Hrvatski Savez Dijabetičkih Udruga
Utorak 07.Veljača2012 - 19:03* *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti: Dobrodošli na novi forum Hrvatskog Saveza Dijabetičkih Udruga.
Ukoliko primjetite probleme u radu foruma, molimo da kontaktirate administratora na email webmaster@zadi.hr
Hvala

Forum   Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija  
Ova web stranica ne sadrži potpune medicinske informacije i sačinjena je kao dodatak, a ne kao zamjena za stručnost, vještinu, znanje i procjenu medicinskog osoblja koje se brine o bolesniku niti kao preporuka za bilo koji određeni program liječenja. Niti jedan bolesnik ne bi smio koristiti informacije sadržane na ovoj web stranici za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenog problema ili bolesti bez konzultacije s kvalificiranim medicinskim osobljem.
 Str: [1]
  Ispis  
Autor Tema: Ugljikohidrati ili masnoće - što je bolje?!?!  (Posjeta: 772 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Davor
Forumski moderator
Ja znam...

Spol: Muški

Profil WWW
« : Subota 28.Kolovoz2010 - 14:33* »

Joooj  :mama:

Tako se fino privikavam na tog Dr. Bernsteina i njegovu teoriju da je za dijabetičare ugljikohidrat (u usporedbi sa životnjiskom masti) puno lošiji i bla bla bla........................

I onda ova emisija na Kapital Network?!?!? I to izgleda ozbiljna njemačka emisija u studiju sa doktorima koji se bave dijabetesom i usput su vegetarijanci. Ajte ljudi poglejte pak ovo:

http://www.kapital.tv/content/show/ContentId/13181

Pa se lipo javite...
Evidentirano
Davor
Forumski moderator
Ja znam...

Spol: Muški

Profil WWW
« Odgovor #1 : Subota 28.Kolovoz2010 - 14:46* »

Nemojte odustati, na početku žlabraju standardno gradivo o tipovima dijabetesa i ostalom (malo dosadno).
A onda kreće negdje oko 10te minute..

btw poglejte članak o dijabetesu :)
http://www.vjesnik.hr/html/2010/08/28/ClanakTx.asp?r=tem&c=12

Evidentirano
krcko
Moderator
Ja znam...

« Odgovor #2 : Nedjelja 29.Kolovoz2010 - 21:56* »

Rekao bih da dr. Bernstein uglavnom govori o tipu 1, a ovi nijemci o tipu 2. Inace, njihovi savjeti slazu se sa sluzbenim napucima za prehranu koje dobijes u VV. Osim sto oni navijaju za vegetarijanstvo, dok ti u VV samo kazu da trebas reducirati zivotinjske masnoce.

Po pitanju sto je bolje, ja mislim da su najbolje namirnice u kojima su ugljikohidrati i masnoce pomijesane u omjeru 50 - 50. Npr. Nutella angel
Evidentirano

Yorn desh born, der ritt de gitt der gue,
Orn desh, dee born desh, de umn börk! börk! börk!
Hrvatski Savez Dijabetičkih Udruga

Ova web stranica ne sadrži potpune medicinske informacije i sačinjena je kao dodatak, a ne kao zamjena za stručnost, vještinu, znanje i procjenu medicinskog osoblja koje se brine o bolesniku niti kao preporuka za bilo koji određeni program liječenja. Niti jedan bolesnik ne bi smio koristiti informacije sadržane na ovoj web stranici za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenog problema ili bolesti bez konzultacije s kvalificiranim medicinskim osobljem.
 Evidentirano
 Str: [1]
  Ispis  

Skoči na:  

Održava i administrira TIM STUDIO

Pokreće MySQL Pokreće PHP Hrvatski Savez Dijabetičkih Udruga | Powered by SMF 1.1.16. © 2005, Simple Machines. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!
Stranica je generirana za 0.083 sekundi uz 31 upita.