Hrvatski Savez Dijabetičkih Udruga
Utorak 07.Veljača2012 - 19:08* *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti: Dobrodošli na novi forum Hrvatskog Saveza Dijabetičkih Udruga.
Ukoliko primjetite probleme u radu foruma, molimo da kontaktirate administratora na email webmaster@zadi.hr
Hvala

Forum   Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija  
Ova web stranica ne sadrži potpune medicinske informacije i sačinjena je kao dodatak, a ne kao zamjena za stručnost, vještinu, znanje i procjenu medicinskog osoblja koje se brine o bolesniku niti kao preporuka za bilo koji određeni program liječenja. Niti jedan bolesnik ne bi smio koristiti informacije sadržane na ovoj web stranici za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenog problema ili bolesti bez konzultacije s kvalificiranim medicinskim osobljem.
 Str: [1]
  Ispis  
Autor Tema: Homeopatija (DA ili NE) ?  (Posjeta: 797 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
gmilcic
Diabetički učenik

Spol: Ženski

« : Petak 27.Kolovoz2010 - 13:06* »

Da li uzimati homeopatske pripravke,točnije Thuja c 30 Huh? Huh?
Evidentirano

SUGAR IS GOOD!!
krcko
Ja znam...

« Odgovor #1 : Petak 27.Kolovoz2010 - 13:20* »

Ne. Homeopatija = placebo, IMO.
Evidentirano

Yorn desh born, der ritt de gitt der gue,
Orn desh, dee born desh, de umn börk! börk! börk!
gmilcic
Diabetički učenik

« Odgovor #2 : Petak 27.Kolovoz2010 - 15:35* »

Može malo jasnije,placebo ,IMO ne razumijem baš.! Roll Eyes
Da li to utječe na rad gušterače negativno ili .....Može malo opširnije ako netko zna
Evidentirano

SUGAR IS GOOD!!
gmilcic
Diabetički učenik

« Odgovor #3 : Petak 27.Kolovoz2010 - 15:57* »

Može malo jasnije,placebo ,IMO ne razumijem baš.! Roll Eyes
Da li to utječe na rad gušterače negativno ili .....Može malo opširnije ako netko zna

Sad bila na internet stranici o placebo lječenju,sad mi je jasnije.Slažem se kad si dobre volje onda se i osjećaš bolje,al baš me zanima šta ustvari homeopati stavljaju u razne tabletice i kapi? :(
Evidentirano

SUGAR IS GOOD!!
cathy
Moderator
Ja znam...

« Odgovor #4 : Petak 27.Kolovoz2010 - 16:09* »

Stavljaju neke aktivne tvari, ali ih onda razrijede do beskonacnosti. Pri tome vjeruju u princip da sto je vece razrjedjenje, to je "potencija" tog pripravka veca. Oni imaju neku teoriju o "energijama" koje pojedina tvar predaje vodi (valjda), te spominju pojam "pamcenje vode". Ipak, znanstveno ne postoji nikakvo pamcenje vode i fizikalno-kemijski govoreci njihove teorije su pogresne.
Homeopatija se u stvari zasniva na metafizickim principima (po mom skromnom misljenju, ili IMHO Grin)

Evidentirano

krcko
Ja znam...

« Odgovor #5 : Petak 27.Kolovoz2010 - 19:29* »

"Aktivne tvari" koje homeopati stavljaju u loptice i kapljice uglavnom su otrovne (npr. ziva). Tako da razrjedjivanje zaista ima pozitivan efekt - izostanak otrovanja. No cinjenica je da se ljudi koji vjeruju da ce im nesto pomoci osjecaju bolje gutajuci skoro bilo sto. To se zove placebo. Moj je problem sto ne vjerujem u nista osim antibiotika i inzulina, pa mi je slaba korist od raznih pripravaka :mama:
Evidentirano

Yorn desh born, der ritt de gitt der gue,
Orn desh, dee born desh, de umn börk! börk! börk!
Dada
Ja znam...

« Odgovor #6 : Nedjelja 05.Rujan2010 - 10:07* »

Da posvjedočim o svom iskustvu: bila sam kod homeopata neposredno nakon dijagnosticiranja dijabetesa. najviše mi se svidjelo njihovo ispitivanje, kao analiza moga stanja, sličilo mi je na igru neke kozmo-psihoterapije (s tim što je terapija izostala, bar u mom slučaju).... dakle, pitali su me sve i svašta, ali stvarno je počelo, izgledalo i završilo kao igra koju sam dobro platila, tj. taj "čarobni" napitak u malenoj bočici na koji ja nisam ni u kojem smislu reagirala... jedino čega se sjećam je nešto što je jedan od te dvojice rekao - da je moje tijelo stroj koji radi na umjetni pogon (vanjski inzulin) ... to me je malo streslo, zvučalo mi je grubo, tj. istinito... nije mi bilo prvi put da sam bila kod homeopata, oba puta na nagovor prijateljice koja ima veze s tim "rubnim" područjima, sve skupa totalno bez veze... tj nikad više...
ne mogu vjerovati da neko može imati takvu moć autosugestije da mu takve stvari pomognu - po logici stvari takva bi se osoba mogla sama izliječiti od svega, kad poželi, sa ili bez kapljica iz bočice:-) tj. bilo kakvim placebom. pitam se ima li toga uopće, mislim, da se neko izliječi ufuravanjem u neku takvu laž...
Evidentirano
cathy
Moderator
Ja znam...

« Odgovor #7 : Nedjelja 05.Rujan2010 - 12:19* »

jedino čega se sjećam je nešto što je jedan od te dvojice rekao - da je moje tijelo stroj koji radi na umjetni pogon (vanjski inzulin) ... to me je malo streslo, zvučalo mi je grubo, tj. istinito...

Kajgod. I njegovo "savrseno" tijelo radi na umjetni pogon - vanjska voda i vanjska hrana. Da bi prezivio mora ih unositi. On je to rekao da bi ispao uceniji, ali to mu je u stvari bio gaf ;)

(Podsjeca me na jednu nemustu frizerku koja je, pokusavajuci opravdati vlastiti nedostatak vjestine, izjavila da je problem u mojoj kosi, koja je "ovakva" a trebala bi biti "onakva". Grin Uspjela je postici samo to da zauvijek izgubi musteriju.)

Evidentirano

Hrvatski Savez Dijabetičkih Udruga

Evidentirano
 Str: [1]
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Hrvatski Savez Dijabetičkih Udruga | Powered by SMF 1.1.16. © 2005, Simple Machines. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!
Stranica je generirana za 0.174 sekundi uz 42 upita.