Hrvatski Savez Dijabetičkih Udruga
Subota 04.Veljača2012 - 08:47* *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti: Dobrodošli na novi forum Hrvatskog Saveza Dijabetičkih Udruga.
Ukoliko primjetite probleme u radu foruma, molimo da kontaktirate administratora na email webmaster@zadi.hr
Hvala

Forum   Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija  
 Str: [1] 2 3 ... 7
  Ispis  
Autor Tema: Najgora hipoglikemija?  (Posjeta: 20533 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Desiree
Moderator
Ja znam...

Profil WWW
« : Četvrtak 14.Travanj2005 - 22:00* »

Opišite mi vašu najgoru hipoglikemiju.
Ja prije par godina nisam niti znala šta je to hipoglikemija.Ma, mislim znala sam ali sam je uvijek osjetila na vrijeme i imala blage simptome: tresla sam se, glad, znojenje i uvijek sam stigla reagirati.Sada kao da sam izgubila osjećaj za hipoglikemiju pa mi se neki dan naglo spustio šećer, i bubnula sam s glavom u stol :smt101  i raskrvarila nos.Sva sreća muž je bio doma :smt056  inače ne znam što bi bilo da sam bila sama s svojim 8-mjesečnim djetetom.
Prije nema šane da bi prespavala hipoglikemiju  :smt015  a sad moram paziti da mi se hipo ne dogodi u noći jer ga ne osjetim. :smt087
Kakva su vaša iskustva?

Pozdrav!  :smt109
Evidentirano

~~ Desiree ~~
Davor
Moderator
Ja znam...

Spol: Muški

Profil WWW
« Odgovor #1 : Četvrtak 14.Travanj2005 - 22:22* »

Ja imam tu sreću da nikad nisam doživio jaču hipoglikemiju.

Kad natjeram administratora na rad, pročitaj na glavnoj stranici vijest o novoj usluzi u Štokholmu. Ekipa ce moci biti 24h spojena na aparat koji će nositi kao pumpu, a isti će slati dežurnom medicinskom timu razinu šećera u krvi i GPS lokaciju. Kad drugi puta lupiš u pod, doktori će već "ovnom" razbijati vrata  stana Shocked
Evidentirano
seka
Dijabetički amater

« Odgovor #2 : Petak 15.Travanj2005 - 09:03* »

A joj...... dobro da je muž bio doma. Nadam se da neće biti više takvih.
imaš  :smt058

Moje su više manje ok, klasični simptomi.. al najgore si mi one po noći, probudi me lupanje srca, pidžama mokra od znoja, a meni ništa jasno.  :smt103 neznam jesam ružno sanjala ili je hipo!!
Onda se malo skuliram i u kuhinju na noćnu gozbu!!  :koka (nije baš meso i zamjene, nego čokolada i zamjene, ali nema boljeg smajlića, pa eto)

pozdrav [wink]
Evidentirano
Maja
Ja znam...

Spol: Ženski

« Odgovor #3 : Petak 15.Travanj2005 - 16:09* »

Meni je naniži izmjereni šećer u hipo bio 1,6. Prije trudnoće sam imala klasične simptome: znojenje, glad, mračilo mi se pred očima. Kad mi je pao u snu to me obavezno budilo i nisam mogla više zaspati, obično znojna.
Sad se sve to promijenilo. Nekad imam simptome na 2,5 a na 1,9 ništa. I dalje se po noći probudim ali nema znojenja ni gladi. Po danu imam neke sasvim nove siptome: Trne mi unutrašnjost usta i unazad par tjedana noge što mi se prije nikada nije desilo. Užasno sam se prepala jer skoro da uopće nisam osjećala noge od pasa nadole. Kao kad dobijete lokalnu kod zubara.
Drago mi je samo što više nemam onaj strašni osjećaj gladi kad sam u hipo jer mi se bilo jako teško kontrolirati da ne pojedem previše pa odem u drugi ekstrem.
Evidentirano

Freedom's Just Another Word for Nothin' Left to Lose
Davor
Moderator
Ja znam...

Profil WWW
« Odgovor #4 : Petak 15.Travanj2005 - 16:35* »

Citat: "Maja"

Drago mi je samo što više nemam onaj strašni osjećaj gladi kad sam u hipo jer mi se bilo jako teško kontrolirati da ne pojedem previše pa odem u drugi ekstrem.

Da to si dobro rekla, opaki osjecaj gladi i mene muci, ali sve manje.
Primjetio sam da se mogu izvuci sa savrsenim secerima nakon hipoglikemije (6.0)  :smt038 u slucaju da koristim regularnu Coca Colu ili dekstrozu. Sve ostalo sporije djeluje (pa caki i med), stoga kasnije prolaze simptomi hipoglikemije, pa stoga više toga "konzmiram"  :twisted: , što rezultira višim šecerima po izlasku iz hipo-a :smt070
Evidentirano
Desiree
Moderator
Ja znam...

Profil WWW
« Odgovor #5 : Petak 15.Travanj2005 - 22:39* »

Meni kad se ovo desilo neki dan došao muž, dao mi nešto slatko za piti i odmah mjerio šećer a ono Lo :smt107 . Već sam onda dolazila k sebi i muž nije mogao vjerovati da pričam i funkcioniram s Lo šećerom. To bi trebalo biti ispod 1,3 ili tako nešto (nisam pročitala uputstvo).Dok sam bila trudna kad mi je pao ispod 2,5 više nisam funkcionirala :??) .
Evidentirano

~~ Desiree ~~
seka
Dijabetički amater

« Odgovor #6 : Nedjelja 17.Travanj2005 - 21:44* »

Citat:
Davor je napisao:
Primjetio sam da se mogu izvuci sa savrsenim secerima nakon hipoglikemije (6.0)

Ja sam primjetila da otkad sam na Lantusu, puno bezbolnije izlazim iz hipa.  [blinzel] Prije sam uz istu količinu slatkog odlazila dosta preko 10, a sad se drži oko 5,6.  :smt038 lantus!
Evidentirano
Tony
Administrator
Ja znam...

Profil WWW
« Odgovor #7 : Ponedjeljak 18.Travanj2005 - 09:15* »

Citat: "Desiree"
Meni kad se ovo desilo neki dan došao muž, dao mi nešto slatko za piti i odmah mjerio šećer a ono Lo :smt107 . Već sam onda dolazila k sebi i muž nije mogao vjerovati da pričam i funkcioniram s Lo šećerom. To bi trebalo biti ispod 1,3 ili tako nešto (nisam pročitala uputstvo).Dok sam bila trudna kad mi je pao ispod 2,5 više nisam funkcionirala :??) .

Ovo nije čudno!
Kada imaš konstantno više šećere, oko 10, tada si s 5 vec u hipo, tj imaš osječaj da jesi. Kada ti je regulacija dobra, znaci stalno 5-7 GUK, onda isti taj hipo osjećaj imaš s npr 2.
Meni se isto zna desiti da sam s 1.2 sasvim normalan, a desilo se je da me niti 2 glukagona nisu "oporavila" kada mi je GUK bio 2.5!
Ima još jedna stvar kod mene.
Ako mi šećer polako pada, onda sam OK s puno nižim šećerima, dok ako naglo pada...nisam!
Evidentirano

:bye:      Pozdrav Tony   :bye:

--profesionalni dijabetičar--
Desiree
Moderator
Ja znam...

Profil WWW
« Odgovor #8 : Ponedjeljak 18.Travanj2005 - 10:14* »

Što se tiče izlazska iz hipa, to baš nisam svladala.Sva sreća nisam često u hipu jer poslje mi je šećer uvjek preko 10.Bolji mi je kad mi daju glukagon nego kad uzmem samo nešto za pojest. [blinzel]
Citat:
Ja sam primjetila da otkad sam na Lantusu, puno bezbolnije izlazim iz hipa.

Ja se nadam da će i meni biti tako kada pređem na Lantus. Cheesy
Evidentirano

~~ Desiree ~~
Tony
Administrator
Ja znam...

Profil WWW
« Odgovor #9 : Ponedjeljak 18.Travanj2005 - 11:29* »

Što se tiče izlazska iz hipa, to baš nisam svladala.Sva sreća nisam često u hipu jer poslje mi je šećer uvjek preko 10.Bolji mi je kad mi daju glukagon nego kad uzmem samo nešto za pojest. [blinzel]
Citat:
Ja sam primjetila da otkad sam na Lantusu, puno bezbolnije izlazim iz hipa.

Ja se nadam da će i meni biti tako kada pređem na Lantus. Cheesy

Ne bi htio nikoga zabrinuti, no ja sam imao odlicne rezultate s Lantusom...prvih par mjeseci!! Nakon toga opet po starom, doduse nesto bolje, ali opet nezadovoljavajuče!!
Evidentirano

« Odgovor #9 : Ponedjeljak 18.Travanj2005 - 11:29* »

Evidentirano
seka
Dijabetički amater

« Odgovor #10 : Ponedjeljak 18.Travanj2005 - 17:46* »

Neznam, meni je i nakon 7 mjeseci Lantus super, moram priznati da se sad i malo više pazim, nego tek sad ga počela primjenjivati, pa tek sad osjećam u cjelosti sve njegove dobre strane (jutra su mi super, šećer konstantan tokom dana, a izlazak iz hipa zadovoljavajući).

Nekako sam očekivala da će on napraviti čudo sam od sebe, ali to čudo je moguće samo ako se potrudiš.  Cheesy

pozdrav
Evidentirano
cathy
Moderator
Ja znam...

Spol: Ženski

« Odgovor #11 : Četvrtak 21.Travanj2005 - 11:36* »

sad ce doci ona forumasica mgkiralj i opomenuti vas da se ne udaljavate od teme  :mrgreen:

no dobro, tesko je ne pomijesati teme kad je sve jako vezano

ja sam primijetila da apsolutna vrijednost secera nije uvijek mjera jakosti hipoglikemije. drugim rijecima, nekad na 1.6 funkcioniram sasvim dobro (ok, osjecam da sam hipoglikemicna ali nije mi jako frka), a nekad na 2.9 mislim da cu se onesvijestiti i ne mogu stajati

jednom sam se probudila u hipoglikemiji, upalila svjetlo i pocela brzo listati knjigu koja je stajala do kreveta. muz se probudio i pitao me sto mi je, a ja sam rekla da sam u hipoglikemiji i da upravo JEDEM  :smt044  :smt044  :smt044

a jednom sam mu natenane objasnjavala da cu ja sad pojesti samo pola mandarine jer da "nisam u previse jakoj hipogl..." u sljedecem trenutku mi je mandarina ispala iz ruku koje su se pocele grciti, i jos sam malo zakovrnula ocima

muz se smrznuo od straha, ali uspjela sam se izvuci bez glukagona, jos sam mogla gutati

primijetila sam da su mi hipoglikemije nekako manje strashne otkako koristim humalog, na actrapidu su bile jace
Evidentirano

SuperHrvoje
Forumski moderator
Ja znam...

« Odgovor #12 : Srijeda 11.Svibanj2005 - 12:56* »

Opišite mi vašu najgoru hipoglikemiju.
Ja prije par godina nisam niti znala šta je to hipoglikemija.Ma, mislim znala sam ali sam je uvijek osjetila na vrijeme i imala blage simptome: tresla sam se, glad, znojenje i uvijek sam stigla reagirati.Sada kao da sam izgubila osjećaj za hipoglikemiju pa mi se neki dan naglo spustio šećer, i bubnula sam s glavom u stol :smt101  i raskrvarila nos.Sva sreća muž je bio doma :smt056  inače ne znam što bi bilo da sam bila sama s svojim 8-mjesečnim djetetom.
Prije nema šane da bi prespavala hipoglikemiju  :smt015  a sad moram paziti da mi se hipo ne dogodi u noći jer ga ne osjetim. :smt087
Kakva su vaša iskustva?

Pozdrav!  :smt109

Utrne jezik, govorim kao pijan, znojim se, osjecaj izgubljenosti  :pale: .  Uvijek se dvoumim sto najbolje pojesti, cesto sam nakon takvog hipa odlazio preko 10,0. Moram priznati da mi fino pomogne jabuka, i to pomalo grickanje iste. Imas osjecaj da si mnogo pojeo, a kad dodjes 'k sebi' lakse ti je kontrolirati se i nemam bas straha od previsokog secera :headbang: .

Pozdrav!
Evidentirano
Tony
Administrator
Ja znam...

Profil WWW
« Odgovor #13 : Srijeda 11.Svibanj2005 - 13:07* »

Citat: "SuperHrvoje"

Utrne jezik, govorim kao pijan, znojim se, osjecaj izgubljenosti  :pale: .  Uvijek se dvoumim sto najbolje pojesti, cesto sam nakon takvog hipa odlazio preko 10,0. Moram priznati da mi fino pomogne jabuka, i to pomalo grickanje iste. Imas osjecaj da si mnogo pojeo, a kad dodjes 'k sebi' lakse ti je kontrolirati se i nemam bas straha od previsokog secera :headbang: .

Znam da čudno zvuci, ali ja sam si znao prije jela kod hipoglikemije dao 2 jedinice inzulina. Nakon jela mi onda onaj reaktivni peak šećera nije bio tako visok!
Evidentirano

SuperHrvoje
Forumski moderator
Ja znam...

« Odgovor #14 : Srijeda 11.Svibanj2005 - 13:14* »

Citat: "Tony"

Znam da čudno zvuci, ali ja sam si znao prije jela kod hipoglikemije dao 2 jedinice inzulina. Nakon jela mi onda onaj reaktivni peak šećera nije bio tako visok!

Cudno ? Samo dvije jedinice ? Ja znam to srezati i sa 5, 6, cak i 8, 10 jedinica novorapida djuring d hipo, na sto mi se zena pocne krizati rukama i nogama..  :headbang:
Tu bi trebali polako staviti ' ne pokusavajte ovo kod kuce' za ovo treba vjezbe i upoznavanja i sebe i hrane.

Zivio inzulin!
I ja s njim.
Evidentirano

Evidentirano
 Str: [1] 2 3 ... 7
  Ispis  

Skoči na:  

Održava i administrira TIM STUDIO

Pokreće MySQL Pokreće PHP Hrvatski Savez Dijabetičkih Udruga | Powered by SMF 1.1.16. © 2005, Simple Machines. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!
Stranica je generirana za 0.259 sekundi uz 42 upita.