
 |
« Odgovor #10 : Subota 16.Srpanj2011 - 12:03* » |
|
ja sam prošlo ljeto tražila nesto takvo za inzuline ali nisam našla..onda mi je pala na pamet ideja da inzuline stavim u termosicu.kupila ja i sve ali nažalost nisam isprobala...eto, samo ideja..
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Davor
|
 |
« Odgovor #11 : Nedjelja 17.Srpanj2011 - 18:06* » |
|
Dakle: Medilabov dučan u Hondlovoj 2 u Zagrebu (Maksimir) - navali narode
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Eva
|
 |
« Odgovor #12 : Nedjelja 17.Srpanj2011 - 19:10* » |
|
Dakle: Medilabov dučan u Hondlovoj 2 u Zagrebu (Maksimir) - navali narode
Savjetujem narodu da, prije nego navali, telefonski provjeri da li ih još imaju (moj je neki dan bio predzadnji).
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
krcko
|
 |
« Odgovor #13 : Nedjelja 17.Srpanj2011 - 20:36* » |
|
_Proglas narodu_ http://www.medilab.hr01/2356 720
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Hrvatski Savez Dijabetičkih Udruga
|
Održava i administrira TIM STUDIO
|
|
|
|
|