Hrvatski Savez Dijabetičkih Udruga
Subota 04.Veljača2012 - 09:31* *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti: Dobrodošli na novi forum Hrvatskog Saveza Dijabetičkih Udruga.
Ukoliko primjetite probleme u radu foruma, molimo da kontaktirate administratora na email webmaster@zadi.hr
Hvala

Forum   Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija  
 Str: 1 [2] 3 4 ... 14
  Ispis  
Autor Tema: Novi inzulin "Levemir"  (Posjeta: 30107 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Tony
Administrator
Ja znam...

Spol: Muški

Profil WWW
« Odgovor #15 : Srijeda 22.Oľujak2006 - 21:11* »

Citat: "davor"
Naime, nije do kraja objašnjen fenomen, ali se zna da pred jutro u nekih pacijenata šeceri rastu (možda zato što je tjelo svjesno da će se probuditi pa da će trošiti više energije, pa ju producira i tebi diže šećer).

Stvar je ipak barem djelomicno obnjasnjena.
Naime, tjelo pojacano luci pred jutro ostale hormone, koji "oslabljuju" djelovanje inzulina. Skoro svi imamo taj sindrom. Zbog toga jedna konstantna doza inzulina, koju daje Lantus, Levemir ili neki slican, nije dostatna za pojacano lucenje ostalih hormona!
Evidentirano

:bye:      Pozdrav Tony   :bye:

--profesionalni dijabetičar--
zasto_ja
Ja znam...

« Odgovor #16 : Nedjelja 26.Oľujak2006 - 07:01* »

Baš slušam danas na vijestima, raspričali se o novom inzulinu "Levemir" od NovoNordiska, perezentacija u Dubrovniku, velike prednosti, već od 01.05. ide na recept HZZO...

I ne mogu se oteti dojmu kako je s Lantusom od Aventisa sve to išlo bitno drugačije, kad se sjetim samo da sam ga godinu dana kupovao (cca 400 kn mjesečno) jer nikako nije mogao doći na listu lijekova HZZO...

Baš negdje u svibnju idem na kontrolu kod dijabetologa, baš me zanima hoće li mi predložiti prelazak s Lantusa na Levemir, i koji bi argumenti mogli biti.

Jer, s Lantusom imam vrlo dobre rezultate, čak me prošao i onaj strah da će mi "izrasti rogovi", kao što je netko na forumu ovdje jednom napisao... A nije da me nije bilo strah!
Evidentirano
SuperHrvoje
Forumski moderator
Ja znam...

« Odgovor #17 : Nedjelja 26.Oľujak2006 - 09:44* »

Citat: "zasto_ja"

Jer, s Lantusom imam vrlo dobre rezultate, čak me prošao i onaj strah da će mi "izrasti rogovi", kao što je netko na forumu ovdje jednom napisao... A nije da me nije bilo strah!

Sta, nema rogova? Hmhm, mogao bih onda i ja probati lantus, da vidim jel tolko cool kao sto se prica... :twisted:
Evidentirano
zasto_ja
Ja znam...

« Odgovor #18 : Ponedjeljak 27.Oľujak2006 - 07:01* »

Citat: "SuperHrvoje"
Sta, nema rogova? Hmhm, mogao bih onda i ja probati lantus, da vidim jel tolko cool kao sto se prica... :twisted:

Ako baš hoćeš biti cool, onda probaj Detemir, mislim da ti je on sad više "trendy"...   :lol:

(prolupali smo)
Evidentirano
SuperHrvoje
Forumski moderator
Ja znam...

« Odgovor #19 : Ponedjeljak 27.Oľujak2006 - 08:41* »

Citat: "zasto_ja"

Ako baš hoćeš biti cool, onda probaj Detemir, mislim da ti je on sad više "trendy"...   :lol:

(prolupali smo)

neznam, nisam vidio u shpizzi, a niti u red carpetu.  :(  mozda gloria in ?
Evidentirano
martin
Gost
« Odgovor #20 : Ponedjeljak 27.Oľujak2006 - 10:33* »

Citat:

Tongue Hehee, pa ne rastu rogovi odmah,  ali  ne brini  uzmes  motorku  i  skratis ih  Tongue

Evidentirano
Desiree
Forumski moderator
Ja znam...

Profil WWW
« Odgovor #21 : Utorak 11.Srpanj2006 - 14:24* »

Samo da napišem da sam se jako iznenadila kad mi je dr. rekao da Levemir nije sličan Lantusu nego Insulatardu, samo što je puno stabilniji.
Eto, ja bila u zabludi.
Evidentirano

~~ Desiree ~~
SuperHrvoje
Forumski moderator
Ja znam...

« Odgovor #22 : Srijeda 12.Srpanj2006 - 08:55* »

Citat: "martin"

Tongue Hehee, pa ne rastu rogovi odmah,  ali  ne brini  uzmes  motorku  i  skratis ih  Tongue

aaaaaaaaaaaa,
pa direkt u Pamplonu! I direkciju hzzoa pustis po ulicama! Cheesy
Evidentirano
Desiree
Forumski moderator
Ja znam...

Profil WWW
« Odgovor #23 : Srijeda 12.Srpanj2006 - 13:11* »

Citat: "SuperHrvoje"

aaaaaaaaaaaa,
pa direkt u Pamplonu! I direkciju hzzoa pustis po ulicama! Cheesy

Ova je dobra!
Evidentirano

~~ Desiree ~~
Davor
Forumski moderator
Ja znam...

Spol: Muški

Profil WWW
« Odgovor #24 : Srijeda 12.Srpanj2006 - 14:20* »

Citat: "Desiree"
Samo da napišem da sam se jako iznenadila kad mi je dr. rekao da Levemir nije sličan Lantusu nego Insulatardu, samo što je puno stabilniji.
Eto, ja bila u zabludi.

To je kao da se pitaš da li je poluautocesta sličnija brzoj cesti ili punoj autocesti  :)

Zna se da Lantus djeluje gotovo potpuno jednolično (nema peakova), a Levemir ipak ima mali peak (vrhunac djelovanja). Gdje je točno Levemir na relaciji između Lantusa (flat) i insulatarda (non flat) vjerojatno ni sam bog ne zna  :twisted:

Zgodan insulin reference guide imaš na linku http://www.diabeteshealth.com/media/pdfs/Insulin-Reference-Guide-0606.pdf
Ako ti nije bad, napiši o kojem je ono doktoru riječ? (možda si ranije spomenula, ali zaboravih). Pokušavam voditi malu evidenciju koje inzuline koji doktor preferira. Kod nekih se više nego očito vidi s kojom kompanijom surađuje, pa onda i dobija spoznorstva za svoje radove, usavršavanja, putovanja, itd..
Evidentirano
« Odgovor #24 : Srijeda 12.Srpanj2006 - 14:20* »

Evidentirano
insekt9
Ja znam...

« Odgovor #25 : Utorak 31.Listopad2006 - 11:41* »

evo i mene nakon par dana nove terapije (kombinacija: 3x Novorapid i 2x Levemir). Mogu reci da su se seceri nakon dan-dva "divljanja" sredili. Najvise me veseli cinjenica da nema vise jutarnjih mjerenja 10+ mmol/l :wave:  :smt026 . I opcenito, nema velikih skokova izmjerenih vrijednosti.

U ponedjeljak sam ponovno u Vrhovcu radi korekcije terapije.
Evidentirano

lokokutić je geometrijski lik oblika čipsa i šatora. Ima tri stranice i žut je
Desiree
Forumski moderator
Ja znam...

Profil WWW
« Odgovor #26 : Utorak 31.Listopad2006 - 13:40* »

Uf, i ja bi prešla na ovakvu terapiju 3x Novorapid i 2xLevemir ali s obzirom da namjeravam u bliskoj budućnosti ostati trudna, nema smisla. Još uvijek nisam zadovoljna s jutarnjim šećerima i mislim da bi mi tu Levemir pomogao.
Evidentirano

~~ Desiree ~~
Maja
Ja znam...

Spol: Ženski

« Odgovor #27 : Srijeda 01.Studeni2006 - 11:32* »

I ja sam prije mjesec dana prešla na Levemir upravo zbog jutarnjih 10+ šećera i mogu ti reći da su bitno bolji nego sa Insulatardom.
Evidentirano

Freedom's Just Another Word for Nothin' Left to Lose
Desiree
Forumski moderator
Ja znam...

Profil WWW
« Odgovor #28 : Četvrtak 02.Studeni2006 - 01:03* »

Znači ne planiraš uskoro ići na bebu br.2?
Evidentirano

~~ Desiree ~~
Maja
Ja znam...

Spol: Ženski

« Odgovor #29 : Četvrtak 02.Studeni2006 - 07:15* »

Mislim da ostajemo na jednom  :angel13:
Evidentirano

Freedom's Just Another Word for Nothin' Left to Lose

Ova web stranica ne sadrži potpune medicinske informacije i sačinjena je kao dodatak, a ne kao zamjena za stručnost, vještinu, znanje i procjenu medicinskog osoblja koje se brine o bolesniku niti kao preporuka za bilo koji određeni program liječenja. Niti jedan bolesnik ne bi smio koristiti informacije sadržane na ovoj web stranici za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenog problema ili bolesti bez konzultacije s kvalificiranim medicinskim osobljem.
 Evidentirano
 Str: 1 [2] 3 4 ... 14
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Hrvatski Savez Dijabetičkih Udruga | Powered by SMF 1.1.16. © 2005, Simple Machines. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!
Stranica je generirana za 0.272 sekundi uz 41 upita.