Hrvatski Savez Dijabetičkih Udruga
Subota 04.Veljača2012 - 10:28* *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti: Dobrodošli na novi forum Hrvatskog Saveza Dijabetičkih Udruga.
Ukoliko primjetite probleme u radu foruma, molimo da kontaktirate administratora na email webmaster@zadi.hr
Hvala

Forum   Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija  
Ova web stranica ne sadrži potpune medicinske informacije i sačinjena je kao dodatak, a ne kao zamjena za stručnost, vještinu, znanje i procjenu medicinskog osoblja koje se brine o bolesniku niti kao preporuka za bilo koji određeni program liječenja. Niti jedan bolesnik ne bi smio koristiti informacije sadržane na ovoj web stranici za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenog problema ili bolesti bez konzultacije s kvalificiranim medicinskim osobljem.
 Str: 1 [2]
  Ispis  
Autor Tema: Jesmo li "muljali" starce?  (Posjeta: 8540 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
bakrena
Forumski moderator
Ja znam...

Spol: Ženski

« Odgovor #15 : Srijeda 15.Oľujak2006 - 12:30* »

neznam ja di je to zavrsilo...
kad sam je trazila netragom nestala :cry: ...
Evidentirano
Tony
Administrator
Ja znam...

Spol: Muški

Profil WWW
« Odgovor #16 : Srijeda 15.Oľujak2006 - 12:34* »

Dakle, za slijedece akcije - Poduplati Nuttelu!
 :roll:
Evidentirano

:bye:      Pozdrav Tony   :bye:

--profesionalni dijabetičar--
bakrena
Forumski moderator
Ja znam...

Spol: Ženski

« Odgovor #17 : Srijeda 15.Oľujak2006 - 12:46* »

morat cu ocito...
Evidentirano
Gorka
Forumski moderator
Ja znam...

« Odgovor #18 : Utorak 21.Oľujak2006 - 15:39* »

nes ti dijabetickog foruma

tu drobe o nuteli, tamo o alkoholu, nis pametno za procitat  Cool
Evidentirano

*** TIP 3 ****
anita
Tek učim pisati...
**

« Odgovor #19 : Utorak 31.Listopad2006 - 13:23* »

prvi puta sam na ovoj stranici. Eto registrirala se i imam par pitanja?
 Imam curicu koja je 30.03 napunila 5 a 19.05.ove god dobila diabetes.
 Još sam izgubljena i luda ali kažu da će biti bolje, a ja ne vidim u svemu ovome ništa što će poslije biti super!!!!
Evidentirano
Desiree
Forumski moderator
Ja znam...

Profil WWW
« Odgovor #20 : Utorak 31.Listopad2006 - 13:37* »

S vremenom kad se uhodate u davanje inzulina, prehranu, mjerenje šećera bit će lakše. Na početku je svima teško. Učlanite se u neku dijabetičku udrugu i povežite se s ljudima koji već imaju iskustva. Pusa kćerkici.
Evidentirano

~~ Desiree ~~
anita
Tek učim pisati...
**

« Odgovor #21 : Utorak 31.Listopad2006 - 13:39* »

Zanima me koje su vam sve razloge rekli kako se dobiva dijabetes??
Moj slučaj su komentirali  "A eto desi se! To vam je autoimuna bolest i vaše dijete je samo sebi uništilo stanice gušterače i sad vam nema povratka" a ja na to kažem pa može li se izliječiti to stanje sada??
 A doktor meni ovako: "Možda! kad ja budem predsjednik Američkih država"   još mi se i nasmije a ja samo što mu nisam šmrkljima zaflekala cijelu kutu od plača!!! nikada neću zaboraviti taj dan!! A mala kad su joj spustili šećer sa 34 na 10 kaže; "mama pa zašto plačeš ne curi mi krv biti ću ja dobro znaš! ajd mi odi kupi sladoled dok ležim da mi nije dosadno!!!
Evidentirano
anita
Tek učim pisati...
**

« Odgovor #22 : Utorak 31.Listopad2006 - 13:48* »

Imam jednu curu iz Broda upoznale se u ZG-u njen mali tek 2 god ima, a tu negdje smo zajedno počele čujemo se često pa se smijemo situacijama iz svakodnevnice. Buđenje djece sa špricom u ustima i aparaticem u rukama,pa kad zaspi prije zadnjeg obroka na spavajući jedu zadnji obrok. Pa moja budilica zvoni u 3 u jutro ja je lijepo ugasim i sanjam da mjerim šećer i zaspim a u jutro nemam pojma jesam li mjerila ili sanjala dok ne pogledam memoriju pametnog aparata!! Nemam baš puno vremena hodati po udrugama i tražiti ljude,a sve one koje sam upoznala su već stariji pa mi  to ne pomaže puno..
Evidentirano
Desiree
Forumski moderator
Ja znam...

Profil WWW
« Odgovor #23 : Utorak 31.Listopad2006 - 13:50* »

Ajme, neki liječnici stvarno imaju grozan pristup pacjentima. Kad sam ja dobila dijabetes s 10 god. mojim roditeljima su rekli može biti od nekog šoka, ulazak u pubertet... Uglavom još uvijek znanstvenici nisu sigurni točno od čega. Još uvijek vrše istraživanja i povezuju pojavu dijabetesa sa stvarno svačim. Ja u obitelji nisam imala nikog s Tip 1 dijabetesom tako da su isključili mogućnost da sam nasljedila. Uglavnom sada se treba usredotočiti na prehranu, davanje inzulina, mjerenje šećera. S dijabetesom, ako je dobro kontroliran, stvarno ste uvjetno zdrava osoba. Imam dijabetes 16 godina, u braku sam, imam zdravog sina od 2 godine, radim.
Evidentirano

~~ Desiree ~~
anita
Tek učim pisati...
**

« Odgovor #24 : Utorak 31.Listopad2006 - 13:57* »

Još me zanima da li svi imate problema sa kurjim očima!! velikim očima na tabanima!!! mala ima već 2 na petama i još ih se stvara,a ispod vrata i na rukama počele su joj izbijati male sitne bradavičice ima ih preko 50 kom, i to sve nedavno. Da li je i to od dijabetesa i s čime da to mažem ili da ipak ledim kod kožnih doktora. Meni su rekli da to ne diram da je ona još mala pa da se možda povuče ali to nju boli i ne može trčati ni skakati kako treba. A te ogavne bradavičice kao sitni prištići ružno za vidjeti! Pedijatar veli kupte kremu Vurge ili tak nekak u DM-u a tamo piše na preparatu nije pogodno ni preporučljivo za dijabetičare!
Evidentirano
« Odgovor #24 : Utorak 31.Listopad2006 - 13:57* »

Evidentirano
Desiree
Forumski moderator
Ja znam...

Profil WWW
« Odgovor #25 : Utorak 31.Listopad2006 - 14:19* »

Nisam nikad imala takvih problema tako da ne znam. Najbolje otići kod specijalista za to.
Evidentirano

~~ Desiree ~~
SuperHrvoje
Forumski moderator
Ja znam...

« Odgovor #26 : Utorak 31.Listopad2006 - 14:39* »

Citat: "anita"
Zanima me koje su vam sve razloge rekli kako se dobiva dijabetes??
Moj slučaj su komentirali  "A eto desi se! To vam je autoimuna bolest i vaše dijete je samo sebi uništilo stanice gušterače i sad vam nema povratka" a ja na to kažem pa može li se izliječiti to stanje sada??
 A doktor meni ovako: "Možda! kad ja budem predsjednik Američkih država"   još mi se i nasmije a ja samo što mu nisam šmrkljima zaflekala cijelu kutu od plača!!! nikada neću zaboraviti taj dan!! A mala kad su joj spustili šećer sa 34 na 10 kaže; "mama pa zašto plačeš ne curi mi krv biti ću ja dobro znaš! ajd mi odi kupi sladoled dok ležim da mi nije dosadno!!!

Pa s obzirom na pristup i mogao bi postati predjednik SAD-a! Katastrofa. Meni su prije skoro 4 godine rekli da za 5 godina ce bit tip1 izljeciv samo tako...
Ajde imaju jos malo iako sumnjam.
Osim dijabetickih tegoba uvijek je na pocetku prisutna i psihicka tegoba, neka vrsta depresije ma koliko mi pricali da nije. S vremenom to prodje, kako kod koga, kod nekoga za par mjeseci, nekoga za godinu, u stvari dok covjek ne upozna svoj organizam kako barata sa ugljikohidratima. Kad se seceri u krvi ustabile jednog dana, sve se prijasnje muke zaborave i opce zdravstveno stanje se rapidno popravlja.
Jedino sto nam fali je inzulin kojeg gusteraca vise nema niti radi  :??)  .
Mislis li da automobili nebi bili sretni da sami mogu proizvoditi benzin? Sve im to moramo izvana ubadati i ulje i vodu i gorivo... Malo sam zabrazdio, ali ta tema bi mogla paliti kod klinaca.
Pozdrav i strpljenja. Bit ce i sladoleda i torti, samo kad se izvjestite u doziranju...
Evidentirano
Desiree
Forumski moderator
Ja znam...

Profil WWW
« Odgovor #27 : Utorak 31.Listopad2006 - 19:01* »

Citat: "SuperHrvoje"

Mislis li da automobili nebi bili sretni da sami mogu proizvoditi benzin? Sve im to moramo izvana ubadati i ulje i vodu i gorivo... Malo sam zabrazdio, ali ta tema bi mogla paliti kod klinaca.

Ovo je baš dobra usporedba! :smt023
Evidentirano

~~ Desiree ~~
Berac
Diabetes junior

Spol: Muški

« Odgovor #28 : Srijeda 14.Srpanj2010 - 13:44* »

Ovo s glumljenjem hipo kod mene ne pali,kad bi bili kolaci trebao bi donijet aparatic na provjeru,ali zato kod bake pali. :)
Al zato je najbolje bilo kad bi mama nasla nekakav omot od cokolade,cips etc.
Objasnjenje bi bilo da su bili frendovi kod mene,da je buraz bio(problem je sto on ne voli cokoladu)... ahahaha
Evidentirano

always tell your mommy before you go off somewhere.

Evidentirano
 Str: 1 [2]
  Ispis  

Skoči na:  

Ova web stranica ne sadrži potpune medicinske informacije i sačinjena je kao dodatak, a ne kao zamjena za stručnost, vještinu, znanje i procjenu medicinskog osoblja koje se brine o bolesniku niti kao preporuka za bilo koji određeni program liječenja. Niti jedan bolesnik ne bi smio koristiti informacije sadržane na ovoj web stranici za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenog problema ili bolesti bez konzultacije s kvalificiranim medicinskim osobljem.
Pokreće MySQL Pokreće PHP Hrvatski Savez Dijabetičkih Udruga | Powered by SMF 1.1.16. © 2005, Simple Machines. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!
Stranica je generirana za 0.193 sekundi uz 40 upita.