Hrvatski Savez Dijabetičkih Udruga
Subota 04.Veljača2012 - 09:30* *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti: Dobrodošli na novi forum Hrvatskog Saveza Dijabetičkih Udruga.
Ukoliko primjetite probleme u radu foruma, molimo da kontaktirate administratora na email webmaster@zadi.hr
Hvala

Forum   Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija  
Ova web stranica ne sadrži potpune medicinske informacije i sačinjena je kao dodatak, a ne kao zamjena za stručnost, vještinu, znanje i procjenu medicinskog osoblja koje se brine o bolesniku niti kao preporuka za bilo koji određeni program liječenja. Niti jedan bolesnik ne bi smio koristiti informacije sadržane na ovoj web stranici za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenog problema ili bolesti bez konzultacije s kvalificiranim medicinskim osobljem.
 Str: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 11
  Ispis  
Autor Tema: Rang lista HbA1c-a !!!!  (Posjeta: 27096 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Marsupilami
Diabetes junior

Spol: Ženski

« Odgovor #90 : Četvrtak 10.Prosinac2009 - 14:15* »

Cula sam se s svojim doktorom i odlucio mi je uz tu jednu tabletu Glucophagea uvesti i jednu tabletu nekih novih tableta koje su se na nasem trzistu pojavile prije 2 mjeseca.
Zaboravila sam o kojim se tabletama radi, cekam da mi stigne nalaz pa ce sve biti jasnije.

Njegov stav je da treba pokusati sve moguce opcije prije inzulina, sada cemo vidjeti kada s njima krenem.

Kiss svima
Evidentirano
SuperHrvoje
Forumski moderator
Ja znam...

« Odgovor #91 : Četvrtak 07.Siječanj2010 - 11:03* »

Cula sam se s svojim doktorom i odlucio mi je uz tu jednu tabletu Glucophagea uvesti i jednu tabletu nekih novih tableta koje su se na nasem trzistu pojavile prije 2 mjeseca.
Zaboravila sam o kojim se tabletama radi, cekam da mi stigne nalaz pa ce sve biti jasnije.

Njegov stav je da treba pokusati sve moguce opcije prije inzulina, sada cemo vidjeti kada s njima krenem.

Kiss svima

pozdrav ! Nego mozda nisam detaljno pratio prijasnje postove, ali cime tvoj lijecnik brani svoj stav da treba probati sve opcije prije inzulina ? Ja sam za opciju da se sve proba, ali to bi trebalo malo ubrzati pretragama, a ne cekati mjesecima, ali jos uvijek ne znam zasto zazire od inzulina. Ja jednostavno uzivam u svojim inzulinima  :cerek:
Evidentirano
Marsupilami
Diabetes junior

« Odgovor #92 : Petak 08.Siječanj2010 - 21:30* »

Stvar je u tome sto ja imam puno kila, puno previse tocnije  Tongue
Moje tijelo proizvodi inzulin, dapace moja gusteraca zbog debljine radi i pojacano, ali on nije dobre kvalitete (rijeci mog doktora).
Njegov je plan da pomogne gusteraci da pocne proizvoditi kvalitetniji inzulin.

On kaze da kada se jednom krene s inzulinom da se gusteraca uljeni i jednostavno koliko ja inzulina unesem toliko ce ona manje proizvesti jer tijelo nece imati potrebu za proizvodnjom.

On je meni sve ljepo objasnio, cak mi je i nacrtao grafikon da mi pojasni u cem je problem kod mene  Grin
Super je on  angel
Evidentirano
SuperHrvoje
Forumski moderator
Ja znam...

« Odgovor #93 : Utorak 12.Siječanj2010 - 10:34* »

Stvar je u tome sto ja imam puno kila, puno previse tocnije  Tongue
Moje tijelo proizvodi inzulin, dapace moja gusteraca zbog debljine radi i pojacano, ali on nije dobre kvalitete (rijeci mog doktora).
Njegov je plan da pomogne gusteraci da pocne proizvoditi kvalitetniji inzulin.

On kaze da kada se jednom krene s inzulinom da se gusteraca uljeni i jednostavno koliko ja inzulina unesem toliko ce ona manje proizvesti jer tijelo nece imati potrebu za proizvodnjom.

On je meni sve ljepo objasnio, cak mi je i nacrtao grafikon da mi pojasni u cem je problem kod mene  Grin
Super je on  angel

aha, alles klar, ja sam naime bio puno premrsav, pa me inzulin vratio u normalu.
Pozdrav
Evidentirano
mirela78
Ja znam...

« Odgovor #94 : Utorak 12.Siječanj2010 - 14:57* »

Pozdrav Marsupilami! I ja imam isti problem kao i ti. Way to much kila   Undecided   i tip 2, uzrokovan upravo debljinom i u mom slucaju jos i velikim stresom. Vec sam negdje pisala o mom problemu. Imam dovoljno inzulina, ali se rastrka svuda okolo samo ne tamo gdje treba.
Na terapiji sam od sredine 3. mjeseca 2009.g. i u 8 mjeseci sam skinula 25 kg. Sad vec dugo nisu isle dolje sto me polako zivcira, ali valjda treba vremena. Uglavnom, pijem siofor 1000 2x1. Doktorica me isto nije htjela staviti na inzulin na cemu sam joj zahvalna. Ovako sam barem aktivna, redovito i zdravo se prehranjujem, pazim na kolicine hrane i sto je najvaznije - odlicno se osjecam.  :)
Moram priznati da su mi seceri puno bolji. Nekada se cak i pozitivno iznenadim.
Samo budi ustrajna i sve ce biti ok.   :mig:
Evidentirano
gabriel
Diabetički učenik

Spol: Muški

« Odgovor #95 : Subota 30.Siječanj2010 - 13:34* »

12.01.2010.Hba1c 6,3%super zadovoljni! :bye:
Evidentirano
insekt9
Ja znam...

« Odgovor #96 : Srijeda 24.Oľujak2010 - 22:06* »

12.03.2010. 6,1%. Nisam zadovoljan.
Evidentirano

lokokutić je geometrijski lik oblika čipsa i šatora. Ima tri stranice i žut je
Vedran
Ja znam...

« Odgovor #97 : Srijeda 24.Oľujak2010 - 22:13* »

Ako nije problem, molil bi kliknuti rezultat Hb-a i u anketi koja se nalazu u "Ostala pitanja".
Hvala!
Evidentirano
Petar_Kc
Diabetički wannabe

« Odgovor #98 : Četvrtak 25.Oľujak2010 - 23:07* »

Pozdrav ljudi... S obzirom da ne znam kada ću doći na red za pregled kod svog dijabetologa jer je lista čekanja predugačka, odlučio sam napraviti nalaze krvi. HbA1c je ovaj put bio 4.78 % (Db tip 1 imam od 6. mj prošle godine, u bolnici sam završio sa preko 17%, a prije 6 mj. je bio 6.48% ).
Nadam se da ću doći na pregled za 3 mjeseca s obzirom koliko još ljudi prije mene čeka na pregled.

P.S. Kliknut je rezultat u anketi.
Evidentirano
mirela78
Ja znam...

« Odgovor #99 : Subota 27.Oľujak2010 - 22:31* »

22.03.2010.  6,1%. Razocarana, ali s obzirom na konstantnu jaku prehladu, antibiotike i smanjenu aktivnost u zadnje vrijeme, mislim da je ok.
Evidentirano
« Odgovor #99 : Subota 27.Oľujak2010 - 22:31* »

Evidentirano
Angor
Diabetički wannabe

« Odgovor #100 : Utorak 20.Travanj2010 - 16:50* »

Danas stigli rezultati, HbA1c 5,6% - zadovoljan. Jedino mi je LDL i kolesterol skočio malo preko gornje granice...previše jajca, majoneze i suhomesnatoga za vrijeme i nakon Uskrsa. Krećem na laganu detoksikaciju i izbjegavanje životinjskih masnoća.  :W
Evidentirano
gabriel
Diabetički učenik

« Odgovor #101 : Srijeda 21.Travanj2010 - 10:08* »

12.4.2010.bili na kontroli HbA1c 6,2 prenizak za Gabrielovu dob,izgleda da padamo u hipo tijekom noći,također je bilo dosta viroza i virozica a ipak nisko.Smanjivamo inzuline pa se čujemo nakon sljedeće kontrole!!!! Pozdrav svima !!!!   :W
Evidentirano
insekt9
Ja znam...

« Odgovor #102 : Ponedjeljak 21.Lipanj2010 - 23:27* »

07.06.2010 5,6%. Popravljam se.
Evidentirano

lokokutić je geometrijski lik oblika čipsa i šatora. Ima tri stranice i žut je
djani.jv
Diabetički wannabe

« Odgovor #103 : Utorak 22.Lipanj2010 - 15:19* »

Poz svima dragi prijatelji posto sam posve nov u svemu ovome ako nije problem da se i ja malo ukljucim u temu.Posto mi je dijabetes dijagnosticiran nekih 7 nedelja unazad tada mi je HbA1c bio 10.5 da bi nekih 5 nedelja nakon toga ponovo vrsili provjeru i tada je iznosio 7.8.Inace sam na tabletama DIAMICRON MR 30mg  i pijem 2 tablete prije dorucka ,samo da napomenem da imam dijabetes tipa2 tako da nisam siguran dali sam pogodio temu.Moram da kazem da su mi seceri za sad sasvim u redu i krecu se izmedju 4 i 6 a samo ponekad do 6.5 pa ako nije problem zamolio bih vas da mi neko malo pojasni sta i kako dalje.Hvala unaprijed.
Evidentirano
cathy
Moderator
Ja znam...

« Odgovor #104 : Utorak 22.Lipanj2010 - 23:11* »

Ma ovdje svi pišemo, i tip 1 i tip 2, i ostavljamo svoje rezultate.

Ti si imao zbilja visoki HbA1c, i uspješno ga spuštaš, to je dobro.

Što se tiče pitanja što i kako dalje, nema puno mudrosti: paziti na prehranu, držati se terapije i redovito se kontrolirati. Pomaže i tjelesna aktivnost, naročito ako si stvarno tip 2.

Dok su šećeri dobri, sve je OK. Ako se počnu "kvariti", treba u dogovoru s endokrinologom (ako je moguće, jer endokrinolozi-dijabetolozi nažalost nisu svima dostupni, preskupi su :mig:) što se može poduzeti da se to spriječi.

Preporuka je HbA1c držati ispod 7, a neki kažu i ispod 6.5%. Tvoj će se još spustiti, jer kažeš da su ti šećeri sasvim u redu. Eto, drži se :)
Evidentirano

Ova web stranica ne sadrži potpune medicinske informacije i sačinjena je kao dodatak, a ne kao zamjena za stručnost, vještinu, znanje i procjenu medicinskog osoblja koje se brine o bolesniku niti kao preporuka za bilo koji određeni program liječenja. Niti jedan bolesnik ne bi smio koristiti informacije sadržane na ovoj web stranici za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenog problema ili bolesti bez konzultacije s kvalificiranim medicinskim osobljem.
 Evidentirano
 Str: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 11
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Hrvatski Savez Dijabetičkih Udruga | Powered by SMF 1.1.16. © 2005, Simple Machines. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!
Stranica je generirana za 0.187 sekundi uz 44 upita.